Şef Sidar Budak; Depremzede Yerel Üreticiler Desteklenmeli

Şef Sidar Budak; Depremzede Yerel Üreticiler Desteklenmeli

Anadolu’nun bereketli toprak 'larından aldığı ilhamla birbiri 'nden özel etlerini Ataşehir Beeves’te yer alan restoranında konuklarının beğenisine sunan Şef Sidar Budak, yapmış..

 
Şef Sidar Budak; Depremzede Yerel Üreticiler Desteklenmeli....
 
Birbirinden leziz ve kıymetli birçok ürün; Hatay'ın Halhalı Zeytini, Kömbesi, Zahteri, Maraş'ın Sıkma Tarhanası, Cevizi, Osmaniye'nin Fıstığı, Adıyaman'ın Gevreği, Malatya'nın Kayısısı, Kömesi, Adana'nın Şalgamı, Antep'in Fıstığı, Diyarbakır'ın Mercimeği, Pirinci…
 
Kadim ve bereketli topraklarda binbir emekle, geleneksel yöntemlerle üretilmiş, birçoğu coğrafi işaretle tescillenmiş bu özel ürünler; şimdi dayanışmanın ürünlerine dönüşüyor.
 
Anadolu’nun bereketli topraklarından aldığı ilhamla birbirinden özel etlerini Ataşehir Beeves’te yer alan restoranında konuklarının beğenisine sunan Şef Sidar Budak, yapmış olduğu çalışmalarla deprem bölgesindeki yerel üreticileri desteklemeye devam ediyor. 
 
İmza lezzetlerin yanı sıra menüsünde yer alan enfes tatları, bundan sonraki süreçte Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya başta olmak üzere deprem bölgesinden etkilenen şehirlerde yer alan yerel üreticilerin özenle ürettiği, coğrafi işaretli ürünlerle buluşturuyor ve aynı zamanda online e kasap platformu Etin En İyisi.com web sayfasından da tüm bu ürünleri tüketicilerle buluşturuyor.
 
Şef kimliğinin yanı sıra aynı zamanda üretici kimliğe ile de tanınan Türk mutfağı şeflerinden Sidar Budak, aynı zamanda bu özel sağlıklı, doğal ve katkısız, coğrafi işaretli lezzetleri online e ticaret kanalı Etin En İyisi.com da satışa sunuyor. 
 

Şef Sidar Budak; Depremzede Yerel Üreticiler Desteklenmeli

Bu sayede, deprem bölgesinde yer alan üreticilere ve ülkemizin kalkınmasına da katkı sağlamayı amaçlayan başarılı Şef Sidar Budak, Bu topraklarda yetişen kıymetli ve birbirinden özel lezzetleri dünyanın dört bir yanına ulaştırmayı ve bunu tüm ülke olarak sorumluk bilinciyle hareket ederek gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. 
 
Bireysel olarak bölgelere olan desteğini de sürdürdüğünü ve bunun milli meselemiz olduğunu da ifade eden Şef Sidar Budak, bölgeye desteklerinin devam edeceğini, bu kapsamda elinden gelen her şeyi sonuna kadar yapmak istediğini ve yerel üreticilerin kalkınması için çalışmalarını sürdüreceğini, bölge ve bölgelerde aktif olarak yer alan diğer şef aşçılık kurumlarına da çağrı yaparak ihtiyaç duydukları tüm süreçler için gerek kendisi gerek de ekibi ile birlikte ihtiyaç anında, diledikleri zaman destek olabileceklerini ifade ediyor. 
 
Bereketli topraklarda üretimin devam etmesi gerektiğini, üretici göçünün önüne geçecek uygulama ve metotlar geliştirilmesi gerektiğini de ifade eden Şef Sidar Budak, yerli tohumun korunması, tarımın devam etmesi ve bölgenin desteklenmeye devam etmesi gerektiğinin sözlerine ekleyerek bunun hepimizin sorumluluğu olduğunu ifade ediyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler