Geleceğin Türk Şefleri İş Başvuru Öncesi Yapmanız Gereken Ön Hazırlıklara Dikkat Ediniz

Geleceğin Türk Şefleri İş Başvuru Öncesi Yapmanız Gereken Ön Hazırlıklara Dikkat Ediniz

İş başvurusu yapacağınız pozisyon için birçok yetene..

Geleceğin Türk Şefleri İş Başvuru Öncesi Yapmanız Gereken Ön Hazırlıklara Dikkat Ediniz
İş başvurusu yapacağınız pozisyon için birçok yetenekli ve istekli kişi ile rekabet halinde olacağınızı hatırlamakta fayda var. Bu nedenle özgeçmişinizi hazırlarken göstereceğiniz özeni iş görüşmesine de taşımanız oldukça önemli.
 
İş başvurusuna gitmeden önce biraz ön hazırlık yapmak, iş görüşmesinde size artı puan kazandırabilir. 

Ön hazırlık için şeflerin iş görüşmelerinde en çok karşılaştıkları soruları gözden geçirebilirsiniz. Bu sorulardan bazılarında şeflere;
 
ŞEFLERİN ÖZEL YEMEK TARİFLERİNeden şef olmak istedikleri,
Mutfakta nasıl bir yönetim ve disiplin anlayışı benimsedikleri,
Daha önce yaşadıkları bir kriz anını örnek vererek bu anı nasıl çözüme kavuşturdukları,
En sevdikleri şefler ve mutfaklar,
Sektördeki trendleri takip edip etmedikleri,
Kullandıkları malzemelerin kalitesini nasıl ölçtükleri.
 
Aşçılık camiasında aşçılık mesleği hakkındaki çalışmalardan olan Yemeğin maliyetini düşürmek için nasıl bir yol izlemeyi tercih edecekleri gibi sorular sorulabilir. İş görüşmesine gitmeden önce çok yönlü bu sorulara verilebilecek cevapları düşünmek size görüşmenizde zaman ve avantaj kazandırır.
 
İş görüşmesine gitmeden önce yapabileceğiniz bir diğer hazırlık ise başvuruda bulunacağınız restoran, iş yeri ya da özel mutfak hakkında detaylı bir araştırma yapmak. Menü ve mutfak hakkında bilgi toplamak, iş yerinin sahip olduğu iş planına ve tarihçesine göz atmak iş görüşmesinde karşınıza çıkacak sorulara vereceğiniz cevapları şekillendirmenize yardımcı olabilir. Elbette iş yeri hakkında bilginiz arttıkça oraya yapabileceğiniz katkıları ve iyileştirmeleri de daha iyi göreceksiniz.

 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Detaylara verdiğiniz önem,
Yemeğin ve servisin kalitesine yansıyan temizlik anlayışınız,
Menü, tarif ve sunumlarda müşterileri etkileyecek yaratıcılığınız,
Pişirme konusundaki uzmanlığınız,
Hızlı ve etkili karar alma beceriniz,
 
Hem çalışanlarınızı hem de kendinizi motive edebilmeniz,
Aynı anda birden fazla görevi yerine getirebilme yeteneğiniz gibi özelliklerinizi karşı tarafa nasıl yansıtabileceğinizi düşünmek de iyi bir ön hazırlık olabilir. Bu becerilerinizi destekleyecek örnekler vermek üzerine kafa yorabilir, kendinizi tanıtırken bu özelliklerinizi ön planda tutmaya çalışarak iş verende pozitif bir etki yaratabilirsiniz.
 
İş Görüşmen Var, Hazır Mısın?
Özgeçmiş hazırlandı, iş başvuruları yapıldı artık sırada mülakatlar var. Peki mülakata çağrılmak için beklediğin zamanlardan sonra o gün gelip çattığında yapacaklarına hazır mısın? İşte bir iş görüşmesine gitmeden önce yapman gereken hazırlıklar!
 
ANADOLU MUTFAĞIMülakata Çağırılmak İş Arama Sürecinde Olan Adayların Heyecanla Bekledikleri Bir Aşama.
Gidilen birçok mülakat sonucunda en uygun iş yeriyle el sıkışmak ve kariyeri en doğru yönetmek… Ancak uzun zaman beklediğin o gün gelmeden önce yapılması gerekenler konusundaki bilgilerini gözden geçirmeli ve tüm hazırlıklarını yapmalısın.
 
Öncelikle Mülakata Çağrılma Telefonlarıyla İşe Başlamak Gerekiyor.
Yetkili kişi tarafından arandığında şirketin ismini tam olarak sormak, görüşülmek istenen görev hakkında detaylı bilgi almak çok önemli. Bunun dışında şirketin adres bilgilerini kaydetmeyi ve kesin olarak bu konuda resmi bir mail istemek unutmamalı. Çünkü telefon görüşmesinde ilk anda yapılacak heyecan bir iletişim eksikliğine neden olabilir.
 
İşte Bütün Bunların Dışında İş Görüşmesine Gitmeden Önce Yapılması Gerekenlerin Listesi:
 
İşi Analiz Et!
İlk adım, görüşmeye gidilecek işin analiz edilmesi olmalı. Burada yapılan telefon görüşmesinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. İlk telefon görüşmesinde işle ilgili ön bilgiler mutlaka alınmalı. Böylece sorulacak sorularla ilgili hazırlıklar da daha sağlıklı olacaktır.
 
AŞÇILIK EĞİTİMLERİAranılan Nitelikler Neler, Seninkiler Neler?
Görüşmeye çağırıldıktan sonra iş için aranılan niteliklerin bir listesini yapmalısın. Bu listede aranılan niteliklerin karşısında senin niteliklerin de olmalı. Ayrıca mutlaka becerilerin, sertifikaların, deneyimlerin, mesleki yeterlilik ve yeteneklerin, bilgisayar becerilerin de yer almalı. Çünkü böylece şirketin aradığı niteliklerle kendi niteliklerinin uyumlu olup olmadığını gözden geçirebilir, işe özel sorulara da daha rahat cevap verebilirsin.
 
Şirket Mutlaka Önceden Araştırılmalı
Mülakatlara gitmeden önce gidilen firma hakkında fikir edinmek kritik önem taşıyor. Bugün pek çok İK uzmanı mülakatlarda şirketle ilgili sorular soruyor, daha önce şirketin web sitesini ziyaret etmiş olmak artı puan olarak kabul ediliyor. İş görüşmesinde soru sorabilmeni de sağlayacak bu küçük araştırma, şirket ve şirket kültürünün de uygunluğu hakkında bilgi verecektir. Bunun için şirketi araştırmaya mutlaka zaman ayırmalı, web sitesini ziyaret etmeli, sosyal ağlardaki etkinliklerini önceden öğrenmelisin.
 
Mülakat Sorularına Pratik Yaparak Hazırlan
İş görüşmesinde sorulabilecek muhtemel sorulara hazırlık yapmak, çeşitli mülakat pratikleri yapmak çok başarılı sonuçlar doğurabilir. Bu pratikler hem bazı soruların cevaplarına önceden hazırlanmada hem de mülakat heyecanını azaltmada yardımcı olacaktır. Bir arkadaşınla ya da aileden biriyle çeşitli denemeler yapılabilir. Ayrıca internet üzerinden mesleğe yönelik yayınlanan mülakat sorularına da bakabilir ve cevaplara hazırlanabilirsin.
 
ANTEP MUTFAĞIMülakatta Giyilecek Kıyafetler Her Zaman Hazır Olmalı
Dolabında her zaman mülakatta giyilecek bir kıyafetin olması son dakika “Ne giyeceğim?” telaşlarının önüne geçer. İlk izlenim ve ilk görüşme her zaman çok önemlidir ve bu nedenle görüşmeye hazırlıklı gitmek fark yaratır. Kıyafet seçerken abartılardan uzak durmak ve işin gerekliliklerine uygun tercihler yapmak da kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken kuralların arasında yer alıyor. Örneğin bir mağazada veya restoranda çalışmak için yapılan mülakatlarda temiz, sade ve rahat giyinmek yeterli olacaktır. İşte tüm bunlar sebebiyle, mülakatlarda giyeceğin kıyafetleri son ana bırakma!
 
İş Görüşmesine Giderken Yanında Neler Götüreceksin?
Bir iş görüşmesine giderken yanında bulunması gereken bazı önemli ihtiyaçların bulunuyor. İş görüşmesinden önce hazırlanması gereken bu ayrıntılar şöyle; öncelikle yol tarifi, kimlik, not defteri ve kalem, görüşeceğin kişinin ismi, mülakatta çıkabilecek sorularla ilgili hazırlığın, fazla özgeçmiş örneği, referans listesi ve varsa çalışma örneklerin, portfolyon.
 
İş Görüşmesinde Bunları Asla Yapmayın!
İş görüşmesinde birkaç noktaya dikkat ederek işe alınma şansınızı arttırabilirsiniz. Ancak yapacağınız ufak hatalarla işe alınmanızı engelleyebileceğinizi de unutmamanız gerekiyor. İşte size birkaç ipucu!
 
Mülakatta Yapacağınız Ufak Bir Hata İşi Kaybetmenize Neden Olabilir.
Bu nedenle öncesinde hazırlık yapmak önemlidir. Mülakat için hazırlık ve alıştırma yapın, fakat cevaplarınızı ezberlemeyin ya da uzun uzadıya anlatmayın. İşin niteliğine, şirketin yapısına ve çalışacağınız alana uygun bir şekilde giyinin.
 
MUTFAK TARİHİMİZDENHerhangi bir iş görüşmesinden önce kendinizi tam anlamı ile tanımaya çalışın. Kendini tanıyan kişinin, profesyonel niteliklerini ve kişilik özelliklerini karşı tarafa daha iyi aktarabildiğini unutmayın. Kesinlikle niteliklerinizi ve tecrübelerinizi küçümsemeyin.
 
Görüşme sırasında size sorulabilecek soruları önceden kendinize sorup cevaplayın. Bu sorulardan birkaçı şöyle: Profesyonel hayattaki amaç ve hedefim ne? Profesyonel niteliklerim neler? Firma için yararlı olabilecek niteliklerim neler? Pozisyona uygun tecrübem var mı? Zayıf ve güçlü yönlerim neler? Şu anda 
 
Çalışmakta Olduğum İş Sahasında Mutlu Muyum?
En az 10 dakika önce mülakat yerine varmak üzere kendinizi ayarlayın. Eğer geç kalmak üzereyseniz şirkete telefon edin. Geç kalmak mülakat öncesinde olumsuz bir izlenim yaratabilir. Sadece görüşeceğiniz kişiyle değil, resepsiyonist ya da asistana nezaket ve saygı ile selam verin. Bu adım sizin ilk izleniminizi verdiğiniz yerdir.
 
DOLMA VE SARMA TARİFLERİYetkiliyle Sıkıca Tokalaşın
Eğer bir iş başvuru formu doldurmanız isteniyorsa, formu doğru, düzenli ve tam olarak doldurmaya özen gösterin. CV’nizi yanınızda getirmeyi sakın unutmayın. Özgeçmişiniz ya da başvuru formunuzun elbette önemli ancak tek başına yeterli değil. Her ne kadar siz o pozisyon için yeteri kadar nitelikli de olsanız, kendi kendinizi sunmanız önemlidir. Görüştüğünüz yetkili ile sıkıca tokalaşın. Gevşek ya da yapışkan bir şekilde el sıkmayın. Mülakat sırasında sakız çiğnemeyin.Soru sormaktan korkmayın
 
İş görüşmesi, sadece işverenin soru sorduğu bir bilgi yarışması değildir. Çalışmaya aday olduğunuz şirket hakkında soru sorabilirsiniz, hatta sorduğunuz soruları dikkatli seçerseniz, bu durumu kendi lehinize çevirebilirsiniz. Bu yüzden görüşme öncesinde, şirket hakkında iyi bir araştırma yapmalısınız. Daha önce firmayla ilgili araştırma yapmak, görüşme sırasında sorabileceğiniz sorulara odaklanmanızı sağlar. Çok soru sormamaya ve karşı tarafın sözünü kesmemeye özen gösterin. İş görüşmesi yapan kişinin maddi konulara değinmesini beklemeden bununla ilgili soru sormayın. Bunun yanı sıra mülakatçı size “Sorunuz var mı?” dediğinde hiçbir şey sormuyor olmanız ilgisiz ve yaratıcılıktan uzak olduğunuz izlenimini verecektir.

 

Özellikle yurt dışında uluslararası standartlara sahip yeni restoran yatırımcıları yada otel işletmecileri olarak gastronomi danışmanlığı, mutfak danışmanlığı, örnek otel menüleri ve restoran menüleri hakkında bilgi ve mesleki eğitimler için eğer sizde ihtiyaç duyduğunuz deneyimli ve tecrübeli Osmanlı ve Türk mutfağı şeflerine, "Türk mutfağı şeflerine nasıl ulaşırım" diyorsanız linki tıklayınız...



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler