Mutfak Şefi Yada Aşçı  Olmak Hakkında Bilmeniz Gereken Gerçeklerden Sadece Bazıları

Mutfak Şefi Yada Aşçı Olmak Hakkında Bilmeniz Gereken Gerçeklerden Sadece Bazıları

Aşçılık, uzun ve zorlu bir kariyer tercihi. Fakat günün sonunda emeklerinin karşılığını alan...

Mutfak Şefi Yada Aşçı  Olmak Hakkında Bilmeniz Gereken Gerçeklerden Sadece Bazıları
Sen de yemek için yaşıyor; pişirmekten, yeni tatlar oluşturmaktan ve onları paylaşmaktan büyük zevk alıyorsan aşçı olma yolunda ilk adımı atmış sayılırsın. Aşçılık, uzun ve zorlu bir kariyer tercihi. Fakat günün sonunda emeklerinin karşılığını alan başarılı aşçılar ve mutfak dünyası profesyonelleri adeta bir rock yıldızı olarak görülüyor. Gastronomi dünyasının yıldızları olan aşçılar ve onların imrendiren kariyerleri hakkında bazı konular ise çok az kişi tarafından biliniyor.
 
1. Farklı Yemek Kültürlerini Arayan Gezginlerdir
Profesyonel aşçılık yapan herkes yeni tatlar keşfetmenin önemini bilir. İyi aşçı olmak için geniş yelpazede bir malzeme ve pişirme tekniği bilgisi gerekir. Aşçılık okullarında alınan temel bilgiler önemli ama yeterli değildir. Hayalleri süsleyen bir aşçılık kariyeri için her fırsatta yeni tatlar denemekten kormayın. Başarılı aşçılar sıklıkla yurt dışı seyahatleri yapar. Hazırladıkları menüler bir kaç çeşit yemekle sınırlanmış olsa da restoran mutfağında yemek hazırlama konusunda dünya çapında bilgi sahibidir.
 
2. Ünlülerle Tanışma Şansları Çok Yüksektir
Başarılı aşçılar, sıklıkla ünlü isimlerden oluşan bir hayran kitlesine sahiptir. Restoranda çalışmak diğer mesleklere oranla ünlülerle tanışma şansını daha yüksek kılar. Bu şansın sadece şehir merkezindeki gösterişli mekanlar için geçerli olduğunu sanma, birçok ünlü yerel lezzetin ve keşfedilememiş küçük işletmelerin müdavimidir.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞI3. Yaptıkları Konusunda Tutkuludur
Aşçıların mutfakta terör estiren ve sürekli bağıran insanlar olduğu gibi klişeleşmiş bir inanış vardır. Evet, mutfakta çalışmaya başladığınızda iki aşçıyı yüksek sesle bir şeyleri tartışırken görmeniz muhtemel çünkü aşçılar işleri konusunda titiz ve inanılmaz derecede tutkuludur ama bu bağırmaktan hoşlandıkları, kızgın oldukları ya da işlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Aşçılar genellikle yüksek sesle konuşur çünkü mutfaklar çok gürültülüdür!
 
4. Başarılı Aşçılar Müşterilerini Sever
İnsanların profesyonel aşçılık kariyerini tercih etmesinin en popüler nedenlerinden biri müşteriler için lezzetli yemekler yaratmaktır. Başarılı aşçılar restoran müşterilerini evini ziyarete gelen bir misafirmiş gibi ağırlamak ister. İyi aşçı olmak özen gerektirir. Müşterilerinizin yemekten yüzlerinde gülümsemeyle kalktığından emin olman gerektiğini unutma. Yemeklerine ustalığını katmayan ve sunumlarına özen göstermeyen bir aşçı asla gastronomi dünyasında kendine yer bulamaz.
 
5. Yemeklerinde Sanatı Ve Bilimi Kullanır
Profesyonel aşçılık bir bilim olmasının yanı sıra bir sanat biçimidir. Başarılı aşçılar sanatsal yanlarını yemeklerine aktarır ve her yemek yapışlarında bir şaheser yaratma arzusu duyar. Bu durum, kullandıkları tatların özenli uyumundan tabakta yarattıkları özel tasarımlara kadar her aşamaya yansır. Yiyeceklerin kimyasını çok iyi bir şekilde anlayan ve farklı malzemeler ile mükemmel dengeyi yakalamayı başaran aşçılar hazırladıkları her tabakta bilimin temel kurallarından da faydalanır.
 
6. Başka Restoranlarda Çok Sık Yemek Yer
Yaşamını yemek pişirerek geçindiren birinin dışarıda yemek yemesi şaşırtıcı gelebilir. Oysa tam aksine mesleğin bir özelliği olarak aşçılar çok sık olarak dışarıda yemek yer. Bu hem dinlenmeleri için iyi bir bahane hem de yerel rekabeti yakından izlemeleri için onlara bir fırsat sağlar. Aşçı olmak için yemek yapmak kadar restoran endüstrisini tanımanın ve yerel müşterilerin tercihlerini anlamanın da önemli olduğunu unutmayın. İmkanlar elverdiği sürece yemek için dışarı çıkın.
 
OSMANLI VE TÜRK TATLILARI7. Her Aşçının Favori Bir Bıçağı Vardır
Tüm günlerini mutfakta geçirmek, aşçılara kullandıkları bıçakların ağırlıklarını, hassasiyetlerini ve hızlarını fark etme imkanı sağlar. Bu yüzden her aşçının kullandıkları arasında kendine en uygun gördüğü favori bir bıçağı olur. Mutfağın kendine has kurallarından biri de asla bir başka aşçının bıçağını kullanmamaktır. Bir aşçı olarak başkasının bıçağını kullanırsan mutfakta ufak çaplı bir kaosa yola açabileceğini sakın unutma.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler