Hayatı Ve Kendinizi Sevin !!!

Seyit ÇETİNKAYA
Yazar:Seyit ÇETİNKAYA
Bu yazı

 
Zaman zaman pek çok kişi, yaşadığı hayattan sıkıldığını ya da sorunlarla uğraşmaktan yorulduğunu hisseder. Oysa bu tür zamanlarda, oturup kendiniz için üzülmek yerine, çok daha faydalı şeyler yaparak yaşamınızı güzelleştirebilirsiniz. 
 
Öncelikle, hayata olumlu bir açıdan bakmalısınız. İnsanların sizde beğendikleri özelliklerin farkına varın ve onlarla gurur duyun. En önemlisi, bir işe başlarken başaramayacağım  diye değil, başaracağım  diye başlayın.
 
Kendinizle ilgili konuları düşünürken objektif olmalısınız. Mesela kendinizi, sanki başkasına akıl veriyormuş gibi yönlendirebilirsiniz. 
 
Beyninizi bir radyo ya da televizyon gibi algılayabilir ve negatif düşünceler geçtiği zaman hemen kanal değiştirip, güzel şeyler hatırlayabilirsiniz. Ayrıca unutmamalısınız ki, geçmiş yaşandı ve bitti yarın ise ne olacağını kimse bilemez. Bunun için günü yaşamaya, bu andan keyif almaya çalışın. Gereksiz endişelerden ve kuruntulardan uzak durun. Belki de keyif aldığınız şeyleri daha sık yapmalısınız. 
  
Üstelik araştırmalar, öfke, düşmanlık, umutsuzluk, depresyon ve strese sahip kişilerde tansiyon, şeker, yüksek kolesterol gibi hastalıkların ölümcül derecelere ulaşabildiğini gösteriyor. 
 
Öfkeli bir insanın kalp krizi geçirme riski, sakin bir insana nazaran üç kat daha fazla. Yine depresyon nedeni ile kalp krizi geçirme riski, sigara ve tansiyondan daha etkili. Bu nedenle yaşadığınız stresi kontrol altına almanız şart.  
 
İşte size, hayatınızı daha da güzelleştirecek öneriler 
 
Hayatınızda stres yaratan faktörlerin farkına varın. Bunların sizi ne kadar çok etkilediğini görürseniz, hayatınızdan çıkarmak da o kadar kolay olacaktır.  
 
Size sıkıntı veren konularda yardım istemekten çekinmeyin. Yardımın size gelmesini beklemeyin, siz istemezseniz kimse size elini uzatmaz.  
 
İyimser olun, bardağın her zaman dolu tarafını görün. İyimser olmaya yataktan kalktığınız an başlayın. Hayatınızda olmayanlar değil, olanlar üstüne konsantre olun.  
 
GÜLÜMSEYİN. Gülümsemek beyne iyi sinyaller göndererek, hayata daha olumlu bakmanıza neden oluyor.  
 
Çevrenizden iltifat beklemeyin, siz iltifat edin. Sizin olumlu yaklaşımınız sonucunda, çevreniz de size olumlu yaklaşacaktır. 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.