Aradığınız Personele Şu Anda Ulaşılamıyor...

Abdullah KÖK
Yazar:Abdullah KÖK
Bu yazı

Aradığınız Personele Şu Anda Ulaşılamıyor.  [1]
 
--Ve daha da kötüsü uzun bir süre daha ulaşılamayacak. Ulaşılamayacak çünkü gittiler. Gittiler derken kelimenin tam anlamıyla söylüyorum, gittiler. Ve üzgünüm ama bu sefer geri dönmeyecek şekilde gittiler. Temelli yani.
 
Büyük bir kısmı pandemiyle birlikte sektörü terk etti. Her zaman olduğu gibi yaşadığı hiçbir deneyimden çalışanları açısından ders almayan Turizm sektörü pandeminin de acısını Rus Uçak krizi vb. krizlerde olduğu gibi yine çalışanlarından çıkardı ve ilk iş olarak çalışanlarını Kısa Çalışma ya da Ücretsiz izne gönderdi. 
 
Yaşanan her krizde kendisini kapının önünde bulan ya da en azından tek başına bırakılmış hisseden sektör çalışanları da bu sefer geri dönmemek üzere gittiler. Emin olun uzun bir sürede gelmeyecekler.
 
Sektörde çalışan her yönetici çalıştığı bölgeden bağımsız şu an personel bulma derdine düşmüş vaziyette. Bir şekilde iletişime geçtiğimiz her otel ya da yönetici bizden kalifiye personel bulmamızı istiyor. 
 
Ama yok kardeşim. Olsa dükkan senin. Bir dönem vardı ama el birliğiyle hepsini kaçırdık. Kalanların da eli kulağında. Aslında olur olur ama önce hepimizin şapkayı önüne alıp düşünmesi ve gereğini yapması gerekiyor.
 
Mesela;...
 
Önce ne istediğine ve neyi amaçladığına karar vermelisin. Sonra seni bugünkü duruma getiren yöneticiler acaba hayalindeki yere götürebilecek mi onu analiz etmelisin. “Daha iyisi yok” cılız yaklaşımından ziyade genç, vizyoner, zeki, çağdaş ve daha da önemlisi dünyanın ve sektörün nereye gittiğini anlamış yöneticilere fırsat tanımalısın. 
 
Yok sen inatla “ama misafirler mutlu, bütçeyi tutturuyor, beni kazıklamıyor” gibi kendini ikna etmeye çalıştığın cümlelerinle boğuşmaya devam edip, altında yönetici ve çalışan barındıramayan, hizmet sektörünün temelinin insan yani çalışan olduğunu anlamayan, “ama adam işinde çok iyi” diyerek çalışanlarını ya da müşterilerini döven ya da dövmeye yeltenen yöneticilerle çalışmaya devam edersen daha gözün kapıda çok beklersin.. " 
 
Ha bu arada aklıma gelmişken mecburiyetten arttırmak zorunda kaldığın asgari ücreti, sanki sen olağanüstü zam yapmışsın ve bu işin mağduru senmişsin gibi lanse etmeye kalkarsan, “aldığım maaşı nasıl olsa başka bir sektörde de çalışarak alırım hiç olmazsa fazla mesai yapmam, yaparsam da karşılığı ödenir” diyerek sektör değiştiren çalışanları kapıda daha çok beklersin.
 
Bütçem şaşmasın diye oryantasyon eğitimi bile vermeden sezonun başladığı gün işe başlattığın çalışanları daha da çok ararsın. 
 
Her krizde önce, zaten olmayan eğitim bütçesini kısıp hatta tümden kaldırırsan eğitimli personel bulamıyorum diye daha çok ağlarsın.
(Devamı gelecek)






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.