Şef Umut Karakuş ve Mazen Kabbara

Şef Umut Karakuş ve Mazen Kabbara "Mutfağın Elçileri"

Türk mutfağının cömert zenginliğinden bahsederek en sevdiği yemeğin mantı olduğunu söyledi. Mutfaktaki hünerlerini sergileyen Kabbara, ortaya çıkan lezzete bayıldığını söyledi.

 
Lübnan İstanbul Başkonsolosu Mazen Kabbara, Şef Umut Karakuş ile birlikte Türk ve Lübnan mutfağı arasındaki benzerlikleri göstermek için tahinli piyaz yaptı. 
 
Kabbara, Türk mutfağının cömert zenginliğinden bahsederek en sevdiği yemeğin mantı olduğunu söyledi. Mutfaktaki hünerlerini sergileyen Kabbara, ortaya çıkan lezzete bayıldığını söyledi.
 
Lübnan İstanbul Başkonsolosu Mazen Kabbara, başarılı şef Umut Karakuş'un sunduğu "Mutfağın Elçileri" programına konuk olup mutfağa girdi. 
 
Türk ve Lübnan mutfağı arasındaki benzerlikleri göstermek için güzel bir fırsat yakaladıklarını belirten Kabbara, mutfaktaki hünerlerini sergileyerek Karakuş'la tahinli piyaz yaptı.
 
"En Sevdiğim Yemek Mantı"
 
Program öncesinde şefi konsoloslukta ağırlayan Kabbara, "Pek çok benzerliğimiz olduğuna inanıyorum. 
 
Ama yemeğin çeşnisi ya da sergilenmesi belki farklı olabilir. Bazen biz yemeklerimize daha bol zeytinyağı, sarımsak koyarız. Çok Türk mutfağı yemeği ile karşılaştım. Hatay mutfağı bizimkine çok benzer. Adana'da, Karadeniz'de az da olsa farklılıklar var. 
 
Bu da Türk mutfağının cömert zenginliğinden kaynaklanıyor. Ne zaman Türk dostlarım yemeğe davet etse birçok leziz yemek ikram ediyorlar. Dolmalar, kebaplar, mantı... En sevdiğim yemek mantı." dedi.
 
Lübnan İstanbul Başkonsolosu Mazen Kabbara, mutfaktaki yeteneklerini sergiledi
 
Mutfakta Döktürdü
 
3.5 yıldır İstanbul'da olduğunu belirten Kabbara, Londra'da yaşadığı dönemde yemek yapmaya başladığını ve bunu bir hobi olarak zaman zaman sürdürdüğünü belirtti. 
 
Türkiye'de köfte, pilav ve fasulye yapmayı öğrendiğini belirten Kabbara, daha sonra Şef Karakuş ile birlikte mutfağa girdi. İkili hem Türk hem Lübnan mutfağının esintilerinin olduğu tahinli piyaz yemeğini yaptı. 
 
Mutfaktaki hünerlerini sergileyen Kabbara, heyecanlansa da ortaya çıkan dünyada Türk mutfağı lezzetlerine bayıldığını söyledi ve Türkçe olarak "Harika, çok lezzetli" ifadelerini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler