En İyi Lezzetlerden Ballı Susamlı Tavuk Nasıl Yapılır?

En İyi Lezzetlerden Ballı Susamlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Ballı Susamlı Tavuk nedir? Evde Ballı Susamlı Tavuk yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Şeflerin özel tavuk yemekleri 'nden olan Ballı Susamlı Tavuk tarifinden faydalanmak..

 
Ballı Susamlı Tavuk nedir? Evde Ballı Susamlı Tavuk yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Şeflerin özel tavuk yemeklerinden olan Ballı Susamlı Tavuk tarifinden faydalanmak istermisiniz? Kore mutfağından en iyi lezzetler dünyanın belki de en çeşitli ve baharatlı lezzetlerini barındırır. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yemek arşivimizde bulunan en iyi lezzetler içerisinde araştırdık...
 
İçeriğinde en sevilen tavuk yemeklerinden biri olan ballı susamlı tavuk tarifini ise sizler için araştırdık. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif sayesinde Kore sokaklarında hissedeceksiniz.
 
Görsellerine bile bakınca acıktığınız ballı susamlı tavuk tarifi sayesinde mükemmel bir akşam yemeği geçireceksiniz. Bu lezzette oldukça net bir püf nokta vardır. Sos yapmak için karıştırdığınız malzemelerin miktarlarına dikkat ediniz.
 
Çünkü ayarı kaçınca ya da az kalınca lezzeti de bozulur.
 
Ballı Susamlı Tavuk Nasıl Yapılır?
Ballı Susamlı Tavuk İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*   1 adet tavuk göğsü
*   1 yemek kaşığı susam yağı
*   1 yemek kaşığı soya sosu
*   1 yemek kaşığı bal
*   Bir çay kaşığı kadar karabiber
*   Yarım çay kaşığı tuz
*   1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Ballı Susamlı Tavuk Yapılış Tarifi;
 
Tavuk göğsünü jülyen şeklinde kesin. Bir kasenin içine de soya sosu, susam yağı, bal, karabiber, tuz ve zeytinyağını koyup karıştırın.
 
Arından tüm tavukları sosun içine koyup marine edin. Hatta bir gün bu sosta bekletin. Bir derin tavanın içine bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyun.
 
Karışımı içine dökün ve suyu çekene kadar pişirin. Suyu çekilince ocaktan alıp tabağa koyun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler