Akgöl'de 4 Flamingoyu Vuran Vicdansızlar Her Yerde Aranıyor

Akgöl'de 4 Flamingoyu Vuran Vicdansızlar Her Yerde Aranıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Konya'nın Ereğli ilçesindeki Akgöl'de 4 flamingonun vurularak öldürüldüğünün...

Akgöl'de 4 Flamingoyu Vuran Vicdansızlar Her Yerde Aranıyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Konya'nın Ereğli ilçesindeki Akgöl'de 4 flamingonun vurularak öldürüldüğünün tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Bakan Eroğlu açıklamasında "Ereğli'de yaşanan bu üzücü olayla alakalı faillerin bulunması için çalışmalar devam ediyor. Suçluların bulunması halinde gerekli kanuni işlemler uygulanarak, cezalandırılacaktır" dedi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Konya'nın Ereğli  ilçesindeki Akgöl'de 4 flamingonun vurularak öldürüldüğünün tespit edilmesi  üzerine suçluların yakalanması için çalışma başlatıldı.
 
26 Kasım'da Ereğli Sazlıkları  Akgöl'de  4 flamingonun vurularak öldürüldüğü iddiaları ve amatör fotoğrafçı  İbrahim Pekpostalcı'nın Facebook sosyal paylaşım sitesinde bu bilginin ve  fotoğrafların yayınlanması üzerine Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü harekete  geçti.
 
Vurularak öldürüldüğü tespit edilen flamingolara ilişkin araştırma ve  inceleme başlatan Bölge Müdürlüğünce, karaman'ın Ayrancı ve Konya'nın Ereğli ilçe  Jandarma komutanlıkları konu hakkında bilgilendirildi ve faillerin araştırılarak  bulunması için yardım talep edildi.
 
Yöre halkı, çobanlar ve avcılardan da faillerin bulunması konusunda  destek istendi.
 
"SUCLULAR CEZALANDIRILACAKTIR"
4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, bir  flamingonun öldürülmesi ya da avlanması durumunda suçu işleyen şahıslara 2 bin  500 lira para cezası uygulanıyor.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı  değerlendirmede, tabiattaki hayvanların korunması konusunda gerekli hassasiyeti  gösterdiklerini belirtti.
 
Bu hususta ülke genelinde görevli ekipler ve emniyet güçleriyle  gerekli denetimleri tavizsiz yapmaya çalıştıklarının altını çizen Eroğlu,  "Ereğli'de yaşanan bu üzücü olayla alakalı faillerin bulunması için çalışmalar  devam ediyor. Suçluların bulunması halinde, gerekli kanuni işlemler uygulanarak,  cezalandırılacaktır." dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler