Evde Lahmacun Tarifi

Evde Lahmacun Tarifi

Lahmacun içi nasıl yapılır? Evde lahmacun nasıl hazırlanır? Bu güne kadar evde lahmacun tarifini denediniz mi? Geleneksel Türk mutfağında lahmacun içine hangi baharat çeşitleri konur? Peki çıtır çıtır lahmacun..

 
Lahmacun içi nasıl yapılır? Evde lahmacun nasıl hazırlanır? Bu güne kadar evde lahmacun tarifini denediniz mi? Geleneksel Türk mutfağında lahmacun içine hangi baharat çeşitleri konur?
 
Peki çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? İşte aşçıları bile kıskandıran çıtır lahmacun tarifi ve malzemeleri. Lahmacun genellikle dışarıda restoranlarda, kafelerde yenilen bir tarif olsa da evde hazırlanması bir o kadar kolay.
 
En iyi hamur işi tariflerinden Lahmacunu pişirirken en önemli detay, içinin kıvamının doğru olmasıdır. Lahmacun hazırlanırken iç harcının cıvık bir kıvamda olması gerekiyor. Peki çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? İşte aşçıları kıskandıran çıtır lahmacun tarifi ve malzemeleri.
 
Evde Lahmacun Tarifi
Evde Lahmacun Nasıl Yapılır?
Evde Lahmacun Yapmak İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
İç Harcı İçin:
 
*   2 Adet Kırmızı Biber
*   3 Adet Yeşil Biber
*   2 Adet Orta Boy Soğan
*   1 Demet Maydanoz
*   2 Adet Domates
*   1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*   1 Yemek Kaşığ Ibiber Salçası
*   1/2 Çay Kaşığı Pul Biber
*   1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
*   1 Çay Kaşığı Tuz
*   1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*   1/4 Çay Bardağı Su
*   500 Gram Yağlı Dana Kıyma
 
Evde Lahmacun Hamuru İçin:
 
Evde Lahmacun Tarifi
*   5 Su Bardağı Un
*   2 Su Bardağı Su
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
*   1 Çay Kaşığı Toz Şeker
 
En Muhteşen Evde Lahmacun Yapılış Tarifi;
 
Salça, sıvı yağ, kıyma ve baharatlar hariç diğer tüm malzemeleri mutfak robotunda çekip en son maydanozu ilave edin. Harcı büyük bir kaba alın ve içine baharatları, sıvı yağı ve kıymayı ekleyip karıştırın.
 
Ardından kıymayı da ekleyerek iyice yoğurun. İç harcın cıvık bir kıvamda olması lahmacunun tadının daha güzel olması için oldukça önemlidir. Cıvık değilse kıvam alması için biraz su ekleyebilirsiniz. 
 
Hamuru hazırlamak için bir kaba su döküp üzerine şeker ile tuzu ekleyin. Karıştırarak azar azar un ekleyin. Orta sertlikte hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamuru silindir haline getirin ve eşit parçalara bölün. Hamur bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtün ve en az 1 saat dinlendirin.
 
Evde Lahmacun Tarifi
Fırını 250 derece fanlı ve alt üst açık olacak şekilde açın ve iyice ısıtın. Tezgahın üzerine biraz un serpin ve bezeleri tek tek ince ince açın.
 
Hamurun üzerine lahmacun harcını ekleyin ve iyice yayın. Lahmacunu yağlı kağıt üzerine alın.
 
Önceden 250 derece alt üst fanlı ısıttığınız fırının tabanına yağlı kağıtla birlikte yerleştirin. Pişerken kürek gibi bir malzemeyle lahmacunun altını kontrol edin.
 
Hafif yanık bir kıvam aldığında fırından çıkarın ve diğer lahmacunları pişirin. Bir lahmacun yaklaşık 7-10 dakikada pişecektir.
 
Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler