Sepet Hurması Tarifi

Sepet Hurması Tarifi

Sepet Hurması Tarifi, Osmanlı Saray Mutfağında, Yöresel mutfaklarımız ve geleneksel Türk mutfağında...

Osmanlı Saray Mutfağında, Yöresel mutfaklarımız ve geleneksel Türk mutfağında yapılan  Tatlılarımızdandır. 
 
Sepet Hurması Tarifi "Erzincan mutfağı"
Sepet Hurması Kullanılan Malzemeler 
 
Buğday unu, su, yağ ve yumurta ile hamur yapılıp, yağda kızartıldıktan sonra şekerlendirilen tatlılardan olup, günümüz tulumba tatlısı olarak gelmiştir. 
 
*    1 Yemek Kaşığı Tereyağ 
*    2 Su Bardağı Su
*    2 Su Bardağı Un
*    1 Fiske Tuz 
*    1 -2 Yumurta 
 
Sepet Hurması Şerbet İçin 
*    2 Su Bardağı Su
*    2 Su Bardağı Şeker 
 
Sepet Hurması Yapılış Tarifi
Su içine yağ konup kaynamaya başlayınca un ve tuz ilave edilip karıştırılarak pişirilir.
Tencereye altı yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilince bir tepsiye çıkartılıp soğumaya bırakılıp, ılık bir halde iken içine yumurta kırılıp hamura yedirilir. 
 
Elde edilen hamur eşit küçük parçalara ayrılarak bir sepet kenarında şekil verdilerek kızgın yağda pempeleşinceye kadar kızartılıp, tavadan çıkartıldığı gibi soğuk şerbetin içine atılır. 
 
En az Yarım saat kadar şerbetin içinde kalmalıdır.
Servis yapılırken üzerine kaymak, veya badem ceviz içi ile süslenir. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Sepet Hurması Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
 Erzincan Mutfağının Özellikleri Nelerdir? Erzincan Mutfağı Yemekleri...
Yörede geleneksel beslenme düzeni etkinliğini sürdürmektedir. Beslenmenin temelini buğday ve buğday ürünleri ile hayvansal gıdalar oluşturur. Bulgur, yarma, tarhana, erişte, dövme en çok tüketilenlerdir. Özellikle bulgur, çok sayıda yemek türünde kullanılır.
 
Kışlık, besin maddeleri hazırlanmasının yöre halkının yaşamında önemli bir yeri vardır. Bulgur, gendime (aşurelik buğday), tarhana, yarma, erişte kış için hazırlanan ürünlerin başlıcalarıdır. Ayrıca çeşitli sebzeler ve meyveler kurutularak, reçel yapılarak değerlendirilmektedir. 
 
Yöre mutfağı yemek türleri bakımından zengindir. Bunların çoğunluğunu hamur yemekleri oluşturur. Eşgili, kesme çorba (un çorbası), yaprak sarma başlıca yemek türleridir. Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar çokça tüketilen hamur işlerindendir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler