İncir Tatlısı Tarifi

İncir Tatlısı Tarifi

Türk mutfağı tatlılar açısından çok zengin bir dünya mutfağıdır. Süt tencereye konularak pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine yoğurt suyu katılarak kaynatmaya devam...

İncir Tatlısı Tarifi "10-12 Kişilik"
Hazırlama ve Pişirme Süresi: 45 dakika
 
İncir Tatlısı Tarifi' nin Malzemeleri  
*   30 Adet Kuru İncir
*   Ceviz İçi
 
İncir Tatlısı Tarifi' nin İçi için:
*   1 Çay Bardağı Toz Şeker
*   2,5 Litre Süt
*   Yarım Çay Bardağı Yoğurt Suyu veya Yarım Limon Suyu
 
İncir Tatlısı Tarifi' nin Şerbeti için:
*   1,5 Su Bardağı Toz Şeker
*   1,5 Su Bardağı Su
 
İncir Tatlısı Tarifi' nin Yapılışı
Süt tencereye konularak pişirilir.
Kaynamaya başlayınca içine yoğurt suyu katılarak kaynatmaya devam ederek kestirilir.
Ateşten alınarak soğutulan süt, süzgece dökülüp süzdürülerek kesmik elde edilir. 
 
Kesmik geniş bir kâsenin içine konularak, içine bir çay bardağı şeker eklenip karıştırılarak hazır hale getirilir.
Kuru incirler yıkanır. Sıcak suyla ıslatılarak yumuşaması sağlanır.
İncirlerin sap kısımları kesildikten sonra içleri kesmikle doldurulur. 
 
Doldurulan incirler tepsiye dizilerek üzerlerine önceden hazırlanmış şerbet dökülür ve hafif ateşte 5-10 dakika kaynatılır.
İncirlerin üzerine ceviz içi konularak servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “İncir Tatlısı Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Tatlılar

Türk mutfağı tatlılar açısından çok zengin bir dünya mutfağıdır. Türk tatlıları çok geniş bir çeşitlilik gösterirler. Baklava, kadayıf, lokma gibi hamurlu tatlılar, muhallebi, keşkül, kazandibi gibi sütlü tatlılar, hoşaf ve kompostolar, revani, helva, aşure ve Kabak Tatlısı gibi tatlılar geniş bir yelpazeye sahiptirler.

Baklava Türk mutfağının en tanınmış tatlıları arasındadır. Çok ince açılmış yufkanın arasına fındık, ceviz veya antep fıstığı konarak pişirilmesinden sonra bir şerbetle tatlandırılması yoluyla hazırlanır.
 
Tel kadayıf ise çok ince teller halinde satılan hamurla hazırlanır ve baklavanın içine benzer içlerle doldurularak fırında kızartıldıktan sonra şerbetle tatlandırılır.

Sütlü tatlılar sütün şekerle kaynatıldıktan sonra nişasta, pirinç veya pirinç unu ile katılaştırılması yoluyla hazırlanırlar. Kazandibi ise muhallebi gibi hazırlandıktan sonra elde edilen tatlının bir tepside kızartılarak karamelleştirilmesi sonucu elde edilen ilginç bir Türk tatlısıdır.
 
Tavuk Göğsü de sütlü bir tatlıdır, söz edilen bu malzemelerin yanısıra ince bir şekilde didiklenen tavuk etinin göğüs kısmını da içerir.

 Revani, İrmik helvası gibi bazı tatlıların yapımında irmik kullanılır. Türkiye'deki dinsel inançlar arasında özel bir yeri olan aşure buğday, kuru üzüm, fasulye ve nohut gibi birçok bitkisel malzemeler kullanılarak hazırlanan bir tatlıdır. Kabak tatlısı balkabağının şekerle pişirilmesi yoluyla hazırlanır. Sonbahar ve kış aylarında tercih edilen Türk mutfağına ait bir tatlıdır.



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Asena Kıraç
    9/14/2018

    Admine Teşekkürler Mükemmel Bir Tarif

  • Yorumlayan: Suat Balcı
    9/14/2018

    Tarif Çok Hoşuma Gitti Teşekkürler

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler