Kemelı Kebap Tarifi

Kemelı Kebap Tarifi

​En iyi Kemeli Kebap nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Kemeli Kebap'ta hangi malzemeler kullanılır? Kemeli Kebap hangi mevsimde yapılır? Kemeli Kebapta kullanılan malzemeler nelerdir?

​En iyi Kemeli Kebap nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Kemeli Kebap ta hangi malzemeler kullanılır? Kemeli Kebap hangi mevsimde yapılır? Kemeli Kebapta kullanılan malzemeler nelerdir?
 
Kemelı Kebap Tarifi
Kemelı Kebap Tarifi Malzemeleri 
 
*  1 kg az yağlı et (koyun veya kuzu) ,
*  1,5 kg keme, 
*  2 tatlı kaşığı tuz ,
*  10 adet yeşil soğan ,
*  1 demet maydanoz ,
*  Mangal, kömür ve kebap şişleri 
 
Kemelı Kebap Yapılış Tarifi
Et parça olarak alınır ve zırhla çekilerek kıyma haline getirilir. Aslı böyledir. Ancak buna imkân bulunamazsa iri diş kıyma et alınmalıdır. 
 
Kemeler yıkanır, üstü iyice temizlenir. Soymaya gerek yoktur. Ancak yapışmış kum veya toprağı varsa kazıyarak temizlenip yıkanmalıdır. Temizlenen kemeler cevizden biraz büyük, kuşbaşı şeklinde doğranır. 
 
Doğranan kemelerin orta kısmı, yani şişe saplanacak olan yeri, bu iş için yapılmış olan özel delici alet ile delinir. Delinmezse şişe saplandığı vakit çatlar, kırılır. Saplananlar şişte durmaz dökülür. 
 
Onun için önce delmeli, sonra saplamalıdır. Kemeleri önce biraz haşlayıp sonra saplayanlar da vardır. Kıymaya tuz eklenir ve karıştırılır. 
 
şişlere bir keme bir et olacak şekilde saplanır. Alevsiz ateşte pişirilir. Dört tarafı da pişince bir tepsi ya da lengere çekilir. Temizlenmiş yeşil soğan ve maydanoz ince kıyılarak beraberce servis yapılır. Dürümle yenir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler