Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı'da "Yeniden Doğuş" sloganıyla düzenlenen, 27-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşen festival, 1,3 milyon ziyaretçinin katılımıyla rekor kırdı. Alaçatı Ot Festivali'nin ilk günü depremde zarar gören 11 ilimizin koop..

 
İzmir Çeşme Belediyesi tarafından Alaçatı'da "Yeniden Doğuş" sloganıyla düzenlenen 12. Alaçatı Ot Festivali sona erdi. Festival 1,3 milyon ziyaretçinin katılımıyla rekor kırdı.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak gastronomi haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, İzmir Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
 
Alaçatı'da "Yeniden Doğuş" sloganıyla düzenlenen, 27-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşen festival, 1,3 milyon ziyaretçinin katılımıyla rekor kırdı.
 
Alaçatı Ot Festivali
Alaçatı Ot Festivali'nin ilk günü depremde zarar gören 11 ilimizin kooperatif ve depremzedeleri ile kol kola verilerek kurulan Dayanışma Çadırı açılışıyla başladı. Ardından masal anlatıcısı Arbil Çelen Yuca'nın Yeniden Doğuş ve Gülcan Felekoğlu Akın ve Caner Akın Simurg sergisi açılışı gerçekleşti. 
 
Gün, söyleşi ve belgesel gösterimleriyle devam etti. Nilgün Yanık Emiroğlu ve Ramazan Emiroğlu'nun "Ölümsüz Z", "Keçileri nasıl kaçırdık?", "Üzüm ve İncir" belgeselleri de beğeniyle izlendi.
 
Antakya Medeniyetler Korosu Sahne Aldı
 
En iyi ot yemeklerininde tanıtıldığı Alaçatı Ot Festivali'nin ilk akşamında Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Yaklaşık olarak iki saat performans sergileyen grubun konserinde izleyenler "sesimi duyan var mı" bölümünde duygu dolu anlar yaşadı.
 
Alaçatı Ot Festivali
Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'dan gelen müzik grubu konser alanında söylediği şarkılarla duygusal anlar yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı konser alkışlar eşliğinde sona erdi.
 
Karsu Sahne Aldı
 
12. Alaçatı Ot Festivali'nde ikinci gün, Çamlık Yol'dan Alaçatı Çarşı'ya kadar yapılan festival kortejiyle başladı. 
 
En farklı fuar ve festivallerden olan vegan yemeklerininde tanıtıldığı 12. Alaçatı Ot Festivali Korteje Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran'ın yanı sıra çok sayıda milletvekili, siyasetçi, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü üyeleri, gastronomi uzmanları ve vatandaşlar katıldı. Festivalin ikinci akşamında ise Karsu Alaçatı'da sevenleriyle buluştu.
 
Alaçatı Ot Festivali
Alaçatı Ot Festivali'ne katılan binlerce vatandaş Karsu'nun söylediği şarkılarla baharı karşıladı. 
 
İkinci gün Çeşme Belediyesi, Alaçatılılara ve ziyaretçilere büyük bir sürpriz yaptı. Hollanda'dan gelen ünlü DJ Dedexgrande, Alaçatı Cumhuriyet Meydanı'nda gece 11.30'da sahne alarak DJ Set gerçekleştirdi. Meydanda adım atacak yer bırakmayan festivalciler gecenin geç saatlerine kadar coşkuyla dans etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler