Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Çölyak Hastalığına Kestane Desteği Nedir? Günde Kaç tane kestane yenir? Pişmiş kestanenin faydaları nelerdir? Günde Kaç tane kestane yenir? Kestane kanı sulandırır mı? En faydalı besin kaynakları..

Kestanenin Faydaları Nelerdir? Çölyak Hastalığına Kestane Desteği Nedir? Günde Kaç tane kestane yenir? Pişmiş kestanenin faydaları nelerdir? Günde Kaç tane kestane yenir? Kestane kanı sulandırır mı?
 
En faydalı besin kaynaklarından Kestanenin faydaları nelerdir, kestane hangi vitaminleri içerir?
 
C vitamini içeriği ile kolesterol düşürücü etkisi vardır.
 
Ayrıca kestanenin içinde bulunan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri kolesterol seviyesini olumlu yönde etkiler. Kestanenin içindeki ikincil bitki maddeleri yüksek bir antioksidan potansiyele sahiptir ve vücuttaki iltihaplanmayı önler. Antioksidan özellikleri ile kalp hastalıklarına ve kansere karşı da koruma sağlamaktadır.
 
Kestane, lif ve karbonhidratları nedeniyle oldukça doyurucu bir besindir. Ve uzun süre tokluk sağlar. Bağırsak florasını destekler, kabızlığı önler. Lif içeriği sayesinde bağırsaklarda yavaş emilir ve kan şekerinin çabuk yükselmesine neden olmaz. Bu özelliği ile şeker hastaları da kontrollü olarak bu besini tüketebilirler.
 
Kestane bağışıklık sistemimizde kalsiyum, fosfor ve magnezyum içeriğiyle kemikleri ve dişleri sağlıklı tutar.
 
Kestanedeki fosfor ve B vitaminleri sinir sistemi için faydalıdır. B vitamini sinirleri güçlendirir ve beyindeki mutluluk hormonu serotonin üretimini destekler. Sinir sistemi, vücudun birçok bölgesini kontrol etmekten sorumlu olduğu için çok önemlidir. Kestane, vücudunuza bol miktarda antioksidan sağlayarak sinir sistemi için faydalıdır ve bu da zihinsel sağlığın gelişmesine katkıda bulunur.
 
Kestane, zengin amino asit içeriğine sahiptir. Bu nedenle vegan beslenen kişiler, yaşlılar ve sporcular da kestane tüketebilirler. İster bütün, ister un şeklinde olsun, kestane, çölyak hastalığı veya glüten intoleransı olan kişiler için iyi bir kaynaktır.
 
Kestanenin Faydaları Nelerdir?
Çölyak Hastalığına Kestane Desteği
 
Kestane önemli bir enerji kaynağı. Kolayca sindirilebilir. Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir. E ve B6 vitaminleri içerir, yağ oranları düşüktür.
 
Pişmiş kestanenin faydaları nelerdir?
 
Lif oranı yüksek olan kestane tok tutarken kan şekerini yükseltmez. Kompleks karbonhidrat içeriği ile enerji kaynağıdır. Demir kansızlığına birebir olan meyve, demir eksikliği olanlarca sıklıkla tüketilmelidir. Magnezyum ve fosfor içeriği ile kemik metabolizmasını destekler.
 
Günde Kaç tane kestane yenir?
 
Diyette kestane ne kadar yenmeli? Ayrıca A vitamini kaynağı olan kestane günde 10 adet yenildiğinde kolay kilo verdirir ve uzun süre tok kalmaya da yardımcı olur.
 
Kestane kanı sulandırır mı?
 
At kestanesinin içindeki öz aslında kan sulandırıcı etki gösteriyor. Bu nedenle aspirin, kumadin ve benzeri kan inceltici ilaç kullananların at kestanesi kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktoru ile konuyu görüşmesinde fayda var. At kestanesi kan şekerini düşürmede de faydalı.
 
Kestane akşam yenir mi?
 
Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestanenin kanser, kalp ve diyabet hastalıklarından koruduğu, tansiyon ve kan basıncını da düzenlediği bildirildi. Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestane, sağladığı nostaljik ortamın yanı sıra sağlığa faydalarıyla da dikkati çekiyor.
 
Kestane ve kestane çeşitleri cinsel gücü artırır mı?
 
Kestanede bol miktarda yağ ve protein bulunmaktadır. Ayrıca potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de içermektedir. Kestanenin Faydaları: Vücuda kuvvet ve enerji veren bir besin olan Kestane aynı zamanda cinsel gücü arttırır.
 
1 kase kestane kaç kalori?
 
1 adet orta boy kestane 26 kalori. 1 adet büyük boy kestane 56 kalori. Orta boy porsiyon ise 106 kaloridir. Çiğ kestane kaç kalori bilgilerinize, 100 gram için olan bilgiyi de ekleyecek olursak yanıtımız 176 kalori olacaktır.
 
Kestanenin besin değerleri nelerdir?
 
Kestane (Castanea Sativa) kayın ailesine (Fagaceae) aittir ve kuzey yarım kürede ılıman iklimlerde yetişmektedir. Bir kuruyemiş olan kestane ceviz, badem ve fındığın aksine daha az yağ, yüksek oranda nişasta ve C vitamini içerir. Hafif tatlı bir tada sahiptir ve nişasta oranı yüksek olduğu için un olarak da kullanılabilir. Kestane unu glüten içermez, ekmek ve hamur işlerinde kullanılabilir.
 
100 gram kavrulmuş kestanenin besin değerleri;
 
* 190 kalori
* 41 gram karbonhidrat
* 10 gram şeker
* 2.4 gram yağ
* 3.7 gram protein
* 8.3 gram lif
 
Kestane C, E ve B vitaminlerini (B1, B2, B3, B6 ve B9) içerir. Ayrıca fosfor, magnezyum, kükürt ve kalsiyum gibi diğer mineralleri de içerir.
 
Kavrulmuş kestane daha fazla vitamin ve daha fazla mineral içerir. Kestane, C vitamini içermektedir ve zengin bir B6 vitamini kaynağıdır. Ayrıca sindirim sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan iyi lif kaynağıdır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler