En Meşhur Yemek Tarifleri

En Meşhur Yemek Tarifleri

Türk mutfağında En Meşhur Yemek Tarifleri nelerdir? Bu güne kadar evinizde en ünlü ve En Meşhur Yemek Tariflerinden hangilerini yaptınız? En sevilen ve Yemek Tariflerini yapmak için Türk mutfağı şeflerinin en özel

 
Geleneksel Türk mutfağında En Meşhur Yemek Tarifleri nelerdir? Bu güne kadar evinizde en ünlü ve En Meşhur Yemek Tariflerinden hangilerini yaptınız? En sevilen ve Yemek Tariflerini yapmak için Türk mutfağı şeflerinin en özel Yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri olarak zengin Türk mutfağı yemek arşivimizden yöresel Yemek Tariflerini araştırdık ve mutfaklarınıza gelirdik.
 
En sevilen sebzelerden kabak geleneksel Türk mutfağınının olmazsa olmazı sebzelerinden biridir. En meşhur yöresel mutfaklarımızda tatlısından çorbasına kadar bir çok nefis ve lezzetli kabak yemekleri yapılır. Peki bu güne kadar dolma ve sarma tariflerinden Kabak Dolması yaptınız mı?
 
***
Türk mutfağı yemek arşivinde en meşhur yemeklerden olan Kabak Dolması yapmak içim Türk mutfağı şeflerin özel yemek tariflerinden ve dolma tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Peki evde Kabak Dolması yapmanın püf noktalarını biliyormusunuz? İşte sizler için Türk aşçı haberleri olarak Kabak Dolması yapmanın özellikleri....
 
En Meşhur Yemek Tarifleri
En Meşhur Yemek Tariflerinden Kabak Dolması Tarifi 
En Meşhur Dolma Ve Sarma Tariflerinden Kabak Dolması İçin Kullanılan  Malzemeler
 
*   5 Adet Kabak
*   1 Adet Domates
 
En Meşhur Yemek Tariflerinden Kabak Dolması İçine;
 
*   1 Çay Bardağı Pirinç
*   Bir Tutam Maydanoz
*   2 Adet Soğan
*   1 Adet Yeşil Biber
*   150 Gr Kıyma
*   1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası,
*   Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
*   1 Çay Kaşığı Karabiber
*   1 Çay Kaşığı Pul Biber
 
En Meşhur Yemek Tariflerinden Kabak Dolması Suyu İçin;
 
*   Yarım Yemek Kaşığı Domates Salçası
*   1,5 Su Bardağı Sıcak Su
 
Kabak Dolması Üzerine;
 
*   Sarımsaklı Yoğurt
 
Kabak Dolması Tarifi 
Kabak Dolması Yapılış Tarifi
 
İlk olarak kabakları yıkayın ve çizgili bir biçimde soyun. Daha sonra ortadan ikiye keserek iç kısmını oyma aparatı ile oyun.
İç harcı için soğan ve biberi ince ince doğrayın, maydanozu da kıyın. Yıkanan pirinçleri, kıyılmış maydanozu, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp el ile harmanlayın.
 
Hazırlanan harcı oyulmuş kabakların içine tatlı kaşığı ile doldurarak kabakları tencereye sıralayın. Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapın. Salçalı sos için 1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve dolmaları kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler pişip kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen kabak dolmalarını ılık veya sıcakken servis edin.
 
***
Lezzetli ve besleyici bir öğün için akla ilk gelen seçeneklerden biri olan Tavuk Kavurma, aynı zamanda hızlı bir akşam yemeği çözümüdür. Türk aşçı haberleri Pratik ve kolay oluşu nedeniyle tercih edilen yemek, birkaç farklı baharat ya da sebze ile çok daha lezzetli hale gelebilir. 
 
En Meşhur Yemek Tarifleri
Kızgın tavada ve yüksek ateşte sebze ve etlerin birbiri ile lezzetlerini kaybetmeden kısa sürede pişirilmesi anlamına gelen sote, öğle ve akşam yemekleri için ideal bir seçenektir. 
 
İşte size 30 dakika gibi kısa sürede hazırlayabileceğiniz 2 kişilik Tavuk Kavurma tarifi:
 
En Meşhur Yemek Tariflerinden ve En İyi Tavuk Yemeklerinden Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?
 
Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?
En Farklı Tava Yemeklerinden Tavuk Kavurma İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     400 Gram Tavuk Göğsü
*     4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Orta Boy Soğan
*     2 Orta Boy Yeşil Biber
*     1 Adet Taze Kırmızı Biber
*     2 Orta Boy Domates
*     Tuz
*     Karabiber
*     Kırmızı Pul Biber
*     Nane
 
En Pratik Ve En Kolay Tavuk Yemeklerinden Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?
 
Tavuk Kavurma yapımı için tavuk göğüslerini aynı boyda olacak şekilde kuşbaşı doğra. Soğanları, biberleri ve domatesi de ayrı ayrı kaplara ince ince doğra. Yanmaz ve yapışmaz bir tava içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekle ve yağın kızmasını bekle. 
 
Yağ kızdıktan sonra doğradığın tavukları ilave ederek yüksek ateşte kavurmaya başla. Tavuklar piştikten sonra doğradığın soğanları ekle ve bir süre daha soğan ile tavukları birlikte kavur. 
 
Kavrulan soğan ve tavuklara doğradığın yeşil ve kırmızı biberi de Türk aşçı haberleri ekleyerek biraz daha sotelemeye devam et. Biberler yumuşayınca domatesleri ekle. Domateslerin suyu çekilince tuz, karabiber, nane, kırmızı pul biber ekleyerek karıştır. 
 
5-10 dakika kısık ateşte pişmeye bırak ve iyice suyunu çekince tavuk kavurmanın altını kapatabilirsin.
 
Tavuk Kavurma Servisi ile Birlikte Tüketebilrsiniz...
 
Tavuk Kavurma ile birçok yardımcı yemek mükemmel bir uyum sağlar. Tane tane dökülen pirinç pilavı ve salata ile birlikte Tavuk Kavurmayi servis edebilir, mükemmel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabilirsin. Sebzeli bulgur pilavı ve ayranla birlikte de Türk aşçı haberleri tüketilebilen Tavuk Kavurma, fırında baharatlı patates ile de lezzetli bir öğün haline gelebilir.
 
Özellikle çocuklar bol domates soslu makarna ile Tavuk Kavurmaya bayılır. Yanında patates püresi ile birlikte servis edebilir hatta başlangıç olarak mercimek çorbasını tercih edebilirsin.
 
En Meşhur Yemek Tariflerinden Tavuk Kavurma Püf Noktası
 
Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?
 
Tavuk göğüs yerine tavuğun diğer parçalarını da soteleyebilirsin. Türk aşçı haberleri Tavuk parçalarının eşit biçimde pişmesi için hepsinin düzgün ve aynı boyutta olması önemlidir. Pişirmeden önce doğradığın tavukları kâğıt havlu ya da temiz bir bez yardımıyla kurulamalısın. 
 
Kurulanmayan tavuk parçaları yağın parçalarının sıçramasına, ayrıca kavurma işlemini geciktirip tavukların parçalara ayrılmasına neden olabilir. Tavanın tavuk parçalarını alabilecek kadar büyük olmasına dikkat etmelisin. Parçalar birbiri üzerinde değil ayrı ayrı kızarmalıdır.
 
***
Macar gulaş nedir? En farklı et yemeklerinden Macar gulaş nasıl yapılır? Peki bu güne kadar evde Macar gulaş yaptınımı? Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden Macar gulaş yapmaya ne dersiniz?
 
Macar gulaş nereye aittir?
 
Gulaş (Macarca: Gulyás), Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır. Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir.
 
Hangi ülkenin en meşhur yemeği Gulaştır?
 
Gulaş, 'Gulyas' kelimesinden geliyor. Macarca bir kelime. Tahmin edebileceğiniz gibi Macaristan'ın en ünlü yemeklerinden biri. Özellikle ülkenin başkenti Budapeşte'ye gittiğinizde restoranlarda sıklıkla karşınıza çıkıyor.
 
En Meşhur Yemek Tariflerinden Macar gulaş nasıl bir yemek?
 
Kökleri 9. yüzyıla kadar dayanan Macar gulaş; sebze, et ve kırmızı biber gibi malzemelerden yapılan ve tas kebabına da benzetilen bir yemektir. Orijinal tarif, Orta Avrupa'da bulunan ve Sırbistan'ın hemen yanındaki küçük bir ülke olan Macaristan'a aittir.
 
Bu ülkenin en meşhur yemeği dana eti ve soğanla yapılan ulaştır bu hangi ülkedir?
 
Gulaş (Macarca: Gulyás), Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır. Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir. Yemeğin adı, Macarcada "sığır güden kişi, çoban" anlamına gelir.
 
Macar gulaş tarifi merak ediliyor. Macar gulaş çok sevilen et yemeklerinden biri. "Eğer bugün ne pişirsem?" diye araştırma yapıyorsanız ana yemek olarak Macar gulaşı deneyebilirsiniz. Yanına en sevilen pilav tariflerinden iç pilavı yapmanızı tavsiye ediyoruz...
 
Macar gulaşın püf noktası eti güzel mühürlemek ve yakmadan pişirmek. İşte etli ana yemek arayanlara Macar gulaş tarifi ve malzemeleri...
 
Macar Gulaş Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur Yemek Tarifleri
En Eski Yemek Tariflerinden Macar Gulaş Tarifi
En Meşhur Et Yemeklerinden Macar Gulaş İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Yarım Kilo Kuşbaşı Dana Eti
*     2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*     8 Diş Sarımsak
*     3 Adet Havuç
*     200 gr. Beyaz Lahana
*     2 Adet Orta Boy Kırmızı Kapya Biber
*     3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     1 Yemek Kaşığı Un
*     3 Su Bardağı Su
*     1 Çay Kaşığı Kekik
*     2 Çay Kaşığı Karabiber
*     2 Çay Kaşığı Pul Biber
*     Yarım Çay Kaşığı Kimyon
*     Tuz
*     Yeteri Kadar Su
 
Etli Ana Yemek Tariflerinden Macar Gulaş Terbiyesi İçin:
 
*     1 Yemek Kaşığı Un
*     1 Kepçe Pişen Yemeğin Suyu
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Şeflerin Yemek Tariflerinden Macar Gulaş Yapılış Tarifi
 
Macar gulaş tarifi için öncelikle eti tencereye koyun ve kavurun. Suyunu salınca, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve bir tabağa alıp, kenarda bekletin.
 
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları da doğrayarak yemeği yapacağınız tencerede yağla kavurun. Kapya biberi ve rendelediğiniz beyaz lahana ve havuçları da ekleyin. Güzelce karıştırın.
 
Kavrulan soğanlı bibere, salça ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından eti ve baharatları da ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.
 
Çorba kâsesinde, yemek suyundan 1 kepçe alın ve bira tabakta 1 yemek kaşığı unla karıştırın. Unu iyice erittikten sonra tencereye ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Dibi tutmaması için arada karıştırın. Macar gulaş tarifi hazır. Afiyet olsun...
 
***
En İyi Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur Yemek Tarifleri
Geleneksel Türk mutfağında en iyi patlıcan yemeklerinden Patlıcan Musakka nasıl yapılır? Evde Patlıcan Musakka yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin nefis tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Patlıcan Musakka yaparken nelere dikkat edilir? en farklı yöresel mutfaklarımızda musakkanın Püf noktası nelerdir?
 
Geleneksel Türk mutfağında birbirinden farklı musakka çeşitlerinden Patlıcan Musakka için hangi patlıcanlar kullanılır? Patlıcan Musakka nasıl pişirilir?
 
En İyi Patlıcan Yemeklerinden ve En Sevilen Yemek Tariflerinden Patlıcan Musakka İçin Malzemeler
 
*     3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*     4 Adet Orta Boy Çarliston Biber
*     5 Adet Orta Boy Patlıcan
*     400 Gram Az Yağlı Kıyma
*     2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     2 Çay Kaşığı Karabiber
*     2 Çay Kaşığı Kimyon
*     3 Adet Domates
*     1 Su Bardağı Su
 
En Meşhur Yemek Tariflerinden Patlıcan Musakkanın Patlıcanları Kızartmak İçin: 
 
*     1 su bardağı ayçiçek yağı
 
En İyi Patlıcan Musakka Tarifinin Püf Noktası Nedir?
 
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları, suyunu iyice sıkıp kuruladıktan sonra kullanın.
 
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Patlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
 
Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
 
***
Lor Dolmasının özellikleri nelerdir? Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur Yemek Tarifleri
Lor Dolması yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Lor Dolması nereye aittir? Evde Lor Dolması yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizeler Türk mutfağının ünlü şeflerinden Miraç Şef'in kaleminden özel yemek tarifleri...
 
Lor Dolması Nasıl Yapılır? "Miraç Şef"
Lor Dolması için kullanılan Malzemeler:
 
*     1 Kg Evelik Otu
*     200 Gr Pilavlık Bulgur
*     500 Ml Kaynar Su
*     1 Kg Lor Peyniri
*     200 Gr Yemeklik Doğranmış Kuru Soğan
*     200 Gr Kaymak
*     50 Gr Tereyağı
*     10 Gr Tuz
 
(Evelik Otu, Pazı Yaprağıdır, Sapları Ve Damarları Temizlenmiş Olmalı)
 
En Meşhur Yemek Tariflerinden Lor Dolması Hazırlanış tarifi :
 
Evelik yaprakları yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır. 20 gr tereyağı ile soğanlar kavrulur, üzerine bulgur ve tuz eklenir, 350 ml su eklenerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte haşlanır.
 
Lor bir kaba alınarak içerisine süt kaymağı ve haşlanmış bulgur karışımı eklenerek harmanlanır. Bu karışım sıkılarak yaprağa sarılır. Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir üzerine 150 ml su ilave edilerek 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir. Servis yaparken üzerine kalan tereyağı eritilerek dökülür. Afiyet olsun
 
***
En Meşhur Yemek Tariflerinden Çorum Mantısı Nasıl Yapılır?
"Doç. Dr.  Yılmaz Seçim"
 
Çorum Mantısı nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdaki en iyi mantı çeşitlerinden Çorum Mantısı yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Peki bu güne kadar evde Çorum Mantısı yaptınız mı? İşte sizlere nefis yemek tariflerinden Türk mutfağı şeflerinin özel mantı tariflerinden Çorum Mantısı'nın püf noktaları ve orijinal tarifi...
 
En Meşhur Yemek Tarifleri
En İyi Mantı Çeşitlerinden Çorum Mantısı Tarifi 
En Lezzetli Mantılardan Çorum Mantısı İçin Kullanılacak Malzemeler
 
Çorum Mantısı Hamuru İçin;
 
*     500 Gr Un
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
*     1 Yumurta
*     1 Su Bardağı Su
 
Çorum Mantısı İç Malzemeler;
 
*     500 Gr Kıyma 
*     75 Gr Margarin
*     Yarım Bağ Maydanoz 
*     Yarım Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     1 Küçük Boy Soğan 
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
*     1 Çay Kaşığı Karabiber  
*     1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
 
En Meşhur Yemek Tariflerinden Çorum Mantısı Üzeri İçin;
 
*     1 Su Bardağı Yoğurt 
*     2 Diş Sarımsak
 
Türk Mutfağu Yemek Arşivinde En İyi Lezzetlerden Kuru Mantı İşlem Basamakları:
 
Un, tuz, yumurta, su ile beraber kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Üzerine ıslak bez örterek yarın saat dinlendirin. 2 yumak yapılır. Yufkadan kalın olacak şekilde hamuru açın.
 
Kıymanın içine soğan rendeleyin. Tuz, karabiber, maydanoz karıştırın. Yufkayı bardak ağzıyla kesin. İçine kıyma koyup 6 kulaklı olacak şekilde bükün.
 
Yağlanmış tepsiye dizin ve kızartın. Margarin, tuz, salça, kırmızı biber, karabiberle birlikte 2 su bardağı su ilave edin ve sosu hazırlayın. Tepsinin üzerine döküp 10 dakika pişirin.
 
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.
 
Çorum Mantısı & Sulu Mantı İşlem basamakları:
 
Hamuru aynı ölçülerde hazırlayın. Hamuru kare şeklinde kesin. 4 kulaklı olacak şekilde bükün ve kızartın. İçine kıyma konulmaz.
 
Kaynamakta olan suya atıp sulu olacak şekilde pişirin. (7-8 su bardağı kadar su kaynatın. İçine yarım yemek kaşığı tuz atın.)
 
Tencereye margarin koyun eridikten sonra kıymayı ilave edin suyunu çekinceye kadar kavurun. Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, kırmızı biber, salça ilave edin 5 dakika kavurun pişen mantıların üzerine dökün.
 
Sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve tabakların üzerine dökün.
 
***
En Meşhur Yemek Tariflerinden Cive Yemeği (Antalya)
 
Cive yemeği nedir? Cive yemeğini yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Cive hangi yöresel mutfağımızda çoğunlukla yapılır? 
 
Peki evinizde Cive yapmak istermisiniz? Türk mutfağı yemek arşivinde de bulunan yöresel yemeklerimizden Cive yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En Meşhur Yemek Tarifleri
İşte sizlere "Doç. Dr.  Yılmaz SEÇİM" den özel bir tarif olan Cive yemeği tarifi…
 
Yöresel Lezzetlerimizden ve Nefis Yemek Tariflerimizde Cive Yemeği İçin Kullanılacak Malzemeler:
 
*     5 Adet Büyük Boy Yumuşak Domates
*     4 Adet Sivri Biber
*     1 Adet Soğan
*     2 Diş Sarımsak
*     1 Su Bardağı Bulgur
*     4 Yaprak Fesleğen
*     1 Tatlı Kaşığından Biraz Az Tuz
*     Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
 
En Eski Yemeklerimizden Cive Yemeği İşlem Basamakları:
 
Soğan ve biberi doğrayın yağda kavurun. Domatesleri soyup iri iri doğrayın. Kavrulan soğanlara domatesleri ilave edin. Suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Tuzla dövülen sarımsakları ve bulguru ilave edip karıştırın. Üzerine fesleğenleri de koyup kapağı kapatın. 10 dk kadar kısık ateşte pişirin.
 
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun...
 
***
En Meşhur Yemek Tariflerinden Kayseri Mutfağında Mantı Börek Nasıl Yapılır? 
“Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim”
 
Evinizde En iyi mantı börek yapabilmek için şeflerin özel hamur işi tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Yöresel mutfaklarımızda yöresel lezzetlerden Mantı Börek yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır?
 
En iyi yöresel mutfaklarımızdan kayseri mutfağına ait olan Mantı Börek tarifini Türk aşçı haberleri olarak araştırdık ve Türk mutfağı şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Seçim’in yemek arşivinde bulduk. 
 
İste sizlere en iyi lezzetlerden olan şef Yılmaz Seçimin kaleminden Mantı Börek tarifi;
 
En Meşhur Yemek Tarifleri
En pratik mantı tariflerinden Kayseri Mutfağında Mantı Börek Nasıl Yapılır?
 
En İyi Yöresel Lezzetlerden Mantı Börek İçin Kullanılacak Malzemeler;
 
*     Yufka
 
Mantı Börek İç Harcı: Üzeri İçin Malzemeler:
 
*     300 Gr Kıyma 
*     2 Su Bardağı Yoğurt
*     1 Adet Soğan 
*     2 Yemek Kaşığı Salça
*     1 Yemek Kaşığı Salça 
*     2 Yemek Kaşığı Tere Yağ
*     Maydanoz 
*     1 Yemek Kaşığı Zeytin Yağ
*     Tuz
*     Karabiber
*     2 Diş Sarımsak
 
En Meşhur Yemek Tariflerinden Nefis Mantı Tariflerinden Mantı Börek Yapılış Tarifi:
 
Dört yemek kaşığı zeytinyağı tavaya bırakın ardından rendelenmiş soğan tavaya bırakın yağda biraz kavurun. Üstüne kıyma ekleyin, pişmeye bırakın. Ardından salçasını ekleyin.
 
Biraz piştikten sonra baharatları ekleyin ve altı kısık şekilde 4-5 dakika daha kapağı kapalı şekilde pişirin.. Altını kapatın. Yufkaları dört eşit parçaya kesin.
 
İç harç kesilen yufkaların üstüne, eşit şekilde dağıtın. Silindir şeklide kıvırın. Etrafında çember oluşturarak gül haline getirin. Hepsi hazır olduktan sonra 170˚C de 20 dakika pişmeye bırakın.
 
Yoğurt sosu ve salçalı sosunu hazırlayın. Fırından çıkan mantıların üzerine sosu döküp yemeye hazır hale getirebilirsiniz.
 
***
En Meşhur Yemek Tariflerinden Bozbaş Yemeği Nasıl Yapılır?
 
Bozbaş nedir? Bozbaş yemeği en çok hangi ilimizde yapılır? Bozbaş en iyi hangi yöresel mutfağımızda yapılır? En iyi etli yemeklerimizden Bozbaş yemeğini evinizde yapmak istermisiniz? Türk aşçı haberleri olarak Bozbaş tarifini Türk mutfağı şeflerimizin özel tarifleri ile mutfaklarınıza taşıdık.
 
Nefis yemek tariflerinden Bozbaş tarifini "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM" yemek arşivinde bulduk. Kendi yorumu ile nefis yöresel yemek tarifi…
 
Bana göre Türk mutfağının milli yemeğidir "BOZBAŞ" her ne kadar doğuda daha çok bilinse de Türkiye’nin dört bir yanında kısmi farklılıklar ile yapılır en güzellerinden biri de memleketim diye söylemiyorum ama Konya/Ereğli de yapılır. 
 
En İyi Yemek Tariflerinden Bozbaş Nasıl Yapılır? / Kars mutfağından-Iğdır "Şef Yılmaz Seçim"
 
En Meşhur Yemek Tarifleri
En Meşhur Yemek Tariflerinden Bozbaş Yemeği Nasıl Yapılır?
Yöresel Mutfaklarımızdan Bozbaş Yemeğinden Kullanılacak Malzemeler;
 
*     500 Gram Kemikli Kuşbaşı Et
*     1 Su Bardağı Nohut
*     1 Tane Soğan
*     3 Tane Patates
*     1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     2 Çay Kaşığı Pul Biber
*     1 Çay Kaşığı Zerdeçal
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Bozbaş Yemeğinin İşlem Basamakları;
 
Nohutları 1 gece önceden ıslatın. Nohutları çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Etleri düdüklü tencerede üzerini 2 parmak geçecek kadar su ile haşlayın.
 
Tencerede yağı kızdırın. Brunoise doğradığınız soğanları yağda kavurun. Salça, pul biber ve zerdeçal ekleyip kavurmaya devam edin.
 
İrice doğradığınız patatesleri, haşladığınız et ve nohutları ilave edin. Etin haşlama suyundan da ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısın. Tüm malzemeler iyice pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler