Mışakka Tarifi

Mışakka Tarifi

Patlıcan alacalı soyulur ve dörde bölünerek kare kare doğranır. Domateslerde iri şekilde doğranır. Soğan ince...

Geleneksel Türk Mutfağında Mışakka Tarifi "Patlıcan Musakka"
(Patlıcan Musakka) Mışakka Tarifi Malzemeler
 
*  1 kg patlıcan
*  4-5 adet domates
*  1 adet büyük soğan
*  2 su bardağı yeşil mercimek
*  1 yemek kaşığı biber salçası
*  1 tatlı kaşığı nane,tuz
*  Yarım limon suyu
 
Geleneksel Türk Mutfağında (Patlıcan Musakka) Mışakka Tarifi Hazırlanışı
Patlıcan alacalı soyulur ve dörde bölünerek kare kare doğranır.
Domateslerde iri şekilde doğranır.
Soğan ince doğranır ve doğranan soğanlar, mercimek,salça ve yağ tencereye alınıp pişirilir.
Üzerine patlıcanlar eklenir.
 
En üste domatesler konur ve 1 bardak su eklenir.
Kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır ve üzerine kuru nane eklenir.
Ve limon suyu eklenir, pişen malzemeler karıştırılarak servis edilir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Patlıcan Musakka Yapılışı” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
Patlıcan Musakka Yapılışı Tarifi nasıl yapılır?
 
Patlıcanın faydaları nelerdir? Patlıcan yemenin yararları!
Bilimsel açıdan solanum melongena olarak isimlendirilen ve ülkemizde baldırcan, balcan, bedican ve badincan gibi çeşitli isimlerle anılan patlıcanın üretiminde Hindistan, Çin, Endonezya, Mısır ve Japonya gibi ülkeler söz sahibidir. Ülkemizin en çok Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. Patlıcanın faydaları konusu ile ilgili detaylı bilgileri burada bulabilirsiniz. Patlıcan yemenin yararları nelerdir?
 
Ülkemizde yetişen türlerine İstanbul Kemer patlıcanı, Bostan patlıcanı ve İzmir Halkapınar patlıcanı isimleri verilmiştir. Patlıcan, nikotin içeren yapısı nedeniyle doğa üzerindeki canlılar arasında yalnızca insanlar tarafından tüketilir. Bu açıdan nadir bitkilerden biridir. 
 
Patlıcan bitkisi yaklaşık olarak 1 metre boya ulaşabilir. Mor çiçekleri ve griye çalan yeşil yaprakları vardır. Çiçekler yaz ayları geldiğinde bol çekirdekli patlıcan meyvesi halini alır. Her bir patlıcan tanesinde 500-5000 arası tohum mevcuttur. Kış aylarında yetiştirilmesi seralarda yapılır. Peki patlıcanın faydaları nelerdir? İşte patlıcan yemenin yararları...
 
Patlıcanın içerdiği vitamin ve mineraller nelerdir?
Patlıcan, içeriğinde çeşitli mineral, vitamin, karbonhidrat ve proteinleri barındırsa da diğer sebzelere oranla fakir bir içeriğe sahip olduğu söylenebilir.
 
A, B1, B3, B6 ve C vitaminleri ile yağ, lif, fosfor, demir, potasyum, iyot, bakır ve çinkoyu içerisinde barındırır.
Kolesterol içermez.
 
Saponin, klorojenik asit, nikotin ve kolin gibi etken maddeleri barındırır.
 
Patlıcanın faydaları nelerdir?
İçeriğinde nasusnin isimli madde sayesinde antioksidan özellikleri göstererek serbest radikallerle savaşır. Beyin hücrelerinin korunmasına ve hasar görmüş olan hücrelerin onarılmasına yardım eder. Yaş faktörüne bağlı olarak gelişen zihinsel problemlerin önüne geçer, hafızayı güçlendirir.
 
Potasyum ve B6 vitaminleri sayesinde kan basıncını dengeler. Kardiyovasküler problemlere bağlı ölüm riskini azaltır. Haftada bir kez düzenli olarak tüketildiği takdirde kalp hastalıklarının riskini yüzde 34 oranında azalttığı gözlenmiştir.
 
Kandaki kötü kolesterol oranını dengeler. Bu sayede olası kalp krizi riskini azaltır.
Patlıcan, vücuttaki fazla demirin daha kolay bir şekilde emilmesini sağlar. İçeriğinde barındırdığı bakırla da kandaki oksijen ve demirin doğru bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Yorgunluğu önler, enerjiyi yükseltir. Yapısındaki thiamin isimli madde aracılığıyla kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekler.
 
Vücudu enfeksiyonlara karşı korur, tümör oluşumunu engeller. Kanserin hücreler arasında yayılmasının önüne geçer. Özellikle akciğer, meme, prostat, ağız ve deri kanserlerine karşı etkilidir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Patlıcanın faydaları nelerdir?” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler