Pancar Çırpması Tarifi

Pancar Çırpması Tarifi

Şeker Pancarının Faydaları işlenmiş şeker hali ile gün içerisinde sürekli olarak tüketiyoruz. Ancak şeker..

Pancar Çırpması Tarifi
Kullanılacak Malzemeler (4 Kişilik)
 
*    2 Adet Şeker Pancarı
*    1 Bardak Yeşil Mercimek
*    3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*    1 Yemek Kaşığı Salça
*    3 Bardak Su
*    Tuz
*    Karabiber
*    Pul Biber
 
Pancar Çırpması Yapılış Tarifi
Pancar yıkanır, ayıklanır ve ince dilimler halinde kesilir.
Doğranmış pancar ve yeşil mercimek sıvı yağ ilave edilerek kavrulur.
3 su bardağı su eklenir haşlamaya bırakılır.
Baharat ve salça ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir ve servis edilir.
 
Şeker Pancarının Faydaları
Şeker pancarını işlenmiş şeker hali ile gün içerisinde sürekli olarak tüketiyoruz. Ancak şeker pancarı sadece bu yolla değil, doğal hali ile de tüketilebilen, birçok faydayı içerisinde barındıran bir besin. Özellikle tatlı olarak tüketirseniz hem hafif bir lezzet elde etmiş olacaksınız, hem de sağlığınız için birçok fayda beraberinde gelecek. Şimdi şeker pancarının faydalarına değinelim ve ona bir de bu gözle bakalım.
 
Pancar herşeyden önce fazlasıyla besleyici. Bileşiminde A, B, C ve P vitaminlerinin yanında birçok da mineral barındırıyor. Sodyum, magnezyum, potasyum, demir, kalsiyum, brom, çinko ve fosfor, şeker pancarında yer alan maddeler.
 
Şeker pancarını iştah açıcı olarak kullanabilirsiniz. İştah problemi olan, kilo almak isteyenlere önerebileceğimiz şeker pancarı aynı zamanda sindirim sistemini rahatlatıcı etki gösterir. Hazımsızlık problemleri yaşayanlarda bu durumun ortadan kaldırılmasında oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz.
 
Sindirim sistemi ve problemleri üzerinde gösterdiği rahatlatıcı ve düzenleyici etkinin bir benzerini mide üzerinde de gösterir. Mide rahatsızlıklarında faydalı olan şeker pancarı ülser, reflü hastalarına önerilebilir. Mide ağrılarından şikayetçi iseniz, ya da ekşime gibi bir probleminiz varsa şeker pancası size çok iyi gelecek.
 
Kabızlık problemi yaşıyorsanız şeker pancarı tüketimi düzenli olarak gerçekleştirildiğinde probleminizi büyük ölçüde çözecektir. Kabızlıkta çözüm olduğu gibi böbrekler üzerinde de etkilidir. İdrar söktürücü etkisi de mevcut. Böbreklerin düzenli olarak fonksiyonlarını yerine getirmesi, normal faaliyetlerini gerçekleştirebilmesi adına oldukça etkilidir.
 
Şeker pancarı sadece katı kısmı ile değil suyu ile de oldukça faydalı. Eğer suyunu içerseniz kansere karşı etkili olacaktır. Özellikle düzenli içildiği taktirde iyi bir önlemdir.
 
Şeker pancarının ve suyunun tansiyonu düşürücü etkisi vardır. Yüksek tansiyonu düşürürken diğer taraftan tansiyonu dengede tutmaya da yarar.
 
Anemi hastası iseniz şeker pancarı kan değerlerinizin normal sınırlara gelmesinde yardımcı olacaktır. Bilimsel çalışmalarca şeker pancarının kansızlığa olan etkisi ispatlanmıştır.
 
Böbrek üzerinde gerçekleştirdiği tesirlerin benzerlerini karaciğer üzerinde de gösterir.
 
Sakinleştirici olarak kullanabilirsiniz. Sinirleri teskin edici, rahatlatıcı bir etkisi vardır.
 
Verem hastalığında şeker pancarı pozitif tesirler göstermektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler