İş Kurana İŞKUR’dan 50.000 TL Hibe Desteği

İş Kurana İŞKUR’dan 50.000 TL Hibe Desteği

İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engellilere 50 bin lira hibe verileceği bildirildi

İş Kurana İŞKUR’dan 50.000 TL Hibe Desteği

İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engellilere 50 bin lira hibe verileceği bildirildi

IŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, en az yüzde 40 engelli raporuna  sahip, iş kuracağı alanda mesleki eğitim belgesi veya girişimcilik eğitim  sertifikası olan engellilere yönelik hibe desteğinin 2014 yılından itibaren  uygulandığı hatırlatıldı

Açıklamada hibenin, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen  "İdari Para Cezaları Fonu"ndaki kaynaktan karşılandığı vurgulanarak, şunlar  kaydedildi:

"Yetkili Komisyon kendi işini kuracak engellilere 36 bin lira olan  hibe miktarını yükseltmek için 9 Ekim'de toplandı. Toplantıda, kendi işinin  patronu olmak isteyen engellilere verilecek hibenin 50 bin liraya çıkartılması  kararlaştırıldı. Bu kapsamda 2018 yılının 1. dönem projeleri için başvurular 11  Aralık'a kadar yapılabilecek. Vatandaşlar, başvuru rehberi ve formlara İŞKUR'un  internet sitesinden ulaşabilecek."



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler