Şef Çiğdem Seferoğlu 'ndan Budapeşte’de Türk Lezzetleri

Şef Çiğdem Seferoğlu 'ndan Budapeşte’de Türk Lezzetleri

Türkiye’den getirilen özel malzemelerle hazırlanan menüde pekmezli Gaziantep biber turşusu, gastronomi haritamızda Antakya sürk peyniri, kırma zeytin piyazı, küncülü ekmek..

 
Türk mutfağı Budapeşte’de
Mehmet Üstündağ
 
Macaristan’daki “7 Bölge 7 Mutfak” etkinliğinin ilki ünlü şef Çiğdem Seferoğlu ile Matild Palace’da düzenlenen özel bir davetle gerçekleşti.
 
Türk mutfağının tanıtılması amacıyla düzenlenen “7 Bölge 7 Mutfak” projesi kapsamında Macaristan’da kurgulanan etkinlik serisinin ilki başkent Budapeşte’de, Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu’nun ev sahipliğinde Matild Palace’da düzenlenen özel bir davetle tanıtıldı.
 
Şef Çiğdem Seferoğlu 'ndan Budapeşte’de Türk Lezzetleri
Benim de davetli olduğum etkinlik serisinde her ay Türkiye’den farklı şefler Budapeşte’de konuk edilecek. Serinin ilkinde Türk mutfağı şeflerinden Çiğdem Seferoğlu, benim de arasında bulunduğum Matild Palace’da ağırladığı konuklarına, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne has tatlarla hazırladığı özel bir menü sundu.
 
80 kişilik özel davete üst düzey yetkililer, çok sayıda yabancı Büyükelçi, Türk ve Macar iş insanları katıldı.
 
Malzemeler Türkiye’den Geldi
 
Şef Çiğdem Seferoğlu 'ndan Budapeşte’de Türk Lezzetleri
"Yediğin içtiğin sana kalsın, gördüklerini anlat" derler ama ben yine de o gecenin menüsünden bahsetmek istiyorum. 
 
Türkiye’den getirilen özel malzemelerle hazırlanan menüde pekmezli Gaziantep biber turşusu, gastronomi haritamızda Antakya sürk peyniri, kırma zeytin piyazı, küncülü ekmek, kuru patlıcan dolması, pastırmalı humus, içli köfte, vişne sorbeli salata, ayvalı taraklı firik pilavı, cennet çamuru, cevizli sucuk, Antep fıstığı ve zahter çayı gibi Türk mutfağının eşsiz lezzetleri sunuldu.
 
Matild Palace Sizi Geçmişe Işınlıyor 
 
Şef Çiğdem Seferoğlu 'ndan Budapeşte’de Türk Lezzetleri
Budapeşte’nin tarihi simgelerinden olan Matild Palace’i yenileyerek yeniden turizme kazandıran Özyer Group Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Özyer’in ne kadar muazzam bir iş başardığını yerinde görme imkânı buldum. 
 
Sekiz yıllık emekle 1901 yılında inşa edilen Matild Palace, gerçekten o yıllara ait görkemine kavuşmuş, kentin cazibe noktalarından biri haline gelmiş. Kutluyorum...
 
Şef Çiğdem Seferoğlu 'ndan Budapeşte’de Türk Lezzetleri


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler