En İyi Çorba Tariflerinden Köme Çorbası Nasıl Yapılır?

En İyi Çorba Tariflerinden Köme Çorbası Nasıl Yapılır?

En Sevilen Yöresel Çorbalardan Köme Çorbası İçin Malzemeler Nelerdir? Hem besleyici hem de doyurucu olan bu çorbayı çok beğeneceksiniz. Soğuk havalarda vitamin deposu...

Soğuk havalarda vitamin deposu sıcacık bir çorba hiç de fena olmaz. Eğer en iyi çorbalardan ve yöresel çorba lezzetleri de seviyorsanız, Kırşehir mutfağından köme çorbasına mutlaka bir şans verin. 
 
Hem besleyici hem de doyurucu olan bu çorbayı çok beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun...
 
Köme çorbası hangi yöreye ait?
 
Kırşehir'in yöresel lezzetlerinden biri olan Köme çorbası tarifi sofralarınıza bambaşka bir lezzet katacak.
 
En İyi Nefis Çorba Tariflerinden Köme Çorbası Nasıl Yapılır?
 
En Sevilen Yöresel Çorbalardan Köme Çorbası İçin Malzemeler Nelerdir?
 
*    4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
*    1 Adet Yumurta
*    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*    2 Yemek Kaşığı Un
*    5 Su Bardağı Su
*    1/2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
*    1/2 Su Bardağı Haşlanmış Buğday
*    1/2 Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
*    1/2 Adet Patates
*    1 Adet Yeşil Biber
*    1/2 Adet Domates
*    1/2 Adet Patlıcan
*    1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde En Eski Çorbalardan Köme Çorbası Üzeri İçin:
 
*    1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    1 Çay Kaşığı Kuru Nane
 
En Meşhur Çorba Çeşitlerinden Köme Çorbası Yapılışı:
 
Köme çorbasını yapmak için ilk önce buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlayın. Yeşil mercimeği de önce suda bekletin ve daha sonra suyunu değiştirerek siyah suyunu salmasını sağlayarak haşlayın.
 
Daha sonra ertesi gün köme çorbasını yapmaya başlarken önce  bir kabın içinde yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu koyup pürüzsüz oluncaya kadar iyice çırpın. Bu malzemeleri birbiriyle karıştırarak hazırlamış olduğunuz karışımı tencerenize alın ve çırpma teliyle karıştırın.
 
Tencerenin içinde tekrar karıştırdıktan sonra karışıma  suyu ilave edin ve çırpma teliyle tekrar karıştırın. Karışım ısınırken siz de patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin.
 
Daha sonra biberi, patatesi ve domatesi de küp küp doğrayın. Çorbanın içine önce buğday, mercimek ve nohutu ilave edin. Ardından da sebzeleri ve tuzu ilave ederek 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
 
Karışım piştikten sonra tereyağını eritin ve kuru naneyi eriyen yağa ilave edin. Çorbaları kaseye alın ve üzerine erimiş tereyağı dökerek sıcak olarak servis edin.
 
Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler