Hamurlu (Kaşığa Binen) Tarifi

Hamurlu (Kaşığa Binen) Tarifi

Hamurlu (Kaşığa Binen) Tarifi; Undan 1 çay bardağı ayrılır. Kalan un, 1 çay bardağı su ve 1 çay kaşığı...

Hamurlu (Kaşığa Binen) Tarifi
Hamurlu (Kaşığa Binen) Tarifinin Yapılışı;
Undan 1 çay bardağı ayrılır. Kalan un, 1 çay bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ile katı bir hamur yoğrulur. Hamurun katı olması işlenmesini kolaylaştırır.
 
Hamurdan yumak yapılır ve oklava ile bazlamaç kalınlığında açılır. Açma işlemi bitince birbirine yapışmasın diye iyice unlanarak oklavaya sarılır. Sarılı haldeyken oklava içinden çekilir. 
 
2 milim eninde dikine kesilir. Böylece 2 milim eninde şeritler olur. Bu şeritler üçe, daha uzun olması arzu edilirse ikiye bölünür. Sonuçta bazlamaç kalınlığında, 2 milim eninde ve 2-6 santim uzunluğunda hamur şerit elde edilir. Mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye konur.
 
10 su bardağı su ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar, orta hararetli ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatılarak pişirilir. Kesilmiş hamurlar tencereye eklenir, 3 çay kaşığı tuz ilavesiyle, hamurlar pişinceye kadar, 20 dakika daha pişirilir. 
 
Tencereye hamurlar atılırken parça parça, dağınık halde bir yandan atılır, bir yandan da karıştırılır. Ayrıca soğan ince ince doğranır. Yağa atılarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
 
Yemekler tabaklara alınır üzerine kavrulmuş yağ-soğandan birer kaşık serpilir.  Bazıları mercimeği önceden ıslatılmış nohut ile birlikte pişirir. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler