Püşürük Çorbası Tarifi

Püşürük Çorbası Tarifi

Yöresel mutfaklarımızda ve Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve enteresandır. Her birinin mutlaka yemek hikayeleri vardır.

Geleneksel Türk Mutfağında İlginç Yemek İsimleri vardır. Bunlardan biriside Püşürük Çorbasıdır. Yöresel mutfaklarımızda ve Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve enteresandır. Her birinin mutlaka yemek hikayeleri vardır.
 
Bu gün Türk Aşçı Haberleri olarak ilginç yemek isimlerini ve nefis çorba tariflerinden "Püşürük Çorbasını" sizlerle paylaşmak istedik.
 
Artvin Mutfağından Püşürük Çorbası Tarifi
Anadolu’nun Pek Çok Yerinde Pişirilen Hamur Çorbası  
 
Artvin Mutfağından Püşürük Çorbası Tarifi
Püşürük Çorbaskullanilan Malzemeler:
 
*     3 Su Bardağı+1 Yemek Kaşığı Tam Buğday Unu
*     1 Su Bardağı Ilık Su
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Püşürük Çorbası Yapılışı:
Hamuru Yoğurun Sert Bir Hamur Olmalı.
Hamuru Açın Ne Çok İnce Ne De Kalın Açın.
Hamurunuzu  Kesin.
 
Püşürük Çorbası Diğer Malzemeler:
*     Yarım Kuru Soğan
*     4 Su Bardağı Pişmiş Yeşil Mercimek
*     2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
 *     8 Su Bardağı Su
*     Tuz
*     Kuyruk Yağı Seviyorsanız Ekleyebilirsiniz Çok Güzel Bir Tat Veriyor
 
Püşürük Çorbası Ayranı İçin:
*     5 Yemek Kaşığı Yoğurt
*     5 Yemek Kaşığı Çökelek
*     3 Su Bardağı Su
 
Artvin Mutfağından Püşürük Çorbası Sos İçin Malzemeler:
*     3 Adet Kuru Soğan
*     10 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     3-4 Yemek Kaşığı Kıyma
*     Kuru Reyhan
*     Kekik
*     Pulbiber
*     Kimyon
*     Karabiber
*     Tuz
 
Artvin Mutfağından Püşürük Çorbası Yapılış Tarifi
Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirin üzerine 8 bardak suyu dökün.
Su kaynadıktan sonra erişteleri içine atın ve eriştenin pişmesine yakın ayranını yapın ayranın içine çorbanın suyundan 2 kepçe kattıktan sonra ayranı eriştelerin üzerine dökün.
 
Pişmiş yeşil mercimekleri ekleyin.Biraz kaynadıktan sonra piştiğini anlarsanız ocaktan alın.
sosun yapılışı:soğanları dörde bölün çeyrek ay şeklinde doğrayın.
kıymayı yağda biraz kızarttıktan sonra soğanları da ekleyin soğanlar kızardıktan sonra baharatları ve tuzu ekleyip ocaktan alın.
Servis yapacağınız püşürük çorbasını tabağa koyduktan sonra üzerine sostan dökün.
Afiyet olsun.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Geleneksel Türk Mutfağından Püşürük Çorbası Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 

 

Türk Aşçı Haberleri Olarak Artvin Mutfağını Sizler İcin Araştırdık... Artvin Mutfağı Nedir? Artvinde Nerelerde Yemek Yenilir? En iyi  Artvin Restoranları Hangileridir?
Ülkemizin neredeyse her noktasında olduğu gibi Artvin de mutfak açısından son derece gelişmiştir ve birçok seçenek sunar. Artvin mutfağında Karadeniz, Anadolu ve Gürcü mutfaklarının etkileri hissedilir. Yöre mutfağında süt ve süt ürünlerinden yapılan ve dağ pancarı, kuş yemeği, yaban semizotu, ebegümeci gibi sebze ve kır otlarından yapılan yemekler öne çıkar. 
 
Bununla birlikte et yemekleri, hamur işleri, çeşitli çorbalar ve tatlılar da Artvin mutfağında önemli bir yere sahiptir. Artvin'in önde gelen yiyeceklerinden bazıları kuymak, kurutulmuş taze fasulyeden yapılan puçuko, Karadeniz'de neredeyse her ilin mutfağında bulunan karalahana sarması ve yoğurtlu silordur. 
 
DOLMA VE SARMA TARİFLERİHer ne kadar adı Erzurum ile özdeşleşse de cağ kebabının en leziz hallerinden birini Artvin'de bulmak mümkündür. Artvin'de Ardanuç ilçesinde bulunan Ersin Dede Cağ Kebabı Salonu, Artvin'in en çok tercih edilen restoranlarının başında gelir. Genellikle öğlen civarları tüm kebap bitip kapattığı için burayı listesine koymak isteyenlerin saat pek geç olmadan uğraması gerekmektedir. 
 
Karadeniz pidesinin ününü Artvin'de de hissetmek mümkündür. Özellikle Hopa'da bulunan Kristal Pide, Artvin'de iken pide denemek isteyenler için önemli seçeneklerin başında gelmektedir. Mekânın spesiyalleri arasında kavurmalı yumurtalı ve sebzeli pide bulunur. 
 
Artvin'de yöresel lezzetleri tatmak için tercih edilecek mekânlardan biri de Yavuzköy'de bulunan Şavşat Evi'dir. 
Manzarasıyla birlikte büyüleyen Şavşat Evi'nde peynir eritmesi ve silor gibi yöresel birçok lezzet denenebilir. Şavşat Karagöl Milli Parkı sınırında bulunan Lale Alabalık Tesisi, kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri güveçte tereyağında servis edilen benekli alabalık ile ünlenmiştir. 
 
Yöresel lezzetleri denemek için bir diğer öne çıkan mekan Borçka ilçesinde bulunan Keyf-i Ziyafet'tir. Yöresel ev yemekleri ile bilinen mekanın ayrıca sütlaç tatlısı önerilmektedir. 
 
ANTEP MUTFAĞIArtvin'de bulunan doğal güzellikler sayesinde arıcılık da son derece gelişmiştir. Bu da Artvin'de üretilen balın özel olmasına sebep olmuştur. Özellikle Macehel köyü bal konusunda son derece ün salmıştır. Bu nedenle burada üretilen ballar da Artvin'de denenmesi gereken lezzetlerden biri haline gelmiştir. 
 
Artvin, Türkiye'nin birçok noktası gibi yeme içme konusunda eliniz boş dönmeyeceğiniz şehirlerden biridir. Kendine has lezzetleri ile önemli bir yemek kültürünü barındıran şehir, bu lezzetleri deneyimleyecek misafirlerini beklemektedir. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler