Kavut Hellesi Çorbası Tarifi

Kavut Hellesi Çorbası Tarifi

Kavut Hellesi Çorbası Tarifi; Yağ eritilir. Un ile kavrulur. Un kokusu çıkınca 2-3 su bardağı soğuk su ilave...

Geleneksel Türk Mutfağında Çorbaların Önemi Nedir?
Kültür her toplumun kendi dışındaki toplumlarla temasa geçmesine bağlı olarak oluşan ve gelişen bir olgudur. En zor oluşan ve en zor değişen kültürlerden birisi de beslenme kültürüdür. Türkler Osmanlı imparatorluğunun yükseliş dönemlerinde Asya’dan Avrupa’ya, Kuzey Afrika’ya kadar birçok bölgede etkili olmuşlardır. 
 
Bu bölgelerde daha önceden var olan kültürlerle kaynaşmışlar ve kendilerine özgü kültürlerini oluşturmuşlardır.
Türk beslenme kültürü de köklü bir geçmişe sahip ender kültürlerden birisidir. Anadolu kültüründe ve Türklerde çorbanın folklorik önemi çok büyüktür. Batı’da sadece iştah açıcı olarak tüketilen çorba, bizim kültürümüzde yemek olarak da yer almaktadır. Sofranın temsilcisi ve yöneticisi olan bir yemek türü olarak ifade edilebilir. 
 
Türklerde çorbalar genellikle içine katılan yiyeceklere göre adlandırıldığı gibi yaşanmış bir olayın, çorbanın hazırlandığı yörenin-beldenin, ya da o çorbanın ilk ustasının ismi ile de adlandırılabilir. Çorbalar çok yaygın Türk yiyeceklerindendir. Özellikle tarhana çorbası ve yoğurtlu çorba, un çorbası, mercimek ve pirinç çorbaları en çok içilen çorba türleridir. 
 
Bu çalışmada Türkiye beslenme kültürüne geçmiş bazı çorbaların isimleri, içerisine konulan malzemeye göre sınıflandırılması ve ait olduğu yöreler belirtilmeye çalışılmıştır. Daha geniş çaplı araştırmaların yapılması özellikle yöre yöre belde belde bu çalışmaların derinleştirilmesi ve çorbalar dâhil tüm yiyeceklerin standart tariflerinin yapılması ve kayıt altına alınması önerilmektedir.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Bağışıklık Sistemini Güçlendiren En Sağlıklı Çorbalardan Kavut Hellesi Çorbası Tarifi
Kavut Hellesi Çorbası Tarifi Malzemeler:
 
*  1 çay bardağı un
*  2 y.k yağ
*  Karabiber,
*  Pul biber, tuz
 
Yöresel Mutfaklardan Kavut Hellesi Çorbası Tarifi Yapılışı:
Yağ eritilir. Un ile kavrulur.
Un kokusu çıkınca 2-3 su bardağı soğuk su ilave edilerek hızlı hızlı karıştırılır.
Topaklanmaması için soğuk su konulur.
Tuzu ve baharatları eklenir. 
 
Arzu edilirse suyu konmadan önce bir miktar kavrulmuş un ayrılarak sonradan ilave edilir.
İçinde küçük hamur tanecikleri havasını vererek farklı bir lezzet elde edilir. 
 
(un miktarı o zaman arttırılmalıdır) süzme mercimek kıvamında olmalıdır..
Afiyet olsun
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Helle Çorbası Tarifi - Hülya Ketenci - Yemek Tarifleri” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler