Ömür Akkor'a Büyük Ödül...

Ömür Akkor'a Büyük Ödül...

Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerine verildi. Gastronomi alanında ödüle layık gör..

 
Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerine verildi... 
 
Gastronomi alanında ödüle layık görülen Ömür Akkor ve kardeşi Yunus Emre Akkor’un farklı lezzetleri birer sanat eseri kıvamında hazırlayarak Türk mutfağına emsalsiz hizmette bulunduğunu dile getiren Erdoğan, il ve ilçeleri dolaşarak Türkiye’nin lezzet haritasını çıkaran Akkor kardeşleri kutladı.
 
Kültür ve sanatımıza kazandırdığınız eserleriniz ile Türkiye’ye ve aziz milletimize yaptığınız çok değerli hizmetleriniz, Cumhuriyet’in 99’uncu kuruluş yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülü‘ne layık görülmüştür.’
 
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödüllüne layık görülen Akkor, bu nişana sahip olmanın büyük bir onur olduğunu dile getirdi. 
 
Yemeğin yalnızca bir ihtiyaç değil duygularımıza, düşüncelerimize ve farklılıklarımıza da hitap eden bir kültür ve sanat öğesi olduğunun altını çizmeye çalışan şef, Anadolu’nun çok katmanlı mutfak kültürünün aşçılık mesleğinde 12 bin yıllık geçmişinin günümüz dünyası için önemini anlatmayı hedefledi.
 
Ömür Akkor'a Büyük Ödül...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler