Evde Ürettiği Peynir Mayası İçin Kosgeb'ten Destek

Evde Ürettiği Peynir Mayası İçin Kosgeb'ten Destek

Elazığ'da yaşayan sınıf öğretmeni Şule Çelik, doğal ürünlerden hazırladığı peynir mayası için Küçük ve Orta Ölçekli...

Evde Ürettiği Peynir Mayası İçin Kosgeb'ten Destek Alıp Ar-Ge Merkezi Kurdu
Elazığ'da yaşayan sınıf öğretmeni Şule Çelik, doğal ürünlerden hazırladığı peynir mayası için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı hibe destekle Doğal Peynir Mayası Ar-Ge Merkezi kurdu.
 
Merkezde, 10 kişilik uzman ekiple birlikte evinde ürettiği peynir mayasının verimliliğini artırmak, bunun organik ve sağlıklı bir ürün olduğunu bilimsel olarak ortaya koymak için çalışmalar yürüten Çelik, mayanın seri üretimini yapmayı hedefliyor.
Çelik, yaptığı açıklamada, aile olarak peyniri çok sevdiklerini, ancak çoğu zaman istedikleri lezzette ürün bulamadıklarını söyledi.
 
Doğal peynir mayası üretme fikrinin de çocuklarına daha lezzetli peynir yedirmek için evde peynir yapmak istemesiyle ortaya çıktığını belirten Çelik, "Bunun için eskilerin kullandığı yöntemlerden de yola çıkarak ve bunu geliştirerek bir maya çeşidi buldum. Bu mayadan elde ettiğim peynirler gayet lezzetli oldu. Çocuklarım ve daha sonra ikram ettiğim komşularım tarafından da çok beğenildi." diye konuştu.
 
 
Hedef Seri Üretim
Çelik, peynirler tadan herkes tarafından beğenilince seri üretime geçmek için KOSGEB'e başvurduğunu anlattı.
Projesinin onaylanmasının ardından aldığı 430 bin liralık destekle Fırat Teknokent'te Doğal Peynir Mayası Ar-Ge Merkezini kurduğunu belirten Çelik, "Şu anda bulduğum peynir mayasının Ar-Ge çalışmasını yapıyoruz. Peynir mayasını çocuklarıma daha lezzetli peynir yedirmek isterken keşfettim ama inşallah ülkemdeki tüm çocuklar, insanlar bu mayadan faydalanırlar." dedi.
 
"5 Kilogram Sütten 1 Kilogram Peynir"
Doğal ürünler kullanarak ürettiği mayanın verimliliğini maksimum düzeye çıkarmaya çalıştıklarını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:
 
"Kendi mayamızla ürettiğimiz peynir piyasadakilerden çok daha avantajlı. Randımanı daha yüksek, organik bir maya ve insan sağlığına hiçbir zararı yok, raf ömrü daha uzun. İçine hiçbir kimyasal katkı maddesi bırakmadan bir yıl boyunca kullanılabilmekte. Bu da endüstride büyük bir avantaj sağlıyor. Piyasadaki bazı mayalarla 7 kilogram sütten bir kilogram peynir elde edilirken bu mayayla 5 kilogram sütten bir kilogram peynir elde edilmekte." 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler