Baybara Demir'den Malta’da Türk Mutfağı Yemekleri

Baybara Demir'den Malta’da Türk Mutfağı Yemekleri

Malta Türk İş Dünyası’ndan isimlerle bir araya gelerek Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak için bir akşam yemeği düzenledi. Türkiye’nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen..

 
Ebru Baybara Demir'den Malta’da Türk Mutfağı Yemekleri ...
 
Türkiye’nin Malta nezdindeki Büyükelçisi Erdeniz Şen, Cumhuriyetin 100.yılını kutlamak için tarihi Palazzo Parisio binasında bir yemek düzenledi. Gecenin yemeklerini Bask Mutfak Dünyası Ödülü'nün de sahibi olan ünlü şef Ebru Baybara Demir hazırladı.
 
Türkiye Malta Büyükelçiliği, Malta Türk İş Dünyası’ndan isimlerle bir araya gelerek Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak için bir akşam yemeği düzenledi. Türkiye’nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen, Türkiye ve Malta arasında her alandaki güçlü ilişkilere, Malta’daki Türk varlığına, Türkiye ve Malta arasında artan ticaret hacmine ve Türkiye’nin Malta’daki önde gelen yatırımcı konumuna vurgu yaptı.
 
Palazzo Parisio'da yapılan yemekte Maltalı ve Türk girişimcilerden oluşan konuklar, Türk mutfağının lezzetlerini deneyimleme fırsatı yakaladı. Malta Gençlik, Araştırma ve İnovasyondan Sorumlu Parlamento Sekreteri Keith Azzopardi Tanti ve Avrupa Fonları Parlamento Sekreteri Chris Bonett gibi isimlerin yer aldığı gecenin yemekleri, Türkiye'nin önde gelen şeflerinden biri olan Ebru Baybara Demir tarafından hazırlandı. 
 
Şef Demir, yaptığı konuşmada "Hayatımda en çok sevdiğim iki şey var: 
 
Ülkem ve yemek yapmak. İkisi yakından ilişkili- yemek pişirmeyi insanların yaşamları üzerinde bir etki yaratmak için kullanıyorum.” dedi. Türkiye’nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen, Ebru Baybara Demir'i zengin Türk mutfağının tanıtılmasındaki çalışmalarından, sosyal sorumluluk faaliyetlerinden ve başarılarından ötürü tebrik etti.  
 
"Ünlü Şef Ebru Baybara Demir'i ikinci kez ağırlamaktan çok mutluyum: önce daha önceki görevim sırasında Kanada'da ve şimdi de Malta'da. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı kutlamalarımız diğer kültürel etkinliklerle devam edecek" dedi.Geceye katılan Besin ve Probiyotik Takviyesi Şirketi Next Microbiome'un CEO'su Kurt Akın, "Türk mutfağı, kültürümüzün en önemli ve güçlü araçlarından biri. 
 
Muazzam çeşitliliği, Anadolu, Trakya ve Balkanlar'ın sağladığı bolluğu yansıtıyor. Bu akşam, mutfağımızın gerçek bir virtüözü tarafından yaratılan sihrin tadını çıkardığımız için hepimiz çok şanslıydık. Baybara Demir, bize Türk mutfağının nasıl göründüğü, koktuğu ve tadına dair keyifli bir fikir verdi.” dedi. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler