Osman Güldemir; Bitlis'te Sosyal Bilimler Kongresi

Osman Güldemir; Bitlis'te Sosyal Bilimler Kongresi

Osman Güldemir, 8-10 Mayıs 2024 tarihlerinde Bitlis'te düzenlenen kongrede siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel boyutlarıyla çağımızın temel dinamiklerinin incelendiğin..

 
Bitlis'te Sosyal Bilimler Kongresi ve Cumhuriyetin 100. Yılında Bilim Şöleni
 
Türk Aşçı Haberleri - Osman Güldemir'in görüşlerine göre, Bitlis Eren Üniversitesi ev sahipliğinde ve Batman Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen İkinci Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi büyük bir başarıyla tamamlandı. Bu yılki ana tema, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sosyal Bilimlerin Dünü, Bugünü, Yarını" olarak belirlendi.
 
Bilim Dünyasının Buluşma Noktası
Osman Güldemir, 8-10 Mayıs 2024 tarihlerinde Bitlis'te düzenlenen kongrede siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel boyutlarıyla çağımızın temel dinamiklerinin incelendiğini ve tartışıldığını belirtti. Kongre boyunca dört paralel oturumda toplam 140 bildiri sunuldu. Bu bildiriler, araştırma görevlilerinden profesörlere kadar çeşitli akademik unvanlara sahip bilim insanları tarafından hazırlandı.
 
Yoğun Katılım ve Değerli Katkılar
Güldemir, kongrede 4 davetli konuşmacı, 3 rektörler oturumu, 13 çevrimiçi/yurtdışı katılımıyla gerçekleşen sunumların yanı sıra 120 başvurulu ve hakem onaylı bildirilerin yer aldığını ifade etti. Bu süreçte 76 hakemin (20 Prof. Dr., 21 Dr. Öğr. Üyesi ve 35 Doç. Dr.) görev aldığını belirtti. Kongrenin bilimsel tartışmaların yanı sıra Bitlis’in mutfak kültürü değerlerinin deneyimlendiği sosyal programlarla da zenginleştiğini söyledi. Katılımcıların Bitlis El-Aman Kervansarayı, Tatvan, Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve Adilcevaz Seyirtepe’yi ziyaret ederek keyifli vakit geçirdiklerini aktardı.
 
Gelecek Yıl İstanbul'da
Osman Güldemir, ilk iki kongresi Bitlis’te gerçekleştirilen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin üçüncüsünün (USBK’25), İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde ve Bitlis Eren Üniversitesi iş birliğiyle İstanbul'da yapılacağını belirtti. Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yücel Özden’e ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Osman Güldemir'in bu önemli etkinlik hakkındaki görüşlerini ve Bitlis’in zengin kültürel mirasını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Gelecek kongrelerde buluşmak dileğiyle.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler