Beta Uluslararası Çay ve Kültür Festivali Yapıldı

Beta Uluslararası Çay ve Kültür Festivali Yapıldı

Beta Tea, bu yıl ilk kez düzenlediği 'Beta Uluslararası Çay ve Kültür Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Tarihi Beta Yeni Han’da 21 Mayıs’ta başlayan festivalde, dünya ülkele..

 
Çay Festivalinde Kültür Rüzgarı Esti...
 
Beta Tea, bu yıl ilk kez düzenlediği 'Beta Uluslararası Çay ve Kültür Festivali'ne ev sahipliği yaptı. 21 Mayıs'ta başlayan festivalde, Türkiye ve dünya çay çeşitleri tüketicilere sunuldu.
 
Kültür ve Sanat Servisi
 
Beta Tea, bu yıl ilk kez düzenlediği 'Beta Uluslararası Çay Festivali 'ne ev sahipliği yaptı. Tarihi Beta Yeni Han’da 21 Mayıs’ta başlayan festivalde, dünya ülkelerine özgü çeşitli çay türleri ziyaretçilerle buluştu. 21 Mayıs Dünya Çay Günü’ne özel resepsiyonla açılan festival, bugün de devam ediyor. 
 
Açılışta, Türkiye ve dünya çay kültüründe önemli yere sahip çay türleri tanıtıldı. Stantlarda Çin, Arjantin, Sri Lanka ve Güney Afrika gibi ülkelerin büyükelçilikleri, kendi kültürel değerlerini ve geleneklerini tanıtan seremoniler gerçekleştirdi. Geleneksel kemençe ve tulum gösterisi ile Türk kültürü canlandırıldı. Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç, çaylı lezzetler hazırlayarak menüyü tanıttı.
 
Çay Demleme Yarışması
 
Türkiye çay demleme şampiyonu Gülhanım Delihasan, Türk çay kültürüne ait bir seremoni gerçekleştirdi. Geleneksel kıyafetler içinde Delihasan, Türk çayının özel demleme tekniklerini gösterdi. Çay temalı fotoğraflar ve farklı ülkelerden geleneksel kıyafetler sergilendi. Çay uzmanı ve Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur, "39 farklı dünya çayının olduğu masamız ve elçiliklerin stantları burada" diyerek festivalin amacını şöyle anlattı:
 
“2022 yılında Türk çay kültürünün UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras listesine eklenmesine dikkat çekmek istiyoruz. Festivalimizde Arjantin, Çin, Bangladeş, Hindistan ve Sri Lanka büyükelçilerini ağırlayarak, farklı ülkelerin zengin çay kültürlerini ve geleneksel demleme tekniklerini deneyimlemeyi amaçlıyoruz. Beta olarak Türkiye'deki ilk çay ve kültür festivalini organize etmekten gurur duyuyoruz. 1987 yılında Sri Lanka'dan çay ithal ederek başladık. 
 
Bugün dünyada çay yetişen tüm ülkelerle ticaret yapıyoruz ve dünyanın en büyük 12. çay firmasıyız. Türkiye'de çay alanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı tek Ar-Ge merkeziyiz. Çay atıklarından kafein üretimi ve probiyotik çalışmaları yapıyoruz. Festival boyunca 39 farklı dünya çayının olduğu masamız ve elçiliklerin stantları burada olacak.”
 
Bu etkinlikle, Türk Aşçı Haberleri olarak kültürel zenginliklerin ve çay kültürünün tanıtılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler