İşte En Pratik 5 Çeşit Yılbaşı Yemekleri ve Nefis Tarifleri

İşte En Pratik 5 Çeşit Yılbaşı Yemekleri ve Nefis Tarifleri

En pratik yılbaşı yemekleri nelerdir? En pratik yılbaşı menüleri ve tarifleri nedir? Yılbaşı gecesi yapılabilecek em kolay yılbaşı yemeklerini sizler çin araştırdık. En kolay...

 
En pratik yılbaşı yemekleri nelerdir? En pratik yılbaşı menüleri ve tarifleri nedir? Yılbaşı gecesi yapılabilecek en kolay yılbaşı yemeklerini Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak sizler çin araştırdık...
 
İşte En Pratik 5 Çeşit Yılbaşı Yemekleri ve Nefis Tarifleri
 
En Pratik 5 Çeşit Yılbaşı Yemeği Tarifi ve Özellikleri
Yılbaşı sofraları, birbirinden özel lezzetlerle dolup taşarken, pratik ve şık tarifler her zaman ilgi çeker. İşte yılbaşı sofralarınızı süsleyecek, pratik ve lezzetli 5 yemeğin tarifini sizler için seçtik...
 
İşte En Pratik Ve En Kolay Yılbaşı Yemeklerinden "Fırında Biberli Tavuk"
 
Malzemeler: 
4 adet tavuk göğsü, 2 kırmızı biber, 2 yeşil biber, 1 soğan, 4 diş sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik.
 
Yapılışı: 
Tavukları marine edin (zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik). Doğranmış biber, soğan ve sarımsağı ekleyin. 200 derecede 30 dakika pişirin.
 
İşte En Pratik Ve En Kolay Yılbaşı Yemeklerinden "Karnabahar Graten"
 
Malzemeler: 
1 orta boy karnabahar, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, muskat.
 
Yapılışı: 
Karnabaharı haşlayın. Beşamel sos yapın (tereyağı, un, süt). Karnabaharın üzerine sosu ve kaşar peynirini ekleyip, 180 derecede 20 dakika pişirin.
 
İşte En Pratik Ve En Kolay Yılbaşı Yemeklerinden "Portakallı Havuç Salatası"
 
Malzemeler: 
4 havuç, 1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, ceviz, maydanoz, tuz.
 
Yapılışı: 
Havuçları rendeleyin. Portakal suyu, zeytinyağı, bal, tuz ile sos hazırlayın. Havuçlarla karıştırın, üzerine ceviz ve maydanoz ekleyin.
 
İşte En Pratik Ve En Kolay Yılbaşı Yemeklerinden "Zeytinyağlı Yaprak Sarma"
 
Malzemeler: 
500 gr asma yaprağı, 2 su bardağı pirinç, 1 büyük soğan, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı çam fıstığı, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, tuz, nane, karabiber, limon suyu.
 
Yapılışı: 
Soğanı kavurun, pirinç, baharatlar, çam fıstığı, kuş üzümü ekleyin. Yapraklara sarın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip, kısık ateşte pişirin.
 
İşte En Pratik Ve En Kolay Yılbaşı Yemeklerinden "Kırmızı Mercimek Çorbası"
 
Malzemeler: 
1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 soğan, 1 havuç, 1 patates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 5 su bardağı su, tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı.
 
Yapılışı: 
Sebzeleri doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Salça ekleyin. Mercimek ve suyu ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Blenderdan geçirin.
 
Bu tarifler, yılbaşı sofralarınızı hem renklendirecek hem de pratiklikleriyle size zaman kazandıracak. Lezzetli ve göz alıcı bu yemeklerle yılbaşı akşamınızı unutulmaz kılabilirsiniz. Her bir tarifin detaylı yapılışını ve püf noktalarını öğrenmek için nefis ve lezzetli yemek tarifleri kategorimizi ziyaret edebilirsiniz. Bu lezzetli tariflerle yılbaşı sofralarınıza coşku katın!
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler