Otur Fatma Tatlısı Tarifi

Otur Fatma Tatlısı Tarifi

Yöresel mutfaklarımızda Otur Fatma Tatlısı hangi mutfağımıza aittir? En iyi tatlı tariflerinden Otur Fatma Tatlısının diğer isimleri nelerdir? Otur Fatma Tatlısı "Nazlı" Nereye Aittir? En Farklı Türk Tatlılarından..

güncel ,mutfak haber, nedir,Türk mutfağı, yşivi,aşçı haber,tatlı tarifleri,
 
 
Otur Fatma Tatlısı nedir? Yöresel mutfaklarımızda Otur Fatma Tatlısı hangi mutfağımıza aittir? En iyi tatlı tariflerinden Otur Fatma Tatlısının diğer isimleri nelerdir? Otur Fatma Tatlısı "Nazlı" Nereye Aittir?
 
Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivimizde türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak araştırdık...
 
Kocaeli yöresine ait olan otur Fatma tatlısı, enteresan ismiyle herkese lezzetini merak ettiriyor. Bu tatlıyı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de nazlı tatlısını pişirirken ısı ayarına çok dikkat edilmesi. Eğer iyi ayarlanmaz ise bu tatlı hızlı bir şekilde yanabilir. 
 
Bunda dolayı tarifin yapımı basit olsa bile nazlı olduğu için çok dikkat edilerek pişirilmesi gerekmektedir. Peki yaygın olarak bilinmeyen bu tatlının yapımını öğrenmek ister misiniz? Gelin tatlının tarifine birlikte bir göz atalım.
 
En Farklı Türk Tatlılarından Otur Fatma Tatlısı Tarifi
Otur Fatma Tatlısı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*   3 Su Bardağı Mısır Unu
*   2 Adet Yumurta
*   Bir Su Bardağı Buğday Unu
*   2 Su Bardağı Şeker
*   Bir Su Bardağı Yoğurt
*   1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
*   1/2 Çay Kaşığı Karbonat
 
En Sevilen Yöresel Tatlılardan Otur Fatma Tatlısı Nasıl Yapılır?
 
Derin bir kabın içine yoğurt, yumurta, karbonatı ve toz şekeri koyup karıştırın. Ardından karbonat ile beraber karışımın üzerine birkaç damla limon suyu ilave edin.
 
Sonra karışıma yavaş yavaş mısır ununu ekleyin. Fırın tepsisini güzelce yağlayın veya yağlı kağıt kullanın. Sonra karışımı üzerine ekleyin.
 
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirme işlemine başlayın.
 
Ardından tatlı çok hızlı pişeceği için sürekli kontrol etmeyi unutmayın. Tatlı piştikten sonra yaklaşık 10 dakika dışarıda dinlendirin. Tatlımız hazır! Herkese afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler