Çağdaş Aşçılar Derneği

Çağdaş Aşçılar Derneği

Türkiye aşçılık kurumlarından Çağdaş Aşçılar Derneği kuruldu. Dernek başkanı Baki Budak meslek, turizm ve Türk mutfağı adına güzel çalışmalar yapacak larını söyledi. Budak, “Turizm sektöründe önceliğimiz...

Alanya’da Çağdaş Aşçılar Derneği kuruldu
 
Alanya’da bir araya gelen aşçılar Çağdaş Aşçılar Derneği çatısı altında toplandı. Dernek başkanı Baki Budak, “Mesleğimizin olmazsa olmazı Alanya yerel mutfağını tüm platformlarda tanıtmak olacak” dedi. 
 
Alanya’da Çağdaş Aşçılar Derneği kuruldu 
 
Alanya’da Türkiye aşçılık kurumlarından Çağdaş Aşçılar Derneği kuruldu. Dernek başkanı Baki Budak meslek, turizm ve Türk mutfağı adına güzel çalışmalar yapacaklarını söyledi. Budak, “Turizm sektöründe önceliğimiz, mesleğimizin olmazsa olmazı yöresel mutfaklarımızdan Alanya yerel mutfağını tüm platformlarda tanıtmak, tanıtan kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak olacak. 
 
Türkiye Gastronomi turizminde amacımız dünya turizm sektöründe önemli bir destinasyon olan Alanya bölgesini tanıtarak bizimle aynı yolda yürüyecek meslektaşlarımızı bu destinasyon içerisinde ön plana çıkarmak olacak. ‘Çağdaş Aşçılar Derneği iyi ki kurulmuş iyi ki ben de bu kuruluşun içindeyim’ dedirtecek, çalışmalar yapacak. 
 
Ne bir eksik ne bir fazla, Çağdaş Aşçılar Derneği’nin sayısal çoğunluktan çok özgül ağırlığı olan aşçılık mesleğinde bir kuruluş olmasını istiyoruz. 
 
Çevreci, doğaya saygılı, insan ve canlı sevgisini içinde yaşatan ve de sergileyen, merhametli insan topluluğu olsun istiyoruz. Boynuna taktığı regalyelerle değil, kurduğu sofralarla konuşulan şefler meclisi olsun istiyoruz. 
 
Farklı mesleki fikir ve görüşlerin tartışıldığı, özgürce fikirlerin konuşulabildiği bir kuruluş olsun istiyoruz. Bir organizasyon ve çalışma yaparken yönetimin de üyeleriyle istişare yaptığı, açık, şeffaf, hesap verebilir bir kuruluş olsun istiyoruz. Çağdaş Aşçılar Derneği üyeleriyle beraber yönetilsin, üyeler de katkı sağlasın istiyoruz. 
 
Aidatını ödeyemediği için dernekten atılmadığı, bilakis ödeyemeyen kişiye yardımcı olacak bir yönetim olsun istiyoruz. Üyelerinin mesleğimizin sorunlarına, paydaşlarıyla beraber çözüm üretecek bir STK olsun istiyoruz. 
 
Haksızlıklara, olumsuzluklara çare üreten dernek olsun istiyoruz. İşte bu yüzden yeni bir yol yaparak Çağdaş Aşçılar Derneği’nde toplanmış bulunuyoruz. Çağdaş aşçıları bu yeni çatımızda, amasız, fakatsız, Türk mutfağı ve Türk aşçısının menfaatleri için güç birliği oluşturmak, Alanya mutfağına katkı sağlamak, yapacağımız organizasyonları birlikte yapıp birlikte imza atmak için bekliyoruz” dedi. 
 
Çağdaş Aşçılar Derneği Kurucular Kurulu şu isimlerden oluştu:
 
Baki Budak (Başkan)
Orhan Ayar (Başkan Yardımcısı)
Cemil Kaya (Başkan Yardımcısı)
Özhan Özsaraç (Muhasip)
Cevdet Altok (üye)
Sedat Alparslan (üye)
Yusuf Akarsu (üye)
Ali Yıldırır (üye)
Mesut Acar (üye)
Murat Özgen (üye)
Erdem Yılmaz (üye)
Muhammet Fatih Okur (üye)
Selim Acar (üye)
İbrahim Özçelik (üye)
Hasan Tunç (üye)
Cengiz Gökçe (üye) 
Aydın Özdemir (üye)
Sedat Beger (üye)
Hasan Yıldız (üye)
Hacı Gedikbaş (üye)
Mevlüt Bülbül (üye)
Hayri Yalçın (üye)
Bayram Ergün (Baş danışman)


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler