Başarılı Şef Ahmet Dede'ye İki Michelin Yıldızı Verildi

Başarılı Şef Ahmet Dede'ye İki Michelin Yıldızı Verildi

Deniz ürünleriyle tanınan Şef Ahmet Dede’nin ”Dede” adındaki restoranı İngiltere ve İrlanda 2023 için Michelin Rehberi, iki yılın ilk yüz yüze etkinliğinde Michelin Yıldızı..

 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak "Foodinlife" kaynağından edinmiş olduğumuz bilgileri kaynak göstererek Türk mutfağı şefleri haberlerimizde aşçılık camiası ile bizde paylaşmak istedik...
 
Deniz ürünleriyle tanınan Şef Ahmet Dede’nin ”Dede” adındaki restoranı İngiltere ve İrlanda 2023 için Michelin Rehberi, iki yılın ilk yüz yüze etkinliğinde Michelin Yıldızına ikinci kere sahip oldu. Restoranı İrlanda’nın Cork İlçesi, Baltimore’da bulunmaktadır.
 
Ahmet Dede’nin Foodinlife için verdiği özel demeçte ödül hakkındaki yorumlarını sizlerle paylaşıyoruz; ‘Michelin seremonisi dün akşam 6’da İngiltere’de, Silverstone Circuit Northamptonshire’da gerçekleşti. 
 
Orada aldık ikinci yıldızı, muhteşem oldu. Çok heyecanlıydık ve gururluyduk. Hem kendim kişisel olarak hem ekibim için Türkiye ve İrlanda’yı iki ülkeyi temsil ettiğimden dolayı bu özellikle çok anlamlı bir ödül benim için. Çok gururluyum ve mutluyum. 
 
Bekliyordum olacağını da bunun için gerçekten çok çalıştım. Hem ekibim hem ben kısacası herkes son 16 aydır asıl hedefimiz buydu. Özellikle ekibime de baskı yapmadan güzel bir şekilde kazandık ikinci yıldızı. Şimdi bir tane kalmış oldu, onu da alırsak tamam olacak’
 
Türkiye’de doğup büyüyen ve buradan gastronomi alanında ilham alan Dede, ufak yaşlarından itibaren annesiyle birlikte yemek yapmaya başladı. Profesyonel anlamda aşçılık yapmaya ise 2o’li yaşlarında karar verdi. 
 
En başarılı şeflerden Ahmet Dede Kimdir sorusunun cevabında merak edilenler...
 
Şef Ahmet Dede, 8 hafta boyunca aşçılık okulunda eğitim gördü. Buradaki hocalarının üniversitede şeflik eğitimi almasını tavsiye etmesi üzerine Dublin Institute Technology Culinary Üniversitesi’ne başladı. 
 
Yıldız sahibi çeşitli restoranlarda çalışarak deneyim kazanan Türk mutfağı şeflerinden Ahmet Dede, 2018’de ilk Michelin yıldızını aldı. Ardından kendi restoranını kuran Dede, bu restoran için de 2021’de Michelin yıldızını almaya yeniden hak kazandı.
 
Başarılı Şef Ahmet Dede'ye İki Michelin Yıldızı Verildi
Rehbere bu yıl eklenen toplam 20 yeni tek yıldızlı restoran vardı, üç yeni iki yıldızlı, üç yıldızlı restoranların tümü statülerini korudu.
 
Hizmet Ödülü, Dublin’in şehir içi Liberties bölgesindeki Spitalfields pub’dan Declan Maxwell’e gitti. Michelin Sommelier Ödülü, Londra’daki So|La restoranından Tara Ozols’a verildi. Miksoloji bilimini tanıyan, türünün ilk örneği olan Michelin Kokteyl Ödülü, Moulin Rouge’dan Makis Kazakis’e gitti.
 
2023'te Yeni İki Yıldızlı Restoranlar Hangileridir?
 
*  İki Michelin Yıldızlı Restoranlar'dan "Alex Dilling" Hotel Cafe Royal, Londra’da
*  İki Michelin Yıldızlı Restoranlar'dan "Ledbury" Londra
*  İki Michelin Yıldızlı Restoranlar'dan "Dede" Baltimore, İrlanda Cumhuriyeti
 
Yeni bir yıldızlı restoranlar Hangileridir?
 
*  Pentonbridge Konukevi, Cumbria
*  Gidleigh Parkı, Devon
*  Samling, Cumbria
*  So-Lo, Lancashire
*  Tudor Geçidi, Surrey
*  Grace & Savour, West Midlands
*  Timberyard, Edinburg
*  Heron, Leith
*  Restoran 22 Çam, Cambridge
*  Terre, İrlanda
*  Geçiş, Batı Sussex
*  Lumiere Restoranı, Gloucestershire
*  Mağaza, Norfolk
*  Luca, Londra
*  Acleaf, Devon
*  Cycene, Londra
*  Heft, Newton – Cartmel, Göller Bölgesi’nde
*  Gündönümü, Newcastle Upon Tyne
*  Taku, Londra
*  St Barts, Londra


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler