Perge Antik Kentini Dünyaya Açmalıyız

Perge Antik Kentini Dünyaya Açmalıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Muğla ve Antalya’da ören yerleri, antik kentler ve tatil beldelerini ...

Perge Antik Kentini Dünyaya Açmalıyız
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Muğla ve Antalya’da ören yerleri, antik kentler ve tatil beldelerini havadan, helikopterle inceledi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kekova Körfezi, Kaş, Ölüdeniz, Fethiye, Marmaris, Gökova Körfezi ile Marmaris’i havadan, helikopterle inceledi. 
 
Bakan Kurtulmuş, daha sonra Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Perge Antik Kentinde incelemelerde bulundu. Perge Antik Kentinin dünyaya açılması gerektiğini ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, “Antalya’ya gelen yabancı turistlere Perge’yi tanıtmak, Antalya’daki turizmci arkadaşlarımızın da vazifesidir.” dedi.
 
Antik Kentin muhteşem bir yer olduğuna ancak çok az bir kısmını gün yüzüne çıkarabildiklerine işaret eden Bakan Kurtulmuş, Perge Antik Kentinin bütün ihtişamı ile yeniden ziyaretçilere kazandırılması için yapılacak çok işlerinin olduğunu kaydetti.  
 
Türkiye’nin, Perge Antik Kenti gibi kültürel miraslarına gerçekleştirdiği ziyaretler ile bu tarihi şehirleri, antik kentleri yerinde görmek, eksiklikleri tespit etmek ve neler yapılabileceği konusunda en kısa zamanda eldeki imkânlar ölçüsünde hangi adımların atılabileceğini tespit etmeyi amaçladığını belirten Bakan Kurtulmuş, “Perge Antik Kentini uluslararası ziyaretçilere açmamız lazım.” dedi. 
 
Buralarda zor şartlarda ve kıt imkânlarla çalışıldığının altını çizen Bakan Kurtulmuş, tarihi mekânların ortaya çıkartılması için çok ciddi gayret sarf edildiğini dile getirdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler