Yabancı Şeflerden Depremze 'delere

Yabancı Şeflerden Depremze 'delere "Pizza İkramı"

Hatay`da arama kurtarma ekiplerine ve kolluk kuvvetlerine de yardımcı olduklarını, yemek ikram ettiklerini aktaran Tapia, "Bu bizi çok mutlu ediyor. Onlara destek olmak bize mutluluk..

 
Yabancı Şeflerden Depremzedelere "Pizza İkramı"
 
Depremlerin en çok yıkıma yol açtığı illerden Hatay`da afetzedelerin yaralarının sarılması için yurt içi ve dışından gelen gönüllüler destek veriyor.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak deprem haberlerinde kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Deprem haberini aldıktan sonra bölgeye gelmeye karar veren İngiltere ve ABD`li iki bağımsız yardım kuruluşunun gönüllüleri, Hatay`ın 5 noktasında çadır mutfaklar oluşturdu.
 
Yabancı gönüllüler, çadırlarda depremzedelere sıcak yemeğin yanı sıra her gün binlerce pizza ikramında bulunuyor.
 
ABD`li Jennifer de Tapia, depremden sonra Türkiye`ye gelip yardım etme kararı aldığını söyledi.
 
Yabancı Şeflerden Depremze 'delere "Pizza İkramı"
Hemen organize olarak Hatay`a ulaştıklarını dile getiren Tapia, "Buradaki 5 kampta aktif çadırlarımız var. Günde sadece bu çadırda 2 bin 900 kişiye yemek veriliyor. 
 
Bunun 2 bin 300 adedini sıcak pizza oluşturuyor. En fazla kişi burada olduğu için en fazla üretim de burada. Sabah saatlerinde başlayıp 21.00`e kadar pizza dağıtıyoruz." diye konuştu.
 
Tapia, deprem bölgesinde tahmin ettiğinden fazla acı bir tabloyla karşılaştığını anlattı.
 
Hatay`da arama kurtarma ekiplerine ve kolluk kuvvetlerine de yardımcı olduklarını, yemek ikram ettiklerini aktaran Tapia, "Bu bizi çok mutlu ediyor. Onlara destek olmak bize mutluluk veriyor." dedi.
 
Yabancı Şeflerden Depremze 'delere "Pizza İkramı"
Depremzedelerle vücut diliyle iletişim kurduklarına değinen Tapia "Yani (Türkçe) konuşamıyorum. Ben onlara gülümsüyorum, onlar da bana gülümsüyor ve sadece `Thank you` diyorlar." ifadesini kullandı.
 
İsveç`ten gelen Elias Karlsson ise ülkesinde kriz yönetimi üzerine itfaiyeci olarak görev yaptığını belirtti.
 
"Türk halkı çok güçlü"
 
Deprem bölgesinde insanlara azami ölçüde yardımcı olmayı amaçladığını vurgulayan aşçılık mesleğinde Karlsson, şunları kaydetti: "Pizzaları Almanya`dan temin ediyoruz. Avrupa`nın çeşitli bölgelerinden fırınları ve diğer tedarikleri karavanla getirttik. Burada iki bağımsız kuruluşun birleşimiyle bir sinerji oluşturduk. 
 
Yabancı Şeflerden Depremze 'delere "Pizza İkramı"
Türk halkı çok güçlü. Bu kadar büyük boyuttaki bir faciada bile burada çadırda yaşayıp halen gülebiliyorlar ve güçlü görünüyorlar. Her şeyin düzeleceğine dair umutlarım var."
 
Kaynak: TRT


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler