Yalvaç Usulü Keşkek Tarifi

Yalvaç Usulü Keşkek Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında Anadolu'nun kalbinde geleneksel Anadolu mutfağının esintilerini taşır. Çömleğin tabanına pastırma konulur. Bir gün önceden ıslatılmış buğday ve nohut ilave edilir. Tuz atılır...

Yalvaç Mutfağından Yalvaç Usulü Keşkek Tarifi "6-8 Kişilik"
Pişirme Süresi: 10 saat
Yalvaç Usulü Keşkek Tarifi'nin Malzemeleri
 
*   4 Su Bardağı Kepeksiz Dövme Buğday
*   1 Su Bardağı Nohut
*   Tuz 
*   Su
*   Yarım kg Yöresel Pastırma (ya da 1,5 kg Kemikli Et)
 
Yalvaç Usulü Keşkek Yemeginin Yapılış Tarifi:
Çömleğin tabanına pastırma konulur.
Bir gün önceden ıslatılmış buğday ve nohut ilave edilir.
Tuz atılır. Çömlek ağzına kadar su ile doldurulur. 
 
Kapağı kapatılır. Kapak kenarları hamur ile sıvanır (hava alması engellenir).
Akşam saatlerinde ateş yanmayan sıcak fırına konulur.
Sabah erken saatlerde fırından alınır. Sıcak sıcak servis yapılır.
 
 
Geleneksel Türk Mutfağında Anadolu'nun kalbinde bulunan Kapadokya, geleneksel Anadolu mutfağının esintilerini taşır. Yöresel yemeklerin çoğu bölgedeki tarımsal faaliyetlere göre şekillenmiştir. Yemeklerin çoğu bakliyat ve tahıl ürünleriyle yapılmaktadır. 
 
Kapadokya'da yiyebileceğiniz lezzetler arasında içinde birçok tadı barındıran testi kebabı, bulgurdan yapılan düğü çorbası, koyun etinden yapılan nohutlu yahni, oyulan ayvalara kıyma koyularak yapılarak ayva dolması ve patates ile bulgurun karışımından oluşan dıvıl yemeği bulunur. 
 
Yöresel yöntemlerle hazırlanan leziz yemeklere sahip Kapadokya'da bu yemeklerin dışında kömbe, patates çorbası, çanak, sızgıt ve bulama gibi yemekleri de tadabilirsiniz.
 
Kapadokya zengin Anadolu mutfağına sahip olmasının yanında uluslararası lezzetleri de içinde barındıran restoranlara sahiptir. Kapadokya'da bir yandan muhteşem manzarayı izleyebilir diğer yandan usta aşçılar tarafından hazırlanan lezzetli yemekleri yiyebilirsiniz. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler