Anne! Bana Açlığımı Geri Versene!

Nuray EROĞLU
Yazar:Nuray EROĞLU
Bu yazı

Anne! Bana Açlığımı Geri Versene!
 
Anne bana yaprak sarması yaparmısın? Lahana da olur...
 
Hele o anneannemin soğan köftesinden yaparsan, babaannem gibi subaş köy tatlısı açarsan, boza yaparsan, peynir helvası dökersen... 
 
Acıkırım belki...  Ya o teyzemin amonyaklı pastası? Sonra babamın sen evde olmadığında yaptığı kavurmalar, vejeteryanlığın lüzumu yoktu ama sebzeyi de sevdik sen yaptığın için. 
 
Anne! Bana açlığımı geri versene! Kardeşlerimle yaptığım patates kızartması kavgalarını, üç köfte senin beş köfte benim çekişmeleri, sen çok yedin küsmelerini, dalaşıp dalaşıp yolunan saç tellerimizi. 
 
Babamın akşam eve gelirken getirdiği çikolatalar 'la kolaların zulasını açık etsene anne.
 
Bak sen evde yokken ilk deneyimlediğim yağ kullanmayı unuttuğum adı pilav kendi lapa olan yemeğimi dünyanın en muazzam yemeğiymiş gibi zevkle yiyip el sağlığı dileyen babam.
 
Ben Ogün karar verdim annem gibi, annen gibi, ananem gibi her daim çok iyi yemekler yapmaya.
 
Hepinizi çok özledim. 
 
Çocukluğumu çok özledim, her şeyden öte Dedemi çok özledim...
 
Aşçılık Camiasısının Haber Merkezi Olan Türk Aşçı Haberleri Web Sitemizde Osmanlı Saray Mutfağı Ve Anadolu Mutfağı Ve Şeflerin Özel Yemek Tariflerine'de Linklerimizi Tıklayarak İnceleyebilirsiniz. Tüm Meslektaşlarımıza Ve Aşçılık Camiasına Destekleri İçin Teşekkür Ederiz… 
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.