Mıhla “Ispanak, Patates” Tarifi Malzemeler:
* 2 kg kuru soğan
* 5 adet yumurta
* 250 gr kavurma
* 2 kaşık yağ
* Tuz
Mıhla “Ispanak, Patates” Tarifi Yapılışı:
Kuru soğanlar ayıklanarak ay şeklinde doğranır. Tuzu atılır ve yağda iyice kavrulur, kavurması konur. Sonra yayvan bir tepsiye alınarak üzerine yumurtaları ister tek tek isterse çırpılmış olarak kırılır. Fırına verilir, sıcak servis yapılır.
Patates Mıhlaması Tarifi
Patates Mıhlaması Tarifi Malzemeler:
* 4-5 adet patates
* 3 adet kuru soğan
* ½ kg kıyma
* 1 y.kaşığı salça
* 2 y.k. yağ
* 3-4 adet yumurta
Patates Mıhlaması Yapılışı:
Patatesler yuvarlak olarak doğranır. Kıyma, yağla birlikte suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Doğranmış soğanlar ilave edilerek birazda onunla kavrulur. Salçası ilave edilir. Karıştırılır.
En üstte patates kalacak şekilde patateslerle kat kat dizilir. Tuzu atılır. Biraz su konularak pişirilir. Üzerine çırpılmış yumurta gezdirilerek biraz daha pişirilir. İstenirse kenarlı bir fırın tepsisine serilerek yumurtası üzerine kırılır ve fırında pişirilerik nefaseti artırılabilir. "Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, İştah Açıcılar"
Ispanak Mıhlası Tarifi
Ispanak Mıhlası Tarifi Malzemeler:
* 1 kg ıspanak
* 300 kg kavrulmuş kıyma
* 2-3 adet kuru soğan
* 1 y.k. salça
* 1 y.k. yağ
* Tuz,
* karabiber
* 2-3 yumurta
Ispanak Mıhlası Tarifi Yapılışı:
Ispanaklar doğrandıktan sonra kaynar suya batırılıp çıkarılır ve süzülür. Avuç içinde hafifçe sıkılır. Sonra yayvan bir tencereye alınır. Diğer tarafta kavrulmuş kıyma, soğan, salça, yağ, tuz, karabiberle bir iç harç hazırlanır ıspanakların üzerine dökülür.
Bir miktar su ve bir kaç çırpılmış yumurta da üzerine gezdirilerek pişmesi sağlanır. İstenirse fırında da pişirilir.
Ispanak Nereden Geldi?
Ispanağın anavatanının güney Türkistan, Kafkasya, Nepal yani batı Asya olduğu kabul edilmiştir. 2000 m yükseklere kadar çıkabilen bir sebzedir. Koyu yeşil yaprakları vardır. Doğu Karadeniz bölgesinde çok sınırlı olmak üzere, bunun dışındaki bütün bölgelerimizde yetişebilen ve büyük miktarlarda üretilen bir sebzedir. Ispanak sıcak bölgelerimizde yaz sonlarında ve kışın, soğuk yörelerimizde ise kış ve ilkbahar döneminde üretilir. Kış mevsimi boyunca bütün bölgelerimizde tüketilen bir sebzedir.