Şef Ramazan Ceylan'dan En Yeni

Şef Ramazan Ceylan'dan En Yeni "Balık Yemekleri"

Ramazan Ceylan’ın hazırladığı restoran menüsü ile balığın farklı şekillerde başrolde olduğu birçok lezzeti de tadabilirsiniz. Ceylan, “Menüde mezeden tutun da deniz ürünlü..

 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Türk mutfağı şeflerinin çalışmaları hakkında "gastronomi turkey" sayfasındaki haberi kaynak göstererek aşçılık camiası ile bizlerde paylaşmak istedik...
 
Şef Ramazan Ceylan'dan En Yeni "Balık Yemekleri"
 
Profesyonel mutfakta 36’ncı yılını geride bırakan Şef Ramazan Ceylan, yöresel tatları modern yorumlarla birleştiren bir anlayışla çalışmalarına devam ediyor. Deniz mahsulleri konusunda uzmanlaşan Şef Ceylan, balık sucuk, balık simit, balık tatlı ve balık Adana gibi reçeteleriyle adından söz ettiriyor.
 
Şeflerin giydiği beyaz önlüğün dikkatini çekmesiyle neredeyse çocuk yaşlarda mesleğe adım atan Şef Ramazan Ceylan, profesyonel mutfakta 36’ncı yılını geride bırakıyor. Deniz mahsulleri konusunda uzmanlaşan ve özellikle balık kullanarak hazırladığı inovatif reçetelerle adından söz ettiren Ceylan’a takılan “Balıklara Fısıldayan Adam” lakabı hiç de tesadüf değil. 
 
Ankara’da yaşayan Ceylan, Çukurambar’da bulunan Serüven Lezzet’te çalışmalarına devam ediyor. Burada menü ikiye ayrılmış durumda. Dilerseniz yöresel mutfaklardan yöresel lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. 
 
Ya da Ramazan Ceylan’ın hazırladığı restoran menüsü ile balığın farklı şekillerde başrolde olduğu birçok lezzeti de tadabilirsiniz. Ceylan, “Menüde mezeden tutun da deniz ürünlü salata, acılı balık köfte, haşhaşlı balık böreği, çıtlama, palamut ekşili gibi lezzetler bulunuyor” diyor. 
 
Ceylan’ın profesyonel mutfak kariyerinin yanında eğitimci kimliği de bulunuyor. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak şef adaylarına haftada bir gün eğitim veren Ceylan, Ankara’da bulunan lise ve üniversitelere de giderek hem uygulama dersleri hem de konferanslar gerçekleştiriyor. 
 
Ayrıca bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrenci adayları çalıştığı mekânda da Ceylan’ı ziyaret ediyor. Chef Ramazan Ceylan ismiyle Youtube kanalı da bulunan şef burada kırlangıç buğulamadan süpye güveçe, balık filambeden barbun çıtlamaya kadar birçok lezzetin tarifini de paylaşmış durumda. 
 
Şef Ceylan, deniz mahsulleri üzerine kariyerini şekillendirme sürecini şöyle anlatıyor: “İnsanların sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi gerektiğine inanıyorum. Balık bu konuda özel bir ürün... Ben de bunun bir parçası olarak insanlara hizmet etmekten, çeşitli halleriyle balık yapmaktan çok mutluluk duyuyorum.”
 
Misafirleri şaşırtan lezzetler
 
Yöresel tatları modern sunumlarla birleştiren Ceylan, kullandığı malzemenin kalitesine de önem veren bir şef. Taze ve mevsimsel malzemeler tercih ettiğini söyleyen Ceylan mutfaktaki hassasiyetlerini şöyle anlatıyor: 
 
“Benim için kritik nokta hijyen konusu. 
 
Kendim de ekibimde hijyen konusunda çok hassasız. Kullandığımız ürünlerin çoğu mutfakta el yapımı olarak hazırladığımız ürünler. Ayrıca kullandığımız malzemelerin doğal ve katkısız olması için çaba sarf ediyorum. Gerçek Aşçılık mesleği bir takım oyunu, bir profesyonel olarak çalışmak benim için vazgeçilmez.” 
 
Tabii geleneksel reçetelerin yanında Şef Ramazan Ceylan, misafirleri şaşırtan ve içinde balık olduğunu ilk bakışta fark edemeyeceğiniz sunumlar da hazırlıyor. 
 
Balık mutfağına yeni tarifler ekleyen Ceylan bu zaman kadar, Balık Yemeklerinde balık sucuk, balık simit, narlı levrek, balık Adana ve son olarak ise balık tatlısı gibi lezzetleri mutfak kültürüne sunmuş durumda. Bu alanda da çalışmalarına devam ediyor. 
 
Bu çalışmaları yaparken mutfakta kullanmayı en sevdiği malzemeleri şöyle sıralıyor: 
 
“Fesleğen, sarımsak, doğal zeytinyağı, tane karabiber ve çeşitleri, biberiye ve taze kekik... Kokuları, aromaları bulunduğu yemeğin tadını, görüntüsünü anında değiştiren faktörler o yüzden sıklıkla elimin altındalar. 
 
Ayrıca mevsiminde yenilen balığın hem daha lezzetli hem daha sağlıklı olduğunun altını her zaman çiziyorum. Ve misafirlerimize de bu yönde tavsiyelerde bulunuyorum.”
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler