Turizmde Pazar Çeşitliliği

Turizmde Pazar Çeşitliliği

Dünyanın en büyük projeleri, en büyük eserleri, en görkemli başarı hikayeleri bir kişinin ya da bir grubun fikri, ideali, cesareti olarak filizlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti 100. yılına giderken, son 20 yıllık süreçte söz..

 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye, turizminin küresel ve bölgesel krizlere karşı bağışıklığını artırmak, nitelikli turist getirmek ve kişi başına düşen gelir hedeflerini yükseltmek amacıyla pazar çeşitliliğine öncelik vermektedir" dedi.
 
AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığınca Beşiktaş'taki bir otelde düzenlenen Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı (ICAPP) 11. Genel Kurulu, ikinci gününde devam ediyor.
 
Türk aşçı haberleri olarak edindiğimiz bilgiye göre, Oturumda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de son 20 yılda yaşanan değişime işaret etti.
 
Her işin bir düşünceyle başladığını belirten Ersoy, şöyle konuştu:
 
"Dünyanın en büyük projeleri, en büyük eserleri, en görkemli başarı hikayeleri bir kişinin ya da bir grubun fikri, ideali, cesareti olarak filizlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti 100. yılına giderken, son 20 yıllık süreçte söz konusu bu iradeden hiçbir şekilde ödün vermeyen bir siyasi hareketin ve onun arkasında kenetlenmiş milli bir iradenin başarılarını tarihe not düşmektedir. 
 
Türkiye turizm haberlerinde yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkesini ve milletini huzur ve refah içinde bir geleceğe taşımaya kilitlenmiş olan bu irade, aynı zamanda bütün dünyanın 'insanlık' dediğimiz değişmez ortak paydada buluşabileceğinin, hiçbir din, dil, ırk, kültür ayrımı gözetmeden insanı kucakladığımız ve yücelttiğimiz müddetçe dünyada çözülmeyecek sıkıntı bulunmadığının da en güçlü savunucusu olmuştur."
 
"Turizmde pazar çeşitliliği yaratmak için üç aşamalı bir strateji benimsenmiştir"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür." söyleminin siyasi slogan değil bir dünya gerçeği olduğunu dile getiren Ersoy, "Dolayısıyla ister Bakanlığımın uhdesindeki kültür ve turizm başlıklarında olsun ister diğer başlıklarda, siyasetin, uluslararası politikaların temel hedefi, iş birliği, karşılıklı olarak elde edilen kazanç, gelişme ve başarı odaklı olmalıdır. Tek taraflı kazanç, çıkar odaklı yaklaşım, güce ve zenginliğe doymak bilmeyen bir açlık dünyanın ve insanlığın yarınlarına değil kaosuna, felaketine hizmet etmektedir. Bu gezegen ateşe verildiğinde, eninde sonunda kibriti ilk çakan da yanar." dedi.
 
Bakan Ersoy, ICAPP çatısı altında bir araya gelen 33 ülkenin temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Asya'nın, güneşin doğduğu, medeniyetin yükseldiği toprakların temsilcileri olarak bizlerin insanlık paydasında ortaya koyacağımız ortak irade ve samimi iş birliği dünyayı aydınlatacak, huzurlu yarınların kapısını aralayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
 
Türkiye gastronomi turizmi ve gastronomi haritamızda, Bakanlığının hedeflerinden de bahseden Ersoy, "Türkiye'nin dünya çapındaki ziyaretçi sayısı bu yıl, daha önceki rekorun sahibi 2019 ile aynı veya biraz daha yüksek olacak. Sonuç olarak Türkiye, 2022 hedefini 47 milyondan 50 milyon ziyaretçiye ve gelirini de 37 milyar dolardan 44 milyar dolara yükseltiyor." diye konuştu.
 
Bakan Ersoy, turizm ürünlerini ve hedef ülkeleri çeşitlendirmek, sürdürülebilir turizm endüstrisi oluşturmak, turizm sezonunu uzatmak ve ülkedeki tüm illere talep oluşturmak amacıyla çeşitli projeler geliştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Türkiye, turizminin küresel ve bölgesel krizlere karşı bağışıklığını artırmak, nitelikli turist getirmek ve kişi başına düşen gelir hedeflerini yükseltmek amacıyla pazar çeşitliliğine öncelik vermektedir. Turizmde pazar çeşitliliği yaratmak için üç aşamalı bir strateji benimsenmiştir. Birincisi, yepyeni pazarlarla tanışırken Türkiye'nin mevcut pazarlardaki payını artırmak. İkincisi yeni ürünler geliştirerek ürün çeşitliliğini artırmak. Üçüncüsü turizmi Türkiye'nin 81 iline yaymak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler