En Meşhur Fırın Kebabları

En Meşhur Fırın Kebabları

En Meşhur Fırın Kebabları hangileridir? Yöresel mutfaklarda en çok tercih edilen fırın kebaplarından hangilerini denediniz? Peki evde en iyi kebabları yapmak istermisiniz? Şeflerin özel kebab tariflerin

 
En Meşhur Fırın Kebabları Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Derledik...
 
En Meşhur Fırın Kebabları hangileridir? Yöresel mutfaklarda en çok tercih edilen fırın kebaplarından hangilerini denediniz? Peki evde en iyi kebabları denemeye ne dersiniz? 
 
Ünlü şeflerin özel kebab tariflerinden En Meşhur Fırın Kebablarını Türk aşçı haberleri olarak sizler için araştırdık. Tabiki geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde daha iyi kebab çeşitlerimiz mevcut.
 
Fırın Kebabı Tarifi “Isparta”
Evde Fırın Kebabı Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    Kemikli Kuzu Eti 
*    İnce Pide Ekmeği
 
Fırın Kebabı  Yapılış Tarifi...
 
En Meşhur Fırın Kebabları
Isparta Fırın Kebabı, nisan-mayıs aylarında süt kuzusu, haziran sonunda oğlak ve eylülden itibaren de etinden yapılmaktadır.
Böbrek yağları ve kan damarları temizlenen kaburga etleri, şişe takılarak fırın içerisine dik olarak sıralanır.
 
inceden yakılıp ısıtılan fırında 3 - 3,5 saat aralığında çalı kokü odunuyla 2 saat alev, 1 saat korda pişirilir.
 
Pişme esnasında fırın i.inde bulunan bakır sahanlardaki su buharlaştırılır ve etler hem buhar, hem alev arasında % 50 fire verir.
Tuz ya da baharat kullanılmadan pişirilmektedir.
Fırından çıkan kızarmış kuzu eti yöreye özgü bakır tabaklarda ince pide ekmeği üzerinde servis yapılır.
 
Fırın Kebabı  Ek Bilgi :
Fırın Kebabında kullanılacak et, doğal ortamda yetiştirilen, doğal otlarla beslenen hayvanlardan tercih edilmektedir. Bu yemeğin kolesterolü yok denecek kadar azdır.
Kızarmış yağı doymuş yağdır. Vücuttaki doymamış yağları erittiği bilinmektedir.
 
Fırın Kebabı’nın Isparta’ya özel bir tadı vardır. Merkezde bulunan lokantalarımızda da pişirilmektedir. Tadına bakılması gereken meşhur bir kebap türüdür.
 
En Meşhur Fırın Kebabları
En Farklı Kebab Çeşitlerinden Vişne Kebabı Nasıl Yapılır
 
Vişne Kebabı nedir? En farklı kebab tariflerinden Vişne Kebabı nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Vişne Kebabı yaptınızmı?
 
Peki evde Vişne Kebabı yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Vişne Kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir? En farklı kebab çeşitlerinden Vişne Kebabı yaparken nelere dikkat edilir?
 
Vişne Kebabı nereye ait? Vişne Kebabı en çok hangi yöresel mutfaklarımızda yapılıyor?
 
Vişne kebabı, Ortadoğu yemekleri arasında kebap severlerin mutlaka denemesi lezzetlerden biri. Vişne ve narla tatlandırılan bu kebap ülkemizde daha çok Gaziantep yöresinde yapılıyor.
 
Erik, vişne gibi yaz meyveleri kimi yörelerde etli yemeklerde ve kebaplarda sıkça kullanılır. Vişne kebabı da Gaziantep mutfağının işte böyle bir yöresel özel lezzeti.
 
En Meşhur Fırın Kebablardan Vişne Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    600 Gram Köftelik Kıyma
*    600 Gram Çekirdekleri Çıkartılmış Vişne
*    3 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
*    2 Yemek Kaşığı Nar Tanesi
*    100 Gram Kuzukulağı
*    Yarım Demet Ayıklanmış Nane
*    2 Adet Kare Kesilmiş Lavaş
*    2 Kaşık Domates Salçası
*    1 Kaşık Biber Salçası
*    2 Bardak Vişne Suyu
*    3 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
*    3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    2 Adet İnce Kıyılmış Soğan
*    2 Tatlı Kaşığı Kimyon
*    2 Çay Kaşığı Karabiber
*    1 Çay Kaşığı Kaya Tuzu
*    Yarım Demet Kıyılmış Maydanoz
 
En Farklı Kebab Tariflerinden Vişne Kebabı Yapılış Tarifi;
 
Kıyma, soğan, maydanoz, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurarak köftenin kıymasını hazırlayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yuvarlak bir fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın ve yağın kalanını içine koyun. 
 
Kıymanızdan vişne büyüklüğünde köfteler yapın ve tepsiyi ocağa koyarak köfteleri ağır ağır kızartın. Köfte pişince salçaları, nar ekşisini, vişneyi ve vişne suyunu ekleyip beş dakika daha pişirip tepsinin altını kapatın. 
 
Kuzukulağı, nane ve lavaşı ekleyip harmanlayın. Diğer tarafta az yağda kızarttığınız fıstıklarla servis edin.
 
Vişne kebabı hangi yöreye aittir?
 
Suriye'de mutlaka yenmesi gereken yemektir. orada çiya'dakinden çok farklı yapılıyor. üçgen kesilmiş ince ekmek parçalarının üzerine vişne sosunda pişmiş küçük köfteler konuyor, üzeri tereyağında kavrulmuş fıstık ve maydonozla süsleniyor. abartmıyorum yerken insanın lezzetten başı dönüyor.
 
En Meşhur Fırın Kebabları
Kilis Tava nedir? Kilis Tava'nın özellikleri nelerdir? Kilis Tava nasıl yapılır? Evde Kilis Tava yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Kilis Tava tarifini Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden öğrenmek istermisiniz? En iyi yöresel kebab tariflerinden Kilis Tava tarifini Türk aşçı haberleri olarak sizler için araştırdık.
 
En Farklı Fırın Kebablarından Kilis Tava Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur Fırın Kebablardan Kilis Tava İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg Orta Yağlı Kıyma
*     200 Gr Kuru Soğan
*     3 Domates
*     150 Gr Yeşil Veya Kırmızı Biber
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinden Kilis Tava Yapılış Tarifi
 
Bir Soğan ve dört kırmızı biber yıkanır, robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Zırhta çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşene kadar yoğrulur. (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir) Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile yarım santim kalınlığında yayılır. 
 
Tepsinin kenarına dört parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir. Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Havuç dilimi olarak 8 parçaya bölünür. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. 
 
Not: Arzuya göre etin altına 2 adet kışın patates, yazın patlıcan soyularak bıçak sırtı kalınlığında dilimlenerek dizilir. Üzerine kıyma yayılır.
 
En Meşhur Fırın Kebabları
Yöresel Kebablarımızdan Yenidünya Kebabı "Şef Doğa Çitçi"
 
Geleneksel Türk mutfağında yöresel yemekleri ile bilinen Şef Doğa Çitçi'den  "Yenidünya Kebabı" tarifi. Şeflerin Özel yemek tarifleriyle gastronomi haberlerinde sıkça gördüğümüz Türk mutfağı şeflerinden Doğa Çitçi Türk mutfağı yemek arşivinden muhteşem yemek tariflerinden "Yenidünya Kebabı" nasıl yapılır?
 
"Yenidünya Kebabı" yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır? Yöresel mutfaklarımızdan en iyi meyveli kebablardan olan Yenidünya Kebabı'nın püf noktaları nelerdir? En yeni Kebab tariflerinden olan Yenidünya Kebabında hangi et kullanılır?
 
Yenidünya kebabı hangi mevsimde yapılır? Yenidünya Kebabından Kullanılan Kıymanın Özellikleri Nelerdir? 
 
En Meşhur Kebab Tariflerinden Yenidünya Kebabı Tarifi...
 
En Farklı Kebab Tarifleri
En İyi Yöresel Kebablarımızdan Yenidünya Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*     850 Gram Yenidünya 
*     900 Gr Kuzu Döş Zırh Kıyması
*     1 Buçuk Çay Kaşığı Tuz
*     1 Çay Kaşığı Çekilmiş Toz Karabiber
 
En Ünlü Yöresel Lezzetlerimizden Yenidünya Kebabı Hazırlanış Tarifi:
 
* Kıymayı bir kapta tuz ve karabiberle yoğurun. Yenidünyaları sap kısmından aşağı doğru ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın. Her yenidünyanın arasına bir boğum kıyma gelecek şekilde uygun büyüklükte bir tepsiye dizin. 
 
2-3 yemek kaşığı suyu her yere eşit dağılacak şekilde gezdirin. Tepsiyi önce yağlı kâğıtla kapatıp 180 derecede; 20-25 dakika sonra üzerini açarak 10-15 dakika daha pişirip kızartın.
 
En Meşhur Fırın Kebabları
En Eski Kebab Tariflerinden Tokat Kebabı Nasıl Yapılır?
 
En Farklı Kebab Tarifleri
Yöresel Kebab Çeşitlerinden Tokat Kebabı Yapımı İçin Malzemeler
 
*     500 Gram Kuzu But Eti
*     3 Adet Patlıcan
*     1 Adet Patates
*     4 Adet Yeşil Biber
*     2 Adet Domates
*     4 Diş Sarımsak
*     Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
*     1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
 
En Meşhur Fırın Kebablardan Tokat Kebabı Tarifi Yapılış Tarifi;
 
* Etleri iri iri doğrayıp tuzlayın. Patlıcanları alaca soyup patlıcanın büyüklüğüne göre, enine ikiye ya da üçe kesin ve iri iri dilimleyin. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suya koyup kenara alın.
 
Patatesleri soyup D şeklinde ince ince dilimleyin. Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun ama bütün kalsınlar. Yuvarlak bir fırın tepsisine, bir patlıcan, bir et, bir patates olarak yerleştirin. Ortada kalan boğluğa domatesleri ve sarımsakları yerleştirin.
 
En üste de biberleri dizip üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin. Fırını 220 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi 1 saat fırında pişirin. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin...
 
En Meşhur Fırın Kebabları
Domates kebabı nedir? Frenk kebabı nasıl yapılır?
 
Domates kebabı nedir? Frenk kebabı nasıl yapılır? Frenk tava için hangi malzemeler gereklidir? Urfa domates kebabı yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin en iyi kebab tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En farklı yöresel kebab çeşitlerimizden Urfa domates kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir? 
 
Domates kebabının pişirme teknikleri ve yapım aşamalarını merak ediyorsanız eğer Domates kebabı tarifini sevdiklerinizle paylaşmak için işte kullanılan malzemeler.
 
En Ünlü Fırın Kebablarından Frenk Kebabı Nasıl Yapılır?
 
En İyi Kebab Çeşitlerinden Urfa Domates Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*    2 Kg. Orta Boy Domates
*    1 Kg. Orta Yağlı Kıyma 
*    2 Adet Kırmızı Biber
*    1 Adet Kuru Soğan
*    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*    1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*    Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
*    Karabiber
*    Tuz
 
En Meşhur Fırın Kebablardan Urfa Domates Kebabı Yapılış Tarifi:
 
Domates Kebabı & Frenk Tava... Kıyma, soğan rendesi, ince doğranmış kapya biber ve baharatları bir kaba alarak yoğuruyoruz. Domatesi yıkayıp şekilde görüldüğü ayırmadan kesiyoruz. Soğanların bir kenarına derin çizik atıp biberleri ayıklıyoruz. 
 
Kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak elimizde sıkıp domatesin aralarına köfte gibi yerleştiriyoruz.  Malzememizi tepsiye yerleştirip üzerine yağ gezdirerek 200 derece fırında hafif üstü kızarana kadar yaklaşık 1 saat arası pişiriyoruz. 
 
pişme süresini kendi fırınınıza göre de ayarlayabilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır. 
 
En Meşhur Fırın Kebabları
Patlıcanlı Kebablardan "Zade Kebabı" Tarifini Denemelisiniz...
 
Damağınızı şenlendirecek mükemmel bir lezzet en iyi kebab tariflerinden zade kebabı nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde en sevilen fırın kebablarından Zade Kebabı yaptınızmı?
 
Türk mutfağı şeflerinin özel kebab tariflerinden Zade Kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Damağınızı şenlendirecek mükemmel kebap çeşitlerinden zade kebabı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Fırında zade kebabı yapmak için gerekli malzemeler neler? İşte kimsenin daha önce tatmadığı ve bilmediği püf noktalarıyla enfes zade kebabı tarifi…
 
Zade Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
 
*    500 Gram Kuşbaşı Dana Eti
*    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*    2 Çay Kaşığı Tuz
*    3 Adet Orta Boy Domates
*    1 Çay Kaşığı Karabiber
*    5 Adet Sivri Biber
*    2 Adet Kuru Soğan
*    3 Adet Patates
*    4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*    4 Adet Patlıcan
*    10 Diş Sarımsak
 
En Meşhur Kebablardan Zade Kebabı Üzeri İçin;
 
*    1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peynir
 
Zade Kebabını Fırında Kızartmak İçin;
*    Sıvı Yağ
 
En Ünlü Kebablardan Zade Kebabı Yapılış Tarifi
 
Zade kebabı hazırlığına ilk olarak etlerden başlanır. Kuşbaşı etler tencereye alınır ve yüksek ateşte açılır. Etler suyunu salana kadar karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.  Suyunu saldıktan sonra üzerine bir miktar su eklenir ve etlerin yumuşayıncaya kadar pişmesi sağlanır. 
 
Etler suyunu iyice çektikten sonra içerisine sıvıyağ eklenir. Bir kaç kez karıştırıldıktan sonra yemeklik doğranmış soğanlar etlere ilave edilir. Sarımsak, doğranmış biberleri de etlerin içine katılarak pişirilmeye devam eder. Tencerenin içerisine salça eklenir ve sonradan rendelenmiş domates koyulup karıştırılır. 
 
Et sotelendikten sonra suyunu çekinceye kadar pişme işlemi devam eder. Diğer taraftan patatesler küp küp doğranır ve başka bir tavada kızartılarak bekletilir. Patlıcanlar da şerit halinde kesilerek uzun uzun fritöz de kızartıldıktan sonra yemeğin şekli verilir ve fırınlama aşamasına geçilir.
 
Zade kebabının ikinci aşamasına geldiğimizde etin olduğu tencerede pişirilmesinden sonra tuzu ve baharatları ilave edilir. Daha sonra ete kızarmış patatesler eklenir. 10 dakika kadar etin suyunu çekmesi beklenir. Daha sonra kızaran patlıcanlar çapraz şekilde güveç kaplarına yerleştirilir ve uçları sarkıtılır. 
 
İçerisine hazırlanan malzemeler ilave edilir. Karşıdan doldurulup patlıcanların sarkan kısımları ile kapatılır. En üstte ise rendelenmiş kaşar peynir dökülerek 180 derece ısıda kaşar peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirme işlemi devam ettirilir. Yemeğiniz servis için hazır.
 
Afiyet olsun...
 
En Meşhur Fırın Kebabları
Bu Tavaya Ekmek Banmak Serbest...
Şef Harun AKSU
 
Meşhur Besni Tava Nasıl Yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en iyi fırın kebaplarından Besni Tava yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Evde Besni Tava yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Yöresel mutfaklarımızda en iyi kebab tariflerinden Besni Tava lezzetine doyamayacaksınız…. 
 
İşte sizlere Türk mutfağı şeflerinden Harun Aksu ’nun özel Besni Tava tarifi. Şeflerden özel Videolu kebab tarifini izledikten sonra beğenmeyi de unutmayınız lütfen… 
 
En İyi Fırın Yemeklerinden Besni Tava Nasıl Tarifi:
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler