Culinary Cup 2023’ün Kazananı Şef Hatun Çantay

Culinary Cup 2023’ün Kazananı Şef Hatun Çantay

Jüri üyeliğini; Şef ve gastronomi yazarı Aydan Üstkanat, lezzet yazarı Birgül Erdoğan, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Hürriyet Leziz yazarı..

 
Culinary Cup 2023’Ün Kazananı Şef Hatun Çantay Oldu
 
Türkiye’nin lider toplu yemek ve destek hizmetler sağlayıcısı Sofra/Compass Group Türkiye’nin bu sene 9’uncu kez düzenlediği geleneksel Culinary Cup 2023 Yarışması’nın kazananı belli oldu. Daha sağlıklı, çevre dostu bir dünya için farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl “Sürdürülebilirlik” temasını merkezine alan yarışmanın kazananı Sofra/Compass Bursa Bölge’den Şef Hatun Çantay oldu.
 
Sofra/Compass Group Türkiye tarafından bu yıl 9. kez düzenlenen “Culinary Cup 2023”, 16 Aralık’ta İstanbul Gastronometro’da gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yapılan bölgesel seçmeler sonucunda büyük final için yemek yarışmalarında yarışan şefler, birinciliğe ulaşmak için kıyasıya bir mücadele sergiledi. Türkiye çapında 85 şefin yarıştığı bölgesel elemelerde Culinary Cup 2023’ün büyük finali için yarışacak 5 şef belirlendi.
 
Jüri üyeliğini; Şef ve gastronomi yazarı Aydan Üstkanat, lezzet yazarı Birgül Erdoğan, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Hürriyet Leziz yazarı Selma Mollaoğlu, Address İstanbul Otel Executive Şefi Ender Doğan ve Gastronometro Eğitmen Yönetici Şefi Murat Özipek’in üstlendiği Culinary Cup 2023’ün şampiyonu Bursa Bölge’den Hatun Çantay oldu.
 
Daha iyi bir dünya için sürdürülebilir lezzetler yarattılar
 
Sofra/Compass Group Türkiye’nin birbirinden yetenekli şeflerinin mücadele ettiği yarışmanın bu yılki teması “Sürdürülebilirlik” oldu. Daha sağlıklı bir dünya için farkındalık oluşturmayı ve bu konuda yaratıcılığı teşvik etmeyi amaçlayan yarışma kapsamında Şefler, düşük karbon emisyonu ve sıfır atığa odaklanarak planladıkları menüleriyle bitki bazlı, sürdürülebilir lezzetler hazırladılar. Finale kalan 5 profesyonel şef, tema çerçevesinde seçtikleri malzemelerle 3 çeşit yemek sundu. Şeflerin sürdürülebilirlik kriterlerine göre planlayarak hazırladığı menüler; jüri üyeleri tarafından, hazırlık ve organizasyon, SGÇK ve Sürdürülebilirlik performansı, lezzet ve sunum gibi kriterler çerçevesinde değerlendirildi.
 
“Yemekleri hazırlarken geride hiçbir atık bırakmamak kazanmamı sağlayan faktördü”
 
Birincilik ödülünü kazanan Şef Hatun Çantay, “Tema ‘Sürdürülebilirlik’ olduğundan, menüyü hazırlarken hiçbir atık çıkarmama gayretindeydim. Erik ekşili tavuk, sebzeli yağlama, gullurikya tatlısı olmak üzere üç lezzeti hazırlarken geriye sadece iki erik çekirdeğim kalmıştı ve onu da toprağa gömdüm. Sunduğum menüyü yarışmaya katılan diğer şeflerin menüsünden ayıran faktörün de bu olduğunu düşünüyorum. Sürdürülebilir, bitki bazlı malzemeler kullanmak yarışmanın merkezindeydi ama geride hiçbir atık bırakmamak çok daha önemliydi. 
 
Culinary-Cup-2023-Un-Kazanani-Sef-Hatun-Cantay-Oldu
Yarışmaya hazırlanma sürecinde Bursa Bölge olarak herkes bana yardımcı oldu, Aşçıbaşımız Ali Özdal sürekli destek sağladı ve menünün son dokunuşlarını yaptı. Hep beraber uzun bir çalışma sonucu tasarladığımız menüyle birinciliğe ulaşarak bana destek olanların emeğini boşa çıkarmamak benim için çok büyük bir mutluluk. Aynı zamanda, bu süreçte arkamda olan Sofra/Compass’ın sürdürülebilirliği temeline alan misyonunu hazırladığımız yemeklerle anlatabildiğimizi bilmek de gurur kaynağı” diyerek duygularını dile getirdi.
 
Culinary Cup 2023 yarışmasıyla ilgili olarak Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal “9 yıldır sürdürdüğümüz bu projeyle öncelikli hedefimiz; günümüzün en çok rağbet gören mesleklerinden biri olan aşçılığın çok daha ileri seviyelere ve gastronomi kültürünün gelecek nesillere taşınması. 
 
Bu seneki ‘Sürdürülebilirlik’ temasıyla; Sofra/Compass olarak işimizin temelinde olan ‘sağlık, refah, çevresel iyi uygulamalar ve daha iyi bir dünya’ alanlarına odaklandık. Şeflerimiz daha sürdürülebilir bir gelecek için yarattıkları sürdürülebilir lezzetlerle hünerlerini gösterdi. Çevre dostu uygulamaların her geçen gün daha önemli olduğu günümüzde, yemeğin de daha iyi bir dünya adına ne kadar önemli bir rolü olduğunu gösterdikleri için şeflerimizin her birine teşekkür ediyorum.” dedi


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler