Genç Aşçılara Balık Eğitimi

Aşçılık eğitimlerinde Hümeyra Menteşe balığın aşçılıkta önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, “Çok geniş bir tür. Bizler de bugün Kenan Bey’in bizzat kendisinden balıkların çeşitlerini, nasıl temizlendiklerini..

 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Balıkçı Kenan’dan Genç Aşçılara Balık Eğitimi hakkında kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Beylikdüzü’nde aşçılık bölümünde eğitim gören lise öğrencileri, usta balıkçı Kenan Balcı’yı ziyaret ederek tüyolarıyla balık temizleme ve pişirme yöntemlerini öğrendi. Genç aşçılar ardından Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni gezdi.
 
Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde aşçılık bölümünde eğitim gören öğrenciler, balıkçı Kenan Balcı’nın tavsiyeleri ve tecrübeleri ile birlikte balık temizleme yöntemlerini uygulamalı bir şekilde öğrendi. Balıkları temizleme işleminden sonra Kenan Balcı, öğrencilerle ızgara başında balık pişirerek püf noktaları anlattı.
 
Balıkçı Kenan’dan Genç Aşçılara Balık Eğitimi
Etkinliğe katılan öğrencilerden aşçılık eğitimlerinde Hümeyra Menteşe balığın aşçılıkta önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, “Çok geniş bir tür. Bizler de bugün Kenan Bey’in bizzat kendisinden balıkların çeşitlerini, nasıl temizlendiklerini geleceğin menü trendlerinden ve pişirme yöntemlerini öğreniyoruz” dedi.
 
Usta bir balıkçının elini kesmeden balığı kesmesi gerektiğini söyleyen Balıkçı Kenan ise, “Balık kaygan olduğu için elimizden kayabilir ve elimizi kesebilir. Biz burada geleceğimizin aşçılarına aşçılık mesleğinde balığın türlerini, temizlenme ve pişirilme yöntemlerini öğreterek onları geleceğe hazırlıyoruz. Çünkü bizler yaşlandıkça onlar bu damak lezzetini yaşatacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Balıkçı Kenan’dan Genç Aşçılara Balık Eğitimi
Izgara başında öğrencilere balık pişirme hakkında tüyo veren Balcı, “Balığın bir tarafı pembeleştiği zaman hemen diğer tarafını çevirmeliyiz. Çünkü balığın hemen dağılma özelliği var” şeklinde konuştu.
 
Öğrenciler, ardından Kenan Balcı rehberliğinde Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni de gezdi. Genç aşçılar burada mumya balıkları tek tek inceleme fırsatı buldu.
 
Genç Aşçılara Balık Eğitimi


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler