Türk Aşçısı Mutfaklarımızda Yerli Ürün Kullanılmalı...

Türk Aşçısı Mutfaklarımızda Yerli Ürün Kullanılmalı...

Türkiyede bulunan Aşçılık kurumlarından TAFED Başkanı Zeki Açıköz; “Elin Fransızı ülkesinden kendi ürününü getirir bir şey olmaz. Biz Türkiye’de yerel ürün kullanmak is..

 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak TAFED Başkanı Zeki Açıköz' ün Furkan Göktürk Yılmaz ile yapmış olduğu röportajı kaynak göstererek gastromilliyetçilik ve mutfak kültürü konuları ile ilgili açıklamalarını aşçılık camiası ile bizde paylaşmak istedik...
 
Türkiyede bulunan Aşçılık kurumlarından TAFED Başkanı Zeki Açıköz; “Elin Fransızı ülkesinden kendi ürününü getirir bir şey olmaz. Biz Türkiye’de yerel ürün kullanmak istediğimizde faşist ilan ediliriz. Böyle bir şey var mı? Ben Türk’üm, Türk markası kullanacağım” dedi.
 
İki temel malzeme dışında aşçıbaşı olduğu Ankara Sheraton Hotel mutfağına yabancı ürün sokmadığını vurgulayan Açıköz, yurt dışından tabak getirilmesine de karşı olduğunu söyledi.
 
“Gençler Ülkesine Sahip Çıksın”
 
Açıköz şöyle konuştu: “Fransızı, Danimarkalısı, Avusturyalısı, Hollandalısı ülkesinden kendi ürününü getirir bir şey olmaz. Biz Türkiye’de yerel ürün kullanmak istediğimizde faşist ilan ediliriz. Böyle bir şey var mı? Ben Türk’üm, Türk markası kullanacağım.
 
Türk Aşçısı Mutfaklarımızda Yerli Ürün Kullanılmalı...
Genç aşçıların da bu konunun önemine vakıf olması lazım. Ülkelerinin mutfak kültürleri ve dünyada Türk mutfağına sahip çıkmaları lazım. Herkes kendi mesleğinde ülkeye sahip çıksın. Biz Uluslararası Gastronomide Nasıl Aranılan Bir Mutfak Şefi, şefleri ve aşçıları olarak yerel ürünleri kullanacağız. Yerel firmalar da ürün kalitelerini sürekli geliştirecekler. Bizim meslekte yabancı hayranlığı had safhada. Bunu bir nebze kırdık, daha yolumuz var”
 
Türk Aşçıbaşı Vurgusu
 
Ankara Sheraton Hotel macerasının kendisi için 1991 yılının mayıs ayında başladığını söyleyen Açıköz, “O günden beri buradayız. Ankara’ya o zaman bu çapta uluslar arası bir otel açılmıştı. Havalı, herkesin çalışmak istediği bir yerdi. Benim ilk geldiğim zamanlar yabancı personel çoktu. Eskiden Türkiye’deki uluslar arası otellerin aşçıbaşıları Türk değildi. Şimdi ise yabancı aşçıbaşı kalmadı” diye konuştu.
 
Genç Aşçılara Tavsiye
 
Bir işi yapmak isteyen insanın öncelikli hedefi para olmamalı diyen Açıköz, “Mesleği iyi öğrenirseniz zaten para kazanırsınız. Yeni başlayan çocuklar paraya çok bakıyor. Emek olmadan yemek olmaz. Gençlik hiçbir şey yapmayayım ama her şeyin en tepesinde olayım istiyor. Böyle düşünmeyen gençler başarılı olacak. Diğerlere ise onları uzaktan izleyecek” ifadelerini kullandı.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler