Geleceğe Dair...

Seyit ÇETİNKAYA
Yazar:Seyit ÇETİNKAYA
Bu yazı

Geleceğe Dair...
 
Hayatımızı hep geleceğe göre şekillendiririz. Bunu yaparken dayandığımız nokta geçmişimizdir. Onun için geçmişini bilmeyenler geleceğe güvenle bakmaz demiş atalar. Yeme içme konusunda da böyle olmalıdır. 
 
Tabi ki çağın gelişen teknolojisine uygun olarak yemek hazırlama ve sunum şekillerini değiştireceğiz. Daha sağlıklı ve besleyici olan gıdaları daha çok tüketmek yolunu arayacağız. Bütün bunları sadece bir özenti olarak değil, ihtiyacımızı ve bütçemizi de göz önünde bulundurarak yapacağız. 
 
Eskiden yaş kutlaması mı vardı ? 
Diyerek karşı çıkmak yerine onu da güzelim paylaşmacı yemek kültürümüzün içine alacağız almak zorundayız. Eskiden düğünler üç gün sürerdi ve bu üç günde yemek de verilirdi diyerek günümüzde bunu sürdürmek de pek mümkün değil. 
 
Çünkü gelişen ulaşım imkanları insanların daha kısa sürede daha çok yere ulaşmasını sağlamakta dolayısıyla düğünlerin süresinin uzun tutulmasına gerek kalmamakta. Ayrıca günümüz üretim anlayışında öyle üç gün sürecek bir toplu eğlence anlayışına da kolay kolay yer bulunmayacak yeterli katılım sağlanmayacak. 
 
Günümüzde gelişen üretim teknikleri sayesinde gıda ham maddeleri yılın her mevsiminde rahatlıkla bulunabilmektedir. Neredeyse her eve giren derin dondurucular ve endüstriyel boyutundaki uygulamaları sayesinde mevsiminde dondurulan gıdalar diğer mevsimlerde tüketilmekte eskisi gibi gıdalara Özlem oluşmamakta. Çünkü her zaman ulaşılabilene Özlem duyulmaz.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.