Şeftalili lezzetler

Şeftalili lezzetler

Şeftalinin lezzet notaları gereği tariflere çok yakıştığını dile getiren Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal, bu eşsiz meyvenin girdiği her reçetenin dengeli ve hafif olduğunu vurguladı.

 
Ginger İstanbul Kurucusu Yasemin Önal, yaz etkinliklerinde öne çıkan şeftalili lezzetlerini ve dondurmalı şeftali tatlısının tarifini paylaştı
 
Şeftalili lezzetler yaz davetlerini ferahlatıyor
 
Yaz davetleri söz konusu olduğunda damakta ferah, taze ve bir o kadar unutulmaz tatlar bırakan lezzetler öne çıkıyor. Bu mevsimin enerjisine uygun ikramlar hem davetin kalitesini hem de keyfini ikiye katlıyor.
 
Günün sonunda her davetli o günden mutlu bir şekilde ayrılıyor. Yaz denilince ilk akla gelen en iyi lezzetlerden biri olan şeftali ise sıcak günlerin en ferahlatıcı reçetelerinin vazgeçilmezi oluyor. 
 
Şeftalinin lezzet notaları gereği tariflere çok yakıştığını dile getiren Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal, bu eşsiz meyvenin girdiği her reçetenin dengeli ve hafif olduğunu vurguladı.
 
Şeftalili lezzetler Ferah, serinletici, özel ve özgün… Yaz organizasyonlarında artık daha çok görmeye başladığımız şeftalili lezzetler, tüm bu özellikleriyle davetlerin yıldızı olmayı başarıyor. Ginger İstanbul’un menüsünde de yıldızlaşan şeftalili reçeteler, bir dizi malzeme ile buluşarak damakta iz bırakan eşsiz birer lezzete dönüşüyor. Tam bir yaz meyvesi olan şeftaliyle yaz davetlerinde farklı lezzet hikayeleri yazan Ginger İstanbul, şeftalili bademli beyaz çikolatalı pasta, şeftalili cheesecake gibi tariflerin yanı sıra salatalar ve kokteyllerle de yaz davetlerini ferahlatıyor.
 
Şeftali, birçok farklı malzeme ile kolaylıkla uyum sağlıyor...
 
Yeme içme alanında mevsimsellik ilkesinin çok önemli olduğunun altını çizen Yasemin Önal; “Mevsimlerin bizlere özel olarak sunduğu meyve-sebzeleri kullanarak hazırladığımız ürünlerin, yıl içerisindeki kullanım süresi de kısıtlı olduğu için, ‘’limited edition – kısıtlılık” ilkesi çok daha ilgi çekiyor. 
 
Sonbahar- kış döneminde balkabaklı lezzetlerin gördüğü ilgiyi yaz aylarında şeftalili ürünlerimiz görmeye başlıyor. 
 
Çünkü bu meyve, tam yaza özel ve buram buram yaz kokan bir lezzet. Bu mevsimin en güzel meyvelerinden biri olan şeftali hem çok ferah bir lezzet verdiği, hem de birçok farklı malzeme ile kolaylıkla uyum sağladığı için bizim ürünlerde kullanmayı en sevdiğimiz meyvelerin başında geliyor. Lezzet notaları gereği salatalara, pastalara, tatlılara çok yakıştığını düşünüyoruz. Bu noktada reçetelerimizde lezzet notalarını artıran temel faktör tazelik ve doğallık. 
 
Biz Ginger İstanbul olarak şeftaliyi konserve olarak kullanmayı tercih etmiyoruz. Temmuz sonuna doğru tam mevsiminin ve lezzetinin doruğundayken ‘yarma şeftali’ olarak bilinen türünü kullanıyoruz. Yaz sezonunda gerçekleşen tüm davetlerin menülerinden ürünleri sıklıkla tercih ediyoruz. Özellikle finalinde pasta olan davetlerde “Şeftalili Bademli ve Beyaz Çikolatalı Pastamızı” menüye mutlaka yazıyoruz. Şeftaliyi kullandığımız tüm ürünlerimiz; hafif, dengeli, ferah lezzetleri sevenlere çok uygun” diye belirtti. 
 
Şeftalili Cheesecake’den şeftalili kokteyllere kadar geniş bir reçete sunuyor...
 
Ginger İstanbul’un menüsünde öne çıkan şeftalili lezzetlerden bahseden Önal; “Şeftalili lezzetler hazırlamak benim tutkum olduğu için hiçbirini birbirinden ayıramıyorum. Ancak Ginger İstanbul’da sunduklarımızın içerisinde Şeftalili Bademli Beyaz Çikolatalı Pasta kesinlikle öne çıkıyor. Şeftaliyi yoğurt/krem peynir ile birleştirdiğimizde çok yakıştırdığımız için Şeftalili Cheesecake’i yarattık. 
 
Şeftalili lezzetler
Aynı şekilde yine çok sevildi ve talep gördü.
 
Bu iki yıldız lezzetin yanı sıra; Şeftalili Ekler, Şeftalili Yoğurtlu Beyaz Çikolatalı Tart, Şeftalili Profiterol, Şeftalili Sakızlı Muhallebi, Şeftalili Muhallebili Güllaç, salatalar arasında Şeftali Çeşitlerinden Şeftalili Pancarlı Semizotu Salatası, hatta davetlerimizde Şeftalili Kokteyl gibi oldukça çeşitli ürünlerimiz de mevcut” dedi.
 
Ginger İstanbul Kurucusu Yasemin Önal’dan Dondurmalı Şeftali Tatlısı Tarifi 
(6 Porsiyon)
 
Malzemeler
3 Ad. Şeftali 
150 gr Şeker (Yaklaşık 7 Çorba Kaşığı) – Zevkinize göre bu miktarı azaltıp arttırabilirsiniz
100 ml su (Yaklaşık Yarım Su Bardağı)
2 Ad. Çubuk Tarçın
Vanilya Özütü (isteğe bağlı) 
Limon Suyu (Yarım limon suyu)
Kaymaklı veya Vanilyalı Dondurma
Kavrulmuş File Badem 
Taze Nane (Dekor Amaçlı)
 
Şeftalili lezzetler Hazırlanışı
Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın. İkiye kesin. Şeftalilerinizi seçerken ne çok sert ne de çok yumuşak şeftaliler olmasına dikkat edin. Kalın tabanlı geniş ve kenarları alçak kapaklı bir tencere tercih etmenizi öneririm. Şeftalileri iç kısımları baş aşağı bakacak şekilde tencereye dizip, üzerine şekeri eşit miktarda paylaştırarak suyu, limon suyunu, vanilyayı, tarçını tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye başlayın. 
 
Arada bir tur diğer yüzlerini çevirin. Hafifçe yumuşamaya başlayınca ters çevirip pişirmeye devam edin. Varmak istediğimiz pişme derecesi ne çok yumuşak ne de çok sert bir tatlıdır. İstediğimiz kıvama gelince, şeftalileri tencereden alıp bir tabağa yerleştirin. 
 
Tencerede kalan suyu tekrar ateşe alıp çektirme işlemi uygulayın. Şerbetiniz hazır olduğunda şeftali tatlılarının üzerine gezdirin. Servis sırasında üzerine 1 top dondurma, kavrulmuş file bademler ve taze nane yapraklarıyla dekore ederek sunabilirsiniz. Dilerseniz bu tatlıyı ayaklı kuplarda hazırlayabilirsiniz. Afiyetle…
 
Karmen Limited Hakkında
Dünyanın en prestijli aşçılık okullarından Le Cordon Bleu İstanbul’un Grand Diplome (Aşçılık ve Pastacılık Çift Diploma) mezunu olan Yasemin Önal tarafından 2015 yılının Ekim ayında özel bir catering markası olarak kurulan Ginger İstanbul, butik ve kişiye özel hizmet anlayışı ile kaliteden ödün vermeden, bireysel müşterilere birçok ürün ve hizmeti birlikte sunuyor. 
 
Karmen Limited çatısı altında yer alan Ginger İstanbul’un kurumsal ayağı olan Ginger Kurumsal markası, kurumsal firmalara aynı standartlarda catering hizmeti veriyor. Yine aynı çatı altında yer alan Guidanc'y ise hem yurt içi hem de yurt dışına yönelik A’den Z’ye premium etkinlik organizasyonları gerçekleştiriyor ve danışmanlık yapıyor.
 
Çocukluğundan bugüne gelen mutfak aşkını profesyonelliğe dönüştüren Yasemin Önal, tüm markalarının projelerinde tasarım sürecinin başında yer alıyor ve kişisel dokunuşlarını deneyimli ekibinin yetenekleriyle birleştirerek benzersizliğe imza atıyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler