Tire Şiş Köfte Tarifi

Tire Şiş Köfte Tarifi

En iyi kebab sofralarını kurarken Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere kıymalı kebap çeşitlerinden Tire şiş köftesi tarifi. Evde Tire şiş köfte nasıl yapılır? En sevilen...

Tire Şiş Köfte Tarifi...
 
Evde Tire şiş köfte nasıl yapılır? En muhteşem yöresel kebaplardan Tire şiş köfte yapmak için hangi malzemeler gereklidir? En iyi kebab sofralarını kurarken Türk mutfağında şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere kıymalı kebap çeşitlerinden  Tire şiş köftesi nasıl pişirilir ve tarifi...
 
En Sevilen Kebaplardan Tire Şiş Köfte Yapımı İçin Malzemeler Nelerdir?
 
*    1 Kg. Gram Kıyma
*    2 Adet Kuru Soğan
*    2 Tatlı Kaşığı İrmik
*    2 Çay Kaşığı Tuz
*    2 Çay Kaşığı Karabiber
*    2 Çay Kaşığı Kimyon
*    400 Gram Tereyağı 
*    8 Adet Domates
*    1 Adet Demet Maydanoz
*    Yoğurt
 
En İyi kebab tariflerinden Tire Şiş Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Tire Şiş Köfte Tarifi
Kıymayı bir kaseye koyun ve rendelenmiş soğanı ekleyin. İrmik, tuz ve baharatlarını da ilave ederek güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı şişlere yayarak dizin.
 
Hazırladığınız köfteleri elektrikli bir ızgarada veya fırında pişirin. Daha sonra bir tavada tereyağını kızdırın ve domatesleri küp küp doğrayıp içinde kavurun. Ayrı bir yerde, kalan tereyağını da eritin. Pişirdiğiniz köfteleri içine atıp ve birkaç kez döndürün.
 
Servis tabağının en alt kısmına dilimlediğiniz domatesleri koyun, üstüne köfteleri yerleştirin. Üzerine domates sosu ve maydanozları ilave edin. Köftelerin üzerine de tereyağı dökerek yoğurt eşliğinde servis edin.
 
Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler