Şef Hüseyin Çetin;

Şef Hüseyin Çetin; "Her Yönüyle Aşçılık"

Ülkelerin israfın önüne geçmek için çeşitli projeler ortaya koyduğunu belirten Çetin, “Bir şey yaparken israf etmeyin. Domatesin kabuğunu bile kaynatıp sos yapın. Ispa..

 
“Her Yönüyle Aşçılık” semineri! Şeflerden gençlere ‘israf’ uyarısı...
 
Trakya Üniversitesi (TÜ) Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde “Her Yönüyle Aşçılık” başlıklı seminer düzenlendi.
 
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkan Yardımcısı Başarılı şeflerden Hüseyin Çetin, aşçılık eğitimleri seminerde yaptığı konuşmada, dünyada büyük bir yiyecek israfı olduğunu söyledi. 
 
Ülkelerin israfın önüne geçmek için çeşitli projeler ortaya koyduğunu belirten Çetin, “Bir şey yaparken israf etmeyin. 
 
Domatesin kabuğunu bile kaynatıp sos yapın. Ispanağın kökünden çorba yapın, yaprağından zeytinyağlı yapın, bir şey yapın ama atmayın” dedi. 
 
Şef Rafet İnce ve Türk mutfağı şeflerinden Rüzgar Sünbül aşçılık konusundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Seminerin sonunda şefler üniversite öğrencilerinin sorularını cevapladı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler