En Sevilen Lahanalı Yemekler 'den

En Sevilen Lahanalı Yemekler 'den "Kapuska" Nasıl Yapılır?

Kapuska nedir? Geleneksel Türk mutfağında en sevilen sebzeli yemeklerden Kapuska nasıl yapılır? Peki bu güne kadar evinizde Kapuska yaptınız mı? Kapuska yemeği en çok..

Şef Doğa Çitçi, sebzeli yemekler,,Türk mutfağı şefleri,
 
Kapuska nedir? Geleneksel Türk mutfağında en sevilen sebzeli yemeklerden Kapuska nasıl yapılır? Peki bu güne kadar evinizde Kapuska yaptınız mı? Kapuska yemeği en çok hangi bölgemizde yapılır?
 
En başarılı Türk mutfağı şeflerimizin özel tariflerinden olan Kapuska yapmak için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Tek aşçı haberleri olarak  Lahanalı Yemeklerden Kapuska yemek tariflerini araştırdığımızda en uygun tariflerden olan Şef Doğa Çitçi'nin tarifini seçtik...
 
Kapuska Nasıl Yapılır? "Şef Doğa Çitçi"
(Trakya) (4-6 Kişilik)
 
*   1 Küçük Boy Beyaz Lahana
*   300-350 Gr Kuzu Kıyması (Orta Yağlı)
*   2 Soğan (İncecik Doğranmış)
*   1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
*   1 Su Bardağı Domates Suyu (Veya 3-4 Domatesin Rendesi)
*   1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*   1 Su Bardağı Su
*   Kurutulmuş Acı Cin Biberi (Yoksa Pul Biber De Olur)
*   Tuz
*   Kırmızı Toz Biber
*   Tane Karabiber (Tercihe Bağlı)
 
En Beğenilen Sebzeli Yemeklerden Kapuska Yapılış Tarifi:
 
Lahananın dış yapraklarını alın, kalanını iyice yıkayın. İnce ince doğradığınız lahanaları bir kaba alın. Kıymayı bir tencereye alın, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Soğan ve sıvıyağı ekleyip 5-10 dakika karıştırın.
 
Lahanaları ilave edip suyunu salıp çekene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Domates suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra salçayı katın. 1 bardak su ekleyip pişirmeye devam edin.
 
Tuz, tane karabiber ve kurutulmuş acı biberi de ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler