Asuman Kerkez; Anadolu’dan Dünyaya Armağan

Asuman Kerkez; Anadolu’dan Dünyaya Armağan "Bulgur"

Bu toprağın çocukları; buğdayını, buğday ürünlerini ve bulgurunu bütün dinamikleriyle öğrenmeli. Bulgurun sağlıklı beslenmedeki yeri, dengeli menüler oluşturmanın önemi

Asuman Kerkez; Anadolu’dan Dünyaya Armağan "Bulgur"Asuman Kerkez; Anadolu’dan Dünyaya Armağan "Bulgur"
 
Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olan Yazar ve Tv programcısı Asuman Kerkez “Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur” arşiv kitap çalışması ve TRT ekranlarında yayınlanan aynı adlı belgeselden sonra alanda yeni bir projeye imza atıyor.
 
Türk Bulguru Dünya Mutfaklarına Giriyor
 
Duru Bulgur sponsorluğunda Türkiye’deki Üniversitelerin gastronomi ve mutfak sanatları ve aşçılık bölümlerinde okuyan öğrencilerin toprakla, buğdayla ve bulgurla tanışması amacıyla başlatılan projede bulgurun tarihinin yanı sıra inovatif çalışmaların da önemi vurgulanıyor. Eğitimlerin ilki Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü aşçılık eğitimleri öğrencileri ile gerçekleştirildi.
 
"Buğdayımızı Tanıtacak Dünyada Türk Mutfağı Elçileri Yetiştiriyoruz"
 
“Bir ürünün katma değerini yükseltmek, yurt dışında bilinirlik oranını arttırmak ve alternatif menülere girmesini sağlamak için geleceğin şeflerine ihtiyacımız var” diyen Asuman Kerkez, şöyle devam etti:
 
“Bu toprağın çocukları; buğdayını, buğday ürünlerini ve bulgurunu bütün dinamikleriyle öğrenmeli. Bulgurun sağlıklı beslenmedeki yeri, dengeli menüler oluşturmanın önemi gibi konuların alanda mutlaka bilinmesi gerekiyor. Günümüz şeflerine sorsanız firik, yarma ve bulgurun farkını bilmeyenler var. Sürekli mutfağımızı tanıtmaktan bahsediyoruz ama önce mutfağımızı, ürünümüzü aslında kendimizi tanısak çok daha iyi olacak. 
 
Ayrıca mutfak kültürü tanıtımı da önemli ama ürüne odaklanmanın çok daha verimli geri dönüşleri oluyor. Ürün bazında çalışmaları Peru, Güney Kore, İtalya gibi ülkeler profesyonelce yapıyor. Bilinirliğinizin artması gastrodiplomasi konusunda da çok önemli geri dönüşü olan bir konu. 
 
Ve bu çalışmaların devlet desteğiyle çok daha geniş kitlelere ulaşması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Romanya Cluj Üniversitesi Ziraat Fakültesinde verdiğim eğitimde aldığım geri dönüşler inanılmazdı. Yurt dışında tanıtım ve eğitim konuları günümüz dünyasında daha önemli bir hale geldi. Biz aslında buğdayımızı ve bulgurumuzu taşıyacak elçiler yetiştiriyoruz.”
 
"Yunus'u Mevlana'yı Da Anlatmalıyız"
 
“Bunların yanında öğrencilerimize buğdayın neden kutsal olduğunu, birken bin olan bereketi, Yunus’u, Mevlana’yı da anlatmalıyız. Köklerini öğrendikten sonra aldığı eğitimlerle geleceğe taşımalı.  Gücünü köklerinden almayan bir oluşumun sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum.”
 
Anneannem bulguru bana emanet etti. Ben de sizin ellerinize emanet ediyorum’ diye seslendiğim öğrencilerin gözlerindeki ışığı görmelisiniz. İşte bu ışık beni umutlandırıyor, unutmayın her insan ait olmak ister” diyerek “Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur” eğitimlerinin kendisi için ne kadar önemli olduğunu ifade etti.
 
Öğrencilerin yoğun ilgisiyle keyifli geçen eğitim sonrasında Duru Bulgur tarafından öğrencilere bulgur kitabı ve duru bulgur hediye paketleri dağıtıldı ve ayrıca isimlerine özel hazırlanan katılım sertifika verildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler