Coğrafi İşaretli Tokat Kebabı Almus'ta Farklılaşıyor

Coğrafi İşaretli Tokat Kebabı Almus'ta Farklılaşıyor

Etler, doğal olarak yetiştirilen patlıcan, domates ve biberlerle birlikte marine edilmeden ağaç şişlere dizilerek odun ateşinde pişiriliyor. Almus kebabını Tokat kebabından ayıran en..

 
Eşsiz Lezzet: Baharatsız ve Katkısız! Coğrafi İşaretli Tokat Kebabı Almus'ta Farklılaşıyor...
 
Türk Aşçı Haberleri olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Tokat'ın coğrafi işaretli Tokat Kebabı, Almus ilçesinde halkın kendine özgü pişirme tekniği ile farklı bir lezzete dönüşüyor. Özellikle Kurban Bayramı'nda kesilen kurban etleriyle hazırlanan bu kebap, yöre halkının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Almus Muhat Kebabı olarak bilinen bu özel lezzet, Tokat'ın Almus ilçesinin yüksek rakımlı yaylalarında kekikle beslenen 6-9 aylık erkek kuzuların eti ve kuyruk yağı ile hazırlanıyor.
 
Etler, doğal olarak yetiştirilen patlıcan, domates ve biberlerle birlikte marine edilmeden ağaç şişlere dizilerek odun ateşinde pişiriliyor. Almus kebabını Tokat kebabından ayıran en belirgin özellik, demir şiş yerine ince ağaç dallarının kullanılmasıdır. Bu yöntem sayesinde kebabı pişirmek isteyenler, çevreden buldukları ince ağaç dallarını bıçakla temizleyerek demir şişe ihtiyaç duymadan odun ateşi közünde kebabı pişirebiliyor.
 
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Çevreli kasabasındaki Çatak Yaylası, yaz aylarında ve özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Bu doğa harikası yaylada, vatandaşlar aileleri ve arkadaşlarıyla keyifle vakit geçirirken, Almus'a özgü kebabı tatma fırsatı buluyor.
 
Çatak Yaylası'nda ailesiyle piknik yapan vatandaşlardan İhsan Biçer, uzun yıllardır kendine has pişirme tekniğiyle hazırlanan Almus kebabının, Tokat kebabından en büyük farkının etin demirle temas etmemesi olduğunu vurguluyor. Biçer, en farklı kebab çeşitlerinden “Tokat kebabı demir şişlerle özel bir fırında pişiriliyor. Bizim Almus'ta ise tahta şişler kullanıyoruz. İçine patlıcan, domates, biber takıyoruz. Sivas tuzu kullandığımız için de lezzeti çok farklı oluyor. Sizleri de Almus Çevreli kasabasına, Çatak Yaylası'na kebap yemeye bekliyoruz” dedi.
 
Aydınlar Mahallesi Muhtarı Mustafa Saltık ise Almus kebabının hiçbir katkı maddesi ve baharat kullanılmadan hazırlandığını belirterek, “Tokat kebabı demir şişlerle ocaklarda pişirilir ve ayrı bir lezzeti vardır. Bizim yaptığımız kebap ise Almus ve Çevreli yöresine ait ağaç şişlerle, tahta şişlerle yapılır. Etimizde sadece Sivas tuzu kullanıyoruz. Kuzu etinin bu doğal lezzeti, kebabımıza ayrı bir tat katıyor. Herkesi bu eşsiz lezzeti tatmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, bu özgün lezzeti tatmanız ve Almus’un doğal güzelliklerini keşfetmeniz için sizi de Almus’a davet ediyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler